Päivi Räsänen, sinua tulee ikävä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Päivi Räsänen - photo: Cropbot / Wikimedia Commons http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e9/P%C3%A4ivi_R%C3%A4s%C3%A4nen.jpg License: CC BY 2.0 http://creativecommons.org/licenses/by/2.0

Päivi Räsänen - photo: Cropbot / Wikimedia Commons http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e9/P%C3%A4ivi_R%C3%A4s%C3%A4nen.jpg License: CC BY 2.0 http://creativecommons.org/licenses/by/2.0Päivi Räsäsen aika puoluejohtajana alkaa olla ohi. Harmi, sillä häntä on ollut kiva vihata. On ollut meidän onnemme, että hän ei ole koskaan huomannut omaksua asemaa arvojensa mukaisena naisena, joka pitää turpansa kiinni niin seurakunnassa kuin muillakin julkisilla paikoilla.

Päivi Räsänen on ollut viihdyttävä.

Valitettavasti hänen aikansa rupeaa olemaan ohi. Omatkaan eivät enää kauan katsele puoluejohtajaa, jonka suurin saavutus on ollut kirkon jäsenrekistereiden tyhjentäminen.

Monet, minä mukaan lukien, löysivät jälleen kerran uuden syyn vihata Päivi Räsästä. Osasin kyllä odotella, että isänpäivästä ei noin vain virallista liputuspäivää tule, mutta en arvannut, että ajatuksen siitä tyrmäisi juurikin Räsänen.

En arvannut, vaikka olisi tietysti pitänyt: kuuluuhan asia ilmeisesti nimenomaan sisäministerille. Monesti pääsee vain unohtumaan, että kaikista maailman ihmisistä juuri Päivi Räsänen on keksitty päästää hoitelemaan sitä hommaa.

Arvata olisi pitänyt muutenkin. Päivi Räsänenhän on nimenomaan profiloitunut tasa-arvon vastustajaksi – ja vielä ilmeisesti tarkoituksella: ei noin pitkäjänteistä työtä eriarvoisuuden eteen ihan sattumalta tehdä. Tasa-arvoisen avioliittolain kohdalla hän oli perussuomalaisten Mika Niikon ohella pahimmalla äänellä vanhoillisuuden ylistystä rääkynyt kansanedustaja.

Totta kai sen on oltava Päivi Räsänen, joka tämänkin hankkeen torppaa.

Minun on hankala ymmärtää, miksi Räsänen on niin kovasti kaikenlaista tasa-arvoa vastaan. Minusta sellainen ei kovin kristilliseltä vaikuta. Sen voin ymmärtää, että Räsänen saattaa pelätä homoja silkkaa umpimielisyyttään, mutta isien aseman tasa-arvoistamisen vastustaminen on hankalampi selittää. Ehkä sisäministeriksi vain on nostettu ihminen, jonka mielestä isät ovat toisen luokan vanhempia.

Ei senkään sinänsä mikään yllätys pitäisi olla: eihän Räsänen suinkaan hallituksen ainoa virkaheitto ministeri ole.

Räsänen on ollut kuitenkin hupaisa hahmo, vaikka onkin ollut hieman harmillinen änkyröidessään kaikkea vastaan ministerin arvovallalla.

Ensi keväänä hän häviää eduskuntavaalit ja luultavasti vielä myöhemmin samana vuonna tekee tilaa uusille tuulille puolueensa johdossa. Räsänen ei ole onnistunut vaikuttamaan kunnolla juuri mihinkään. Hänen ylitseen on kävelty oikealta ja vasemmalta. Hän on kääntänyt kaikelle toisen posken. Äänestäjät saattavat naureskella Räsäsen toilailuille, mutta vaaliuurnilla selkärangattomuutta ei hyvällä muistella.

Räsänen oli tiukasti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan, mutta joutui nöyrtymään tappioon. Avioliittolain uudistus ajettiin läpi vanhoillisen Räsäsen pyristelyistä huolimatta.

