Pelastaisivatko prinsessat Beatrice ja Eugenie brittihovin työvoimapulasta? Seuran kuninkaallisblogi arvioi tilannetta

Britannian kuningasperheessä on käynyt kato, ja työvoimapulan ratkaisijoiksi on mediassa monesti nostettu prinsessat Beatrice ja Eugenie. Seuran kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson arvioi, kuinka todennäköinen tämä vaihtoehto on.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Prinsessat Beatrice ja Eugenie ovat tuttu näky kuninkaallisissa perhetilaisuuksissa.

Britannian kuningasperheessä on käynyt kato, ja työvoimapulan ratkaisijoiksi on mediassa monesti nostettu prinsessat Beatrice ja Eugenie. Seuran kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson arvioi, kuinka todennäköinen tämä vaihtoehto on.
Teksti:
Mikaela Larsson

Voisivatko kuningas Charlesin veljentyttäret, prinsessat Beatrice ja Eugenie, todella paikata kadosta kärsineen brittihovin työvoimapulaa, kuten mediassa on useita kertoja vuosien aikana spekuloitu?

Kuningatar Elisabetin poismeno sekä prinssi Harryn, herttuatar Meghanin ja prinssi Andrew’n edustusroolien häviäminen on tehnyt hoviin useiden satojen työtehtävien kokoisen aukon. Samalla suvun senioreiden työtahti laskee, eikä tilalle ole tulossa jatkajia.

View this post on Instagram

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

Ketkä ovat brittihovin ”työkuninkaallisia”?

Britanniassa paine karsia julkisilla varoilla elävien ”työkuninkaallisten” määrää näkyy erityisen selvästi, sillä edustustehtäviä tekee edelleen poikkeuksellisen iso joukko.

Perheen ytimessä ovat tietysti kuningas Charles ja kuningatar Camilla sekä Walesin prinssi William ja prinsessa Catherine. Walesien odotetaan nyt kruununperijäparina kasvattavan työtehtäviensä määrää, mutta perhekeskeinen pari haluaa myös olla läsnä lastensa arjessa, eikä jättää näitä entisaikojen tapaan henkilökunnan kasvatettaviksi.

Charlesin sisaruksista prinsessa Anne sekä Wessexin jaarli prinssi Edward ja tämän vaimo kreivitär Sophie ovat myös edustuskuninkaallisia.

Lisäksi kuningatar Elisabetin serkuista Kentin herttua prinssi Edward, Kentin prinsessa Alexandra, Gloucesterin herttua prinssi Richard ja tämän vaimo herttuatar Birgitte tekevät edelleen edustustehtäviä, vaikka iän myötä työtahti on hidastunut.

Hovi voisi kaivata nuorten kuninkaallisten tuomaa julkisuutta.

Kuningas Charlesin tiedetään haluavan karsia työkuninkaallisten määrää, mutta erityisesti Harryn ja Meghanin työpanokselle Charlesin ja Williamin tukena olisi ollut tilausta vielä pitkään.

Kotimaan lisäksi suhteita on ylläpidettävä merentakaisiin valtakuntiin sekä Kansainyhteisöön, mutta kutistuvan porukan kanssa perhe ei pysty jatkossa tekemään samaa määrää työtehtäviä kuin ennen pandemiaa.

Voisivatko Beatrice ja Eugenie pelastaa hovin työvoimapulasta?

Ratkaisuksi on aina silloin tällöin esitetty Yorkin herttua prinssi Andrew’n ja Sarahin, Yorkin herttuattaren tyttäriä prinsessa Beatricea ja prinsessa Eugeniea. Kolmikymppiset siskokset ovat sukupolvensa ainoat syntyperäiset prinsessat, ja hovi voisi kaivata nuorten kuninkaallisten tuomaa julkisuutta.

Prinsessat tekisivät varmasti hyvää työtä virallisen roolin kanssa. Heidän lukemattomia skandaaleja aiheuttaneet vanhempansa ovat kuitenkin niin iso mainehaitta, että hoville ehdottomasti turvallisin vaihtoehto on pysyä kaukana koko Yorkin perheestä.

View this post on Instagram

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

Beatrice ja Eugenie ovat myös suurelle yleisölle melko tuntemattomia, eikä perusbritti välttämättä tunnista siskoksia toisistaan. Puhumattakaan siitä, että edustusrooli tuskin houkuttaisi juuri nyt vastikään perheensä perustaneita prinsessoja.

Vallanvaihdon myötä mediassa on myös spekuloitu, olisiko Charles pikemminkin ottamassa pois prinsessa-arvonimet veljentyttäriltään. Tällaista ilmoitusta ei ole toistaiseksi kuulunut. Ei kuitenkaan siis näytä todennäköiseltä, että Beatrice ja Eugenie alkaisivat edustuskuninkaallisiksi.

Löytyisikö ratkaisu yllättävästä suunnasta?

Kuninkaallinen uutissivusto Royal Central pohti hiljattain, voisiko prinsessa Annen puolisosta sir Timothy Laurencesta tulla virallisesti edustuskuninkaallinen.

View this post on Instagram

A post shared by X-u-i-n (@xuin10)

Sir Timothy, 67, seuraa jo nyt vaimoaan monille edustusmatkoille tämän seuralaisena. Muiden kuninkaallisten puolisoiden tapaan hän ei kuitenkaan tee virallisia tehtäviä hallitsijan nimissä.

Prinsessa Annen kanssa 30 vuotta naimisissa ollut sir Timothy oli ennen avioliittoaan kuningatar Elisabetin ja laivaston palveluksessa. Mies olisi tervetullut ja ristiriidaton lisäys kuninkaalliseen edustustiimiin, jos kuningas Charles tarvitsee yhden käsiparin lisää.

Prinsessa Beatrice ja prinsessa Eugenie

  • Beatrice Elizabeth Mary (s. 8.8.1988) ja Eugenie Victoria Helena (s. 23.3.1990) ovat prinssi Andrew’n ja herttuatar Sarahin tyttäriä.
  • Kruununperimysjärjestyksessä tällä hetkellä 9. ja 11. sijoilla.
  • Beatrice työskentelee liike-elämässä. Perheeseen kuuluvat puoliso Edoardo Mapelli Mozzi, Sienna-tytär (s. 2021) sekä Edoardon aiemmasta suhteesta syntynyt poika.
  • Eugenie työskentelee taidegalleriassa. Perheeseen kuuluuvat puoliso Jack Brooksbank ja August-poika (s. 2021). Pari odottaa parhaillaan toista lastaan.

Lue myös

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mainos

Mainos

Kommentointi

Erota toisistaan ei tunnista toisistaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X