Tällainen on ollut Harryn ja Meghanin suhde - salamarakastuminen, kuninkaallinen avioliitto ja uusi elämä Kaliforniassa

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat olleet naimisissa jo viisi vuotta. Yhteiselonsa aikana pari on seilannut myrskystä toiseen, mutta rakkaus tuntuu kestävän, kirjoittaa Seuran kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan hääpäivänään morsiuslastensa kanssa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat olleet naimisissa jo viisi vuotta. Yhteiselonsa aikana pari on seilannut myrskystä toiseen, mutta rakkaus tuntuu kestävän, kirjoittaa Seuran kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson.
Teksti:
Mikaela Larsson

Sussexin herttua prinssi Harry ja herttuatar Meghan menivät naimisiin 19.5.2018 Pyhän Yrjön kappelissa Windsorissa. Parin rakkaus on kestänyt, mutta muuten tarina ei ole mennyt ihan kuin saduissa. Millaisia käänteitä Harryn ja Meghanin suhde onkaan nähnyt?

Harryn ja Meghanin suhde alkoi salamarakastumisella

Prinssi Harry ja Meghan Markle tapasivat yhteisen ystävän kautta kesällä 2016. Pari aloitti tiiviin yhteydenpidon, ja Harry on kertonut tienneensä ensi hetkestä asti Meghanin olevan hänelle se oikea.

Brittilehdistö sai vihiä suhteesta lokakuussa, ja Meghanista tuli kuin taikaiskusta kansainvälisen lehdistön ykköskohde. Huomio kasvoi niin valtavaksi, että Harry pyysi poikkeuksellisen tiedotteen muodossa rauhaa tyttöystävälleen ja tämän läheisille.

Seuraavana vuonna pari alkoi valmistautua yhteiseen elämään. Meghan jätti roolinsa Pukumiehet-sarjassa ja sulki suositun bloginsa. Hovi tiedotti kihlauksesta marraskuussa 2017, ja Meghan muutti Lontooseen.

Prinssi Harry ja Meghan Markle kihlautuivat marraskuussa 2017. © Alexi Lubomirski

Kuninkaallinen elämä Britanniassa

Morsiamen isänpuoleiset sukulaiset aiheuttivat kiusallisia kohuja kihlauksen aikana, mutta toukokuussa 2018 juhlitut kuninkaalliset häät olivat menestys. Häiden myötä Harrysta ja Meghanista tuli Sussexin herttuaparin.

Intensiivinen mediahuomio alkoi kääntyä negatiivissävytteiseksi häiden jälkeisenä syksynä. Otsikoissa näkyi mm. huhuja hovin sisäisistä kiistoista. Keväällä 2019 Cambridgen ja Sussexin herttuaparien toimistot erkaantuivat toisistaan. Harry ja Meghan muuttivat Lontoosta Windsoriin, ja esikoispoika Archie syntyi 6.5.2019.

Sussexien esikoispoika Archie kastettiin Windsorissa heinäkuussa 2019. © Chris Allerton

Syksyllä 2019 pari myönsi avoimesti kamppailevansa paineen ja hellittämättömän kritiikin kanssa. Loppuvuodesta he viettivät kuningatar Elisabetin siunauksella aikaa Amerikassa Meghanin läheisten kanssa.

Tammikuussa 2020 Sussexit ilmoittivat valtavan kohun saattelemina jättävänsä kuninkaalliset edustustehtävät. Pari asettui juuri koronapandemian iskiessä asumaan Meghanin kotiosavaltioon Kaliforniaan.

Uusi elämä Kaliforniassa

Brittihovin välirikko on pysynyt pinnalla tasaisesti siitä asti, kun Harry ja Meghan jättivät hovin. Pari on kertonut itse ajastaan kuninkaallisina, minkä lisäksi myös heidän lukuisat oikeusjuttunsa mediaa vastaan ovat pitäneet tapahtumia otsikoissa.

Maaliskuussa 2021 Sussexit ruotivat hovin jättämiseen johtaneita tapahtumia Oprahin erikoishaastattelussa. Heidän tyttärensä Lilibet syntyi muutama kuukausi myöhemmin 4.6.2021.

Vuonna 2022 prinssi Harry ja herttuatar Meghan nähtiin kuningatar Elisabetin valtakauden 70-vuotisjuhlassa ja myöhemmin kuningattaren hautajaisissa.

View this post on Instagram

A post shared by Chris Jackson (@chrisjacksongetty)

Joulukuussa Sussexit julkaisivat heidän viime vuosistaan kertovan Netflix-dokumentin, ja pian sen jälkeen Harryn elämäkerta Varamies tarjosi ennennäkemättömän intiimin kurkistuksen kuninkaallisen elämän kulisseihin ja perheen sisäisiin ristiriitoihin.

Lue myös: Windsorin linna tiluksineen on eksklusiivinen asuinympäristö, jonka menettäminen on Harrylle ja Meghanille arvovaltatappio

Välit muihin kuninkaallisiin ovat kireät. Tänä keväänä kuningas Charles pyysi Sussexeja luopumaan Windsorin-kodistaan. Toukokuussa Harry kävi kääntymässä Britanniassa isänsä kruunajaisissa. Prinssin kerrotaan lähteneen takaisin Kaliforniaan välittömästi seremonian päätyttyä – kotona odotti Archien 4-vuotissyntymäpäivät.

Harry ja Meghan vaikuttavat nauttivan perhe-elämästään ja arjestaan Yhdysvalloissa, mutta myrskyt parin ympärillä eivät ainakaan toistaiseksi osoita tyyntymisen merkkejä.

X