Tanakamman linjan avioliittolakiasiassa pitivät perussuomalaiset, jotka keräävät myös vaaleissa lakia vastustavien ääniä. Puolueen niikkolalaiset kristilliskonservatiivit vetävät entisaikoja haikailevat toistaiseksi paremmin heidän ääntään kuunnelleen Timo Soinin taakse.

Homoliittojen kohdalla Räsänen säilyttää ainakin osan kasvoistaan, koska asia ei edennyt hallituksen esityksestä. Lapsilisiä ja kotihoidontukea Päivi Räsänen oli kuitenkin leikkaamassa aivan itse. Puheissaan hän on vastustanut kokoomuksen ja demareiden ajamia heikennyksiä lapsiperheiden asemaan, mutta kun päätöksiä on tehty, on ministerin salkku ollut tärkeämpi.

Lapsen etu on ollut Räsäsellekin kauppatavaraa, vaikka hän muuta juhlapuheissaan on julistanutkin.

Minulla tulee Päivi Räsästä ikävä, mutta on tietysti selvää, että kovin kaksista menestystä ei voi ennustaa puolueelle, jonka kantavana voimana on johtajan paikalla istuva vitsi.

Saamme nauttia Räsäsen älyttömyyksistä vielä kevään vaalikampanjan verran. Sitten kristillisten on hankittava järki-ihminen ruoriin tai heitettävä koko homma sikseen.

Mutta kuka meiltä sitten yrittää kieltää kaljan ja rietastelun, rakkauden ja yhdenvertaisuuden?

*************

Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu: isänpäivän liputuksen virallistamisen perään kyseli perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen.

En ole hänen kanssaan juuri mistään asiasta samaa mieltä. Tunne on luultavasti molemminpuolinen. En tiedä, kuinka hyvin hän tuntee minun ajatuksiani, mutta ainakin kertaalleen hän on ehtinyt minun blogikirjoitukseni julkisesti haukkumaan.

Liputusasiassa minä kuitenkin kiitän häntä: kannatti yrittää – ehkä seuraavaksi sisäministeriksi löytyy ihminen, jonka maailmankuva ei ole räsäsmäisen keskiaikainen.

Päivitys 1.6.2015:
Kristillisdemokraatit hävisi eduskuntavaalit. Puolueen kannatus laski ja se menetti yhden edustajapaikan. Päivi Räsänen ilmoitti 1.6.2015 tiedotteessaan, että hän ei asetu enää ehdolle puolueen puheenjohtajaksi.

Lue myös:

Isä ansaitsisi liputuspäivän

Kansanedustajat kieltäisivät adoptiot heteroiltakin?

Historiallisen härski ministeri kyykyttää avoimesti lapsiperheitä

Romppainen, Immonen, Bäckman ja minä: Joron jäljet – rautalankaversio

Aiheesta internetissä:

Iltalehti: Räsänen tyrmäsi: Isänpäivästä ei tule virallista liputuspäivää

Yle: Räsänen: En asetu ehdolle puheenjohtajakisaan

Yle: Eduskuntavaalit 2015 – puolueiden kannatus

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

 

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Kaiken pitää olla niin hirveän tasa-arvoista ja kaikkien pitää saada olla sellaisia kuin ovat, niinkö??
Mutta Päivi ei saa olla. Ylipäätään kristityt. He eivät saa elää arvojensa mukaan eikä puolustaa niitä. Heitä saa vihata ja vähätellä.

Todella tasa-arvoista.
Eikä lapsillakaan niin väliä, heillä ei tarvitse olla oikeutta äitiin ja isään, ei tosiaan. Biologinen juurettomuus on paljon tasa-arvoisempaa.
Niinkuin myös abortti. Niin kauan kun lapsi on kohdussa, voi hänet tappaa ilman seuraamuksia sosiaalisista syistä.

Siis Päivihän on just hyvä sellaisena kuin on. Ikävä tulee, kun lähtee.

