Helpon näköinen vesiliikuntalaji on 70-vuotiaan Heinrichin mielestä mainettaan rankempaa urheilua

Vesijuoksun tekniikkakurssilla oli paljon annettavaa sekä Heinrichille että mukaan lähteneelle vaimolle. Jo oikean vesijuoksuvyön valinta osoittautui tärkeäksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Uteliaisuus uutta lajia kohtaan ajoi Heinrich Peschin vesijuoksun pariin.

Vesijuoksun tekniikkakurssilla oli paljon annettavaa sekä Heinrichille että mukaan lähteneelle vaimolle. Jo oikean vesijuoksuvyön valinta osoittautui tärkeäksi.
Teksti: Anna Muurinen

Heinrich Pesch, 70, kokeili vesijuoksua ensimmäisen kerran yli 15 vuotta sitten espoolaisessa uimahallissa.

”Ensimmäiset 50 metriä tuntuivat hyvin raskailta. Tiesin, että koska vesi on ilmaa raskaampaa, on urheilu vedessä maaurheilua tehokkaampaa.”

Vesijuoksulla oli uintiin nähden heti yksi verraton etu puolellaan.

”En tykkää käyttää uimalaseja, koska ne painavat. Vesijuostessa voin pitää omia silmälasejani.”

Kolme kertaa viikossa kuntosalilla ja vesijuoksemassa käyvä eläkeläinen sai vesijuoksun tekniikkakurssin joululahjaksi vaimoltaan. Kurssilla oli paljon annettavaa sekä hänelle että mukaan lähteneelle vaimolle. Jo oikean vesijuoksuvyön valinta osoittautui tärkeäksi.

”Vedessä rasvakudos kelluttaa ja lihas upottaa, joten mitä enemmän on rasvakudosta, sitä kapeampaa vyötä kannattaa käyttää.”

Kun sopivan vyön solki on napsautettu kiinni oikealle kohdalle, napakasti navan seudulle, on aika laskeutua altaaseen. Helpon näköinen vesiliikuntalaji on Heinrichin mielestä mainettaan rankempaa urheilua.

”Puoli tuntia on aivan riittävä aika.”

Vesijuoksun tekniikkakurssi kannattaa

Heinrich suosittelee vesijuoksun tekniikkakurssia etenkin ikäisilleen miehille.

”Tässä iässä miehillä alkavat pakarat usein vähän roikkua, kun harjoitellaan mielellään yläkroppaa ja alaraajat jäävät vähemmälle. Kuntosalitreenin jälkeen tehty vesijuoksu tarjoaa hyvin tasapainoisen harjoituksen.”

Vuosien kokemuksen perusteella Heinrich ymmärtää lajin suosion nimenomaan naisten keskuudessa. Vesijuostessa voi jutella ystävän kanssa eikä hiuksia tarvitse kastella.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 5/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

Näin pääset vesijuoksijana alkuun

Vesijuoksun tekniikkakursseja järjestetään uimahalleissa kautta Suomen läpi vuoden. Esimerkiksi Helsingin Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa pidetään neljä kurssia kaudessa, eli kahdeksan kurssia vuodessa.

Kolmen kerran kurssi maksaa 32 euroa. Mukaan tarvitsee vain oman uimapuvun, sillä kaikki vesijuoksuvälineet voi lainata uimahallilta.

X