Kruununprinsessa Victorian, 45, tyyli ihastuttaa - nämä 6 upeaa asua todistavat Victorian olevan tyyli-ikoni

Kruununprinsessa Victorian tyyli ihastuttaa kerta toisensa jälkeen sekä ruotsalaisia että kansainvälistä yleisöä. Kuninkaallista elämää on koonnut yhteen kuusi upeaa esimerkkiä Victorian tyylistä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kruununprinsessa Victorian tyyli kiinnostaa niin Ruotsissa kuin ulkomaillakin.

Kruununprinsessa Victorian tyyli ihastuttaa kerta toisensa jälkeen sekä ruotsalaisia että kansainvälistä yleisöä. Kuninkaallista elämää on koonnut yhteen kuusi upeaa esimerkkiä Victorian tyylistä.
Teksti:
Mikaela Larsson

Ruotsin kruununprinsessa Victoria on kansainvälinen tyyli-ikoni, jonka pukeutumista on seurattu koko hänen elämänsä ajan. Hiljattain 45 vuotta täyttäneen Victorian tyyli on vuosien myötä muuttunut ja aikuistunut, mutta kruununprinsessa on edelleen kokeilunhaluinen pukeutuja, joka onnistuu yllättämään valinnoillaan.

Kruununprinsessa Victoria ei ota itseään ja asujaan liian vakavasti, vaan leikittelee rohkeasti väreillä, kuoseilla, materiaaleilla ja leikkauksilla. Victoria hallitsee sekä prinsessamaisen leveät helmat että modernin naisen housupuvut. Kruununprinsessa pukeutuu mielellään ruotsalaisten suunnittelijoiden asuihin, mutta myös kansainväliset huippumerkit ovat tuttuja hänelle.

Kuninkaallista elämää on koonnut yhteen kuusi eri asua, jotka kertovat osaltaan kruununprinsessa Victorian asemasta tyyli-ikonina ja muotivaikuttajana.

1. Modernia eleganssia punaisella matolla

Victoria valitsi vuoden 2022 Polar-palkintogaalaan modernin mustan olkaimettoman asun ruotsalaiselta Totêmelta. Yksinkertaista, mutta näyttävää asua täydensivät hopeakorut, vaaleat kengät ja kirjekuorilaukku sekä sileä nutturakampaus.

View this post on Instagram

A post shared by Eleonora (@royal__magazine)

2. Vaaleanpunainen tyllipilvi

Vuoden 2019 Polar-gaalaan Victoria saapui upeassa vaaleanpunaisessa tyllimekossa, jonka oli suunnitellut uraansa tuolloin juuri aloitellut ruotsalaissuunnittelija Selam Fessahaye. Leikkisä ja kaunis puku on yksi kruununprinsessan ikimuistoisimpia asuja viime vuosilta.

View this post on Instagram

A post shared by Svensk Damtidning (@svenskdamtidning)

3. Vahvojen värien Victoria

Nobel-juhlat ovat kuninkaallisen tyylin ystäville vuoden kohokohtia, sillä juhlissa näemme Ruotsin kuninkaalliset naiset iltapuvuissa ja tiaroissa kahtena iltana putkeen: ensin itse Nobel-gaalassa ja seuraavana iltana kuninkaanlinnan illallisella.

Vuonna 2018 kruununprinsessa Victoria osui napakymppiin kuninkaanlinnan illallisen punaisessa iltapuvussa. Tummapiirteiselle Victorialle sopivat lähes kaikki värit pastelleista kirkkaanpunaiseen, ja selkeälinjainen puku henki aikuisen naisen eleganssia.

Kruununprinsessa yhdisti pukuun prinsessa Lilianilta perimänsä timanttisen laakeriseppeletiaran ja Bottega Venetan sinisen iltalaukun, joka sointui kauniisti Serafiimiritarikunnan vaaleansiniseen kunnianauhaan ja Ruotsin kuningasperheen perhekunniamerkin ruusukkeeseen.

View this post on Instagram

A post shared by Svensk Damtidning (@svenskdamtidning)

4. Klassinen housupuku on Victorian tyylin kulmakivi

Klassiset housupuvut ovat kruununprinsessa Victorian tyylin kulmakiviä, joita hänellä on useissa eri väreissä ja kuoseissa. Kesäkuussa 2022 kruununprinsessa valitsi pinkin housupuvun vieraillessaan kuningatar Silvian kanssa Helsingborgissa.

Housupuku on käytännöllinen valinta pitkille vierailupäiville, joihin sisältyy paljon erilaista ohjelmaa, minkä lisäksi puvun ilmettä on helppo muuttaa vaihtamalla asusteita ja aluspaitaa.

View this post on Instagram

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

5. Prinsessahetkiä

Oikealla prinsessalla täytyy tietysti olla myös oikeita prinsessahetkiä! Kruununprinsessa Victorian nudenvärinen Elie Saab-iltapuku nähtiin ensimmäisen kerran kruununprinsessaparin häiden aattona vuonna 2010. Yksiolkaiminen puku on kirjailtu kauttaaltaan paljeteilla ja helmillä, ja siinä on näyttävä laahus.

Kymmenen vuotta myöhemmin Victoria valitsi samaisen puvun parin hääpäivän kunniaksi julkaistuihin potretteihin – tällä kertaa herkän timanttitiaran ja aukinaisen kampauksen kanssa.

Kruununprinsessa Victoria valitsi 10-vuotishääpäivänsä potretteihin iltapuvun, joka nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2010 kruununprinsessaparin häiden aattona. © Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna

Lue myös: Ruotsin kuningasperheen naiset säihkyivät Suomen presidenttiparin rinnalla – tunnetko nämä kuninkaalliset tiarat?

6. Kukkamekkoja ja kuoseja

Kruununprinsessa Victoria on kukkamekkojen ja muiden kuosien ystävä, eikä pelkää kokeilla levottomiakaan kuoseja tai erilaisia väriyhdistelmiä. Tyylin lisäksi myös käytännöllisyys merkitsee: mekon pariksi voi vaihtaa lenkkarit, jos ohjelmassa on esimerkiksi kävelykierros kaupungilla, kuten Victoria teki työmatkalla Portugalissa aiemmin tänä kesänä.

Vihreä kukkamekko on ruotsalaisen By Malinan käsialaa, ja valkoiset lenkkarit tulevat Adidakselta.

View this post on Instagram

A post shared by Swedish Press Agency (@swedishpressagency)

Mikä asuista on sinun suosikkisi? Kerro kommenteissa!

X