Lapsen oikeus isään ja äitiin on vähän monimutkaisempi asia. Meillä täällä Oulussa esimerkiksi ollaan käyty kovasti oikeutta yhtä äitiä vastaan, jonka väitetään murhanneen viisi vauvaansa. Ja oli tehnyt vielä abortinkin. Ei onnea siunaantunut, vaikka ihan biologiset vanhemmat oli, joskaan isistä ei kaikkien osalta ole kai ihan varmaa tietoa. Olisiko lopputulos voinut olla jotenkin huonompi, jos nuo vauvat olisi annettu kahden samaa sukupuolta olevan aikuisen perheenjäseniksi?

Kohdussa on sikiöitä, ei lapsia.

Mutta ei siinä mitään. Pointtihan on se, että Räsänen on istunut tyytyväisenä hallituksessa, mutta ei ole saanut aikaiseksi mitään. Lapsilisät myi, kotihoidontuen myi. Avioliittolakiakaan ei saanut pidettyä tasa-arvottomana.

Mielipiteitä on monia, kunhan heitin vettä myllyyn. Mielestäni myös kohdussa on lapsi.

Hyvää joulua 🙂

Samoin!

Komppaan täysin nimimerkkiä Niina. Kyllästyttää tuo jatkuva syyttely, ivailu ja provosointi. Myös se, että tasa-arvoa ajetaan kuin käärmettä pulloon, ja jos uskaltaa olla eri mieltä on suvaitsematon. – Ja tuskin Päivi Räsänen on yksin hallituksessa myynyt yhtään mitään… On niin helppoa huudella, kun ei itse tarvitse yhteisistä varoista päättää. Hyvää joulua!

Minä en ainakaan ole taatusti kieltämässä keneltäkään tasa-arvon vastustamista. Se on minun mielestäni hyvin kiehtovaa. Suvaitsematontahan se eittämättä on, jos ei suvaitse, mutta minä sallin senkin.

Hyvin tasapuolisesti minä syytän monia muitakin ministereitä vaikka mistä. Laura Räty oli käsittelyssä aivan hiljattain. Viihdyttävyydessä hän kuitenkin häviää Päivi Räsäselle 100-0. Ruotsalaiset taitaa olla nykyisistä eduskuntapuolueista ainoa, jolle en ole omistanut omaa postausta. Se johtuu siitä, että heillä ei ole edes kristillisten vertaa sananvaltaa mihinkään.

Hyvää joulua sinnekin!

Oletko ajatellut että media on osittain luonut Päivi Räsänen ilmiön? Monet kirjoittelevat kirjoituksesi tavoin ihan mediakuvan perusteella. Ottamatta selvää mitä Päivi Räsänen on ihan oikeasti tehnyt hallituksessa ja mitä ei, millaisia asioita hän on saanut ajettua läpi. Media rakastaa Päivi Räsänen ilmiötä ja kaivaa varmasti joka ikisen valtavirrasta poikkeavan sanomisen tai tekemisen otsikoihin, koska se myy, kanssa rakastaa yhdessä kauhistella Päivi Räsästä. Päivi saa tehdä hallituksessa vaikka mitä valtavirran mukaisia päätöksiä ja ajaa läpi yleisesti kannatettuja asiota, mutta niistä ei satavarmasti uutisoida, koska ne eivät palvele median Päivi Räsänen -myyttiä ja edistä myyntiä. Kirjoitatko sinäkin yleisen lietsonnan tuomien tietojen perusteella vai oletko oikeasti perehtynyt kaikkeen mitä Päivi on hallituskauden aikana tehnyt?

Mitä Päivi Räsänen on saavuttanut hallituksessa? Ainakin lasten puolustamisessa hän on epäonnistunut surkeasti. Päivi Räsänen leikkasi lapsilisiä. Päivi Räsänen leikkasi kotihoidontukea. Lisäksi poliisi on rämpinyt sellaisissa mudissa, että sisäministerin olisi pitänyt erota jo pelkästään siitä syystä. Naureskelu sikseen: Räsänen on epäonnistunut niin ministerinä kuin puoluejohtajanakin.

