Karavaanari Jari Siltalan, 66, parhaat matkavinkit Kanariansaarille ja muihin suomalaisten suosikkikohteisiin – tee etelän reissu matkailuautolla

Kiinnostaisiko erilainen etelän reissu matkailuautolla? Kokenut karavaanari Jari Siltala, 66, antaa vinkit suomalaisten suosiman aurinkoisen Espanjan leirintäalueille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Karavaanari Jari ja vaimo Vuokko juhlistavat 30-vuotista taivalta karavanaareina.

Kiinnostaisiko erilainen etelän reissu matkailuautolla? Kokenut karavaanari Jari Siltala, 66, antaa vinkit suomalaisten suosiman aurinkoisen Espanjan leirintäalueille.
(Päivitetty: )
Teksti: Hertta-Mari Kaukonen

Nastolalainen matkatubettaja, karavaanari Jari Siltala, 66, vastaa kännykkäänsä Espanjassa Barcelonan läheltä, jossa hän on pitämässä juuri sadetta vaimonsa Vuokon kanssa. Eläkeläispariskunta on lähtenyt reissuun Suomesta joulukuun lopussa ja on ajanut matkailuautolla Euroopan halki.

Tässä Jari Siltalan vinkit suomalaisiin suosikkikohteisiin Espanjassa yli 30 vuoden karavaanarikokemuksella.

Oma auto tai vuokra-auto Kanariansaarille?

Jari Siltala on kierrellyt Kanariansaarista erityisesti lempisaartaan Teneriffaa, jossa hän on ajellut Vuokko-vaimonsa kanssa vuokratulla henkilöautolla tutustuen paikallisiin leirintäalueisiin useana vuonna aina 1990-luvulta alkaen.

Matka-auto parkissa. Oikealle jää Gibraltar.

Matka-auto parkissa. Oikealle jää Gibraltar. © Jari Siltalan kotialbumi

Siltala haaveilee, että kävisi Kanariansaarilla joskus myös omalla matkailuautollaan, mutta matkailuauton laivaaminen Kanariansaarille maksaisi hänen selvitystensä mukaan reilusti yli tuhat euroa kahdelta hengeltä.

Teneriffalla ja Gran Canarialla on karavaanareille tarjolla myös vuokrattuja matkailuautoja, joiden vuokraushinnat alkavat noin 300—400 eurosta viikolta ja matkailuvaunuja, joita saa vuokrattua jopa 180 eurolla viikossa.

Erityisen loistelias leirintäalue Teneriffalla on Camping Nauta, joka on auki ympäri vuoden. Alueella on kaikki perusmukavuudet, kuten lämpimät suihkut ja mahdollisuus täyttää kaasupullot.

Camping Nauta on perusmukavuuksien lisäksi varsinainen lomakylä: siellä on kymmeniä lomamökkejä, urheilualue, kauppa, ravintola, grillialue ja leikkikenttä sekä kaksi uima-allasta.

Yöpyminen asuntovaunussa käyttäen alueen sähköä maksaa noin 25 euroa kahdelta aikuiselta. Leirintäalueilla saa usein myös yöpyä pitkään, jolloin koko kuukauden matkailuauton majoittumismaksu leirintäalueella voi jäädä 300—400 euroon.

Marjalissa on ulkona kaksi uima-allasaluetta

Karavaanari Jari Siltala antoi vinkit suomalaisten suosiman Espanjan leirintäalueille. Marjalissa on ulkona kaksi uima-allasaluetta. © Jari Siltalan kotialbumi

Myös puskaparkki mahdollinen

Yöpyminen leirintäalueilla on pääosin turvallista, sillä osa leirintäalueista – kuten vaatimaton Camping Chinec Puerto de la Cruzissa – on muurien ja verkkoaidan sisäpuolella.

Moni yöpyy myös leirintäalueiden ulkopuolella, mikä on yleensä ilmaista. Silloin ei saa varsinaisesti leiriytyä eli laskea markiiseja tai nostaa auton ulkopuolelle tuoleja.

”Puerto de la Cruzin aallonmurtajalla on usein autoja puskaparkissa. Puskaparkeista löytyy hyviä karttoja netistä, joissa on kerrottu alueen palveluista”, Siltala neuvoo.

Osa espanjan leirintäaluista on vaatimattomampia kuin Suomessa tarjoten vain kylmät suihkut, mutta osa on myös paljon kotimaista tasoamme parempia.

Parhaat leirit lomakyliä

Moni suomalainen matkailija on tykästynyt esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikon Fuengirolan leirintäalueeseen tämän loistavan sijainnin takia, mutta leirintäalue on tällä hetkellä remontissa ensi vuoteen asti. Yksi hyvä korvaaja löytyy noin 15 kilometrin päästä Fuengirolasta: leirintäalue Capobino, josta löytyy suomalaisittain tärkeä sauna.

”Leirintäalueella suomalaiset nauttivat toistensa seurasta ja vietämme iltaa pitkissä pöydissä. Siellä harrastetaan mölkkyä, petankkia ja biljardia. Myös netti on suomalaisille tärkeä”, Jari Siltala kertoo.

Marjal-campingin leirintäalueella on asfaltoidut autotiet, kauneushoitola, kylpylä, kaksi ulkoallasta ja paljon urheiluaktiviteetteja.

Marjal-campingin leirintäalueella on asfaltoidut autotiet, kauneushoitola, kylpylä, kaksi ulkoallasta ja paljon urheiluaktiviteetteja. © Jari Siltalan kotialbumi

Parhaimmaksi Espanjan leirintäalueeksi nousee Siltalan suosituksissa viiden tähden Marjal-camping, joka sijaitsee lähellä rannikkokaupunki Alicantea. Valtavalla leirintäalueella on asfaltoidut autotiet, kauneushoitola, kylpylä, kaksi ulkoallasta ja paljon urheiluaktiviteetteja.

”Pitkään majoittuvat saavat kylpyläkäynnit ilmaiseksi. Se on kuin pieni kaupunki, jolla on oma kampaaja ja lääkäri. Lauantaisin on myös kirppari”, Siltala sanoo.

Lue myös: Vietä täydellinen rantaloma Kanariansaarilla – esittelemme neljän saaren parhaat kohteet

X