Esim. vuonna 2009 ajoi hyvänlain läpi elinsiirtoihin liittyen, löytyy tietoa jo ihan pelkästään, kun wikipediasta lähdetään liikkeelle… Kuinka poliittisesti valveutuneita ei-politiikassa mukana olevat ihmiset oikeasti ovat? Kuinka paljon he ihan oikeasti tietävät mitä kaikkea yksittäiset poliitikot oikeasti hallituskautensa aikana tekevät?

Ei tietenkään ole tämän hallituskauden asia, mutta… Ainakin Räsänen on ajanut lapsiperheiden ja poliisien etuja, mutta tällä hetkellä hallituksessa istuu niin paljon ihmisiä, jotka eivät näistä eduista välitä, joten yksittäinen ihminen ei ihmeisiin pysty. Enemmän kyllä paheksuisin ihmisiä jotka eivät näistä eduista välitä, mutta tottahan se on, että näiden asioiden suhteen Räsänen ei ole tahtoaan saanut läpi.

Hyvä Jussi Korhonen,

Kaikista puolueista ja politiikoista ei tarvitse pitää, mutta toivoisin sinun ottavan tarkemmin selvää poliittisen päätöksenteon vaiheista, byrokratiasta ja valmisteluista. Tällöin ehkä huomaisin, ettei sinulla ole syytä haukkua Päivi Räsästä. Suonet mun korjata kuitenkin nämä asiat faktojen pohjalta.

1) Isänpäivän lippukiistasta:

”Syynä isänpäivän säilyttämiseen vakiintuneena liputuspäivänä ei ole isyyden vähätteleminen vaan linjaus, ettei virallisia liputuspäiviä enää lisätä. Jos niitä lisättäisiin, isänpäivä olisi luontevin juhlapäivä viralliseksi liputuspäiväksi. Asetuksella määriteltyjä virallisia liputuspäiviä, joista äitienpäivä on yksi, on muutettu vain yhden kerran vuonna 1996. — Käytännön tasolla viralliset ja vakiintuneet liputuspäivät eivät siis eroa toisistaan, eikä kauniista ajatuksesta huolimatta edustaja Tossavaisen ehdottamalla muutoksella olisi ollut juuri muita vaikutuksia kuin byrokratian lisääntyminen. Oleellisinta on, että myös isien kunniaksi liputetaan ja että heitä muutenkin pidetään suuressa arvossa.”
(esim. http://www.kdlehti.fi/2014/12/16/isat-ovat-liputuspaivansa-ansainneet/)

2) Lisäksi KD ja Räsänen EIVÄT ole kääntäneet kelkkaansa, vaan ovat koko ajan vastustaneet kotihoidon tuen leikkauksia ja jakoperusteiden muuttamista. Eli osana vuoden 2013 rakennepakettia erittäin vastahakoisesti soivat, että lakiehdotusta VALMISTELLAAN, ja sillä edellytyksellä että ministeri Räsäselle annetaan mahdollisuus osallistua lakiehdotuksen laatimiseen. Tämä Kataisen hallituksen esitys ei ollut vielä päätös silloin, ja tämä taistelu oli koko vaalikauden pituinen (esim. http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/10/18/rasanen-ylelle-kotihoidontuen-kahtiajako-kavisi-kalliiksi/201414493/12).

KD:ssä siis tiesivät ettei KANNATTANUT lähteä hallituksesta silloin, kun kotihoidontuen tasaamisesta oli vasta periaatepäätös. Tämä pitkäjänteinen ja sitkeä työ lapsiperheiden puolesta kannatti ja nyt heidän painostuksestaan koko hommahan kaatui! Jos KD ei olisi ollut hallituksessa nyt 31.1.2015, niin lapsiperheet olisivat saaneet kärsiä.

Aiempi suostuminen jakoperusteiden muuttamiseen (puolet isälle) oli vain torjuntavoitto ja väliaikapysäkki. Tiesitkö muuten, että alun perin kotihoidontukea SEKÄ lapsilisiä haluttiin leikata VIELÄKIN rajummin. Mutta nimenomaan KD hallituksessa sai estettyä nämä neuvotteluissa! Kehoitan lukemaan asiasta laajemmin kuin vain Iltasanomien viihteellistämänä. Vaikkapa sitten eduskunnan sivuilta.

(Lähteitä tässä esim. http://www.kdlehti.fi/2015/02/01/taistelu-kannatti-hallitus-luopuu-kotihoidontuen-jakamisesta/ ja http://peterostman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185144-miksi-kd-taistelee-kotihoidontuesta)

Kyllä, olen tutustunut asioihin vuosien varrella laajemminkin kuin vain yksittäisten lehtijuttujen verran. Liputusasiassa totuus on se, että Päivi Räsänen torppaa isänpäivän liputuksen muuttamisen samaan arvoon kuin äitienpäivän liputuksen. Tätä ei mikään selittely muuta: äitienpäivä on virallinen liputuspäivä, isänpäivä ei, ja Päivi Räsänen vastustaa aktiivisesti tämän tilanteen muuttamista. Kotihoidontuessa totuus on se, että KD on vastustanut uudistusta, mutta hyväksyi silti tämän asian sisältämän paketin. Pienellä onnella kävi niin, Räsäsestä ja kristillisdemokraateista riippumatta, että KD pääsi asemaan, jossa sen yli ei enää voitu kävellä.

Oletpa sinä suvaitsevainen ja kohtelias ihminen. Ei voi olla ihmettelemättä sinun ja muiden ”suvaitsevaisten” kannaottoja niitä vastaan, jotka puhuvat selkeätä järkeä ja perinteisten ja luonnollisten arvojen puolesta. Kaltaisesi fiksut suvaitsevaiset ihmiset eivät voi pidätellä raivoaan ja kiukkuaan kun joku on perinteisten arvojen kannalla. Jos joku puhuisi sinun tavallasi vaikkapa kritisoidessaan homoliittoja ja muuta vastaavaa muka edistyksellistä asiaa niin se olisi varmaan järkytys Yle:lle ja valtaosalle median äänitorvista. Varmaan tulisi kunnianloukkaus syytteet ja muuta älytöntä.

Nimittelet Niikon ja Päivi Räsäsen puhumista rääkymiseksi, solvaat Räsästä todella alentavalla tavalla, sama niiden kohdalla jotka eivät ajattele tavallasi. Näetkö mihin tämä kaiken muun kuin normaalien asioiden esiintuominen, homoilun jatkuva pakkosyöttö joka ikisen median kautta, Propaganda, mielipiteen vapauden kaventaminen ja suun tukkiminen niiltä jotka eivät ole kaltaisiasi suvaitsevaisuuden ja kaiken sen kannattajia mistä ei ole kuin haittaa.

Yrjöttää lukea mielipiteitä ja täysin valheellisia puheita muka tasa-arvoisen avioliiton puolesta. Jos et osaa kunnioittavasti puhua kansanedustajista jotka ovat eri linjoilla kuin sinä ja muut kaltaisesi, niin älä tyrkytä mielipiteitäsi mustamaalaamalla muita kuin sinun tavallasi ajattelevia! Ei ole varaa mainostaa itseään suvaitsevaiseksi, sinulla kaikkein vähiten törkykommenttiesi takia. Setan propagandaa on jo tarpeeksi täällä netissä. Toivottavasti vaaleissa terveet arvot voittavat että loppuu tämä rappiokulttuurin väkisin tuputtaminen ja maamme pakko homostaminen. Olisi jo korkea aika.

Kiitos palautteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X