Tanssija-koreografi Minna Tervamäki kehonhuollon voimasta: ”Kosketus poistaa kipua ja lohduttaa”

Tanssija-koreografi Minna Tervamäki, 51, huoltaa kehoaan säännöllisesti hierontojen, akupunktion ja fysioterapian avulla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tanssija-koreografi Minna Tervamäki.

Tanssija-koreografi Minna Tervamäki, 51, huoltaa kehoaan säännöllisesti hierontojen, akupunktion ja fysioterapian avulla.
Teksti: Linda Martikainen

Tanssija-koreografi Minna Tervamäki kertoo käyvänsä kerran viikossa fysioterapeutilla tai akupunktiossa ja lisäksi joskus hierojalla.

”Nämä kaikki ovat kehonhuoltoa; fysioterapia ja hieronta avaavat kehon jumeja, ja akupunktio on minulle perusvirettä ylläpitävä ja harmonisoiva hoito. Akupunktio on kuin akkujen lataus, kun taas fysioterapiassa keskitytään tarkasti rajattuihin ongelmiin”, Minna Tervamäki kertoo.

Kehon huoltaminen on tärkeää jokaiselle

”Keho on työkaluni, ja se, miten sitä edelleen käytän tämän ikäisenä, vastaa huippu-urheilua.

Painottaisin silti, että kenen tahansa on tärkeää huoltaa kehoaan – eikö se ole työväline meille jokaiselle? Kaikille tulee jumeja ja epävireyttä, jolloin kehon toiminta heikkenee.

On väärä viesti, että kehonhuolto olisi merkityksellistä vain urheilijoille ja kuntoilijoille. Oloon vaikuttaa paljon esimerkiksi rintakehän ja pallean toiminta, koska se liittyy suoraan hengittämiseen.”

”Kehon on tarkoitus kestää pitkälle tässä elämässä”

”Moni jättää kuitenkin kehonsa huoltamatta ja fiksaa sen sijaan autoaan tai pyöräänsä. Suhtaudun itse kehooni niin, että sen on tarkoitus kestää pitkälle tässä elämässä.

Erilaiset hoidot vaativat toisen ihmisen. Jokainen ihminen tarvitsee toisen läsnäoloa ja kosketusta. Se on tärkeä asia ja voimavara, kun monet palvelut siirtyvät nettiin.

Etenkin koronakriisin jälkeen uskon, että ihmisillä on suuri kaipuu toisen ihmisen kohtaamiseen ja siihen, että joku on aidosti läsnä. Virtuaalimaailma ei voi korvata fyysistä kosketusta, jolla on äärimmäisen terapeuttisia vaikutuksia. Kosketus poistaa kipua ja lohduttaa.

Suosittelen erilaisia kehoterapioita kaikille. Ne ovat myös ilmaston kannalta hyvä tapa kuluttaa, eikä hierontaa varten tarvitse aina edes lähteä minnekään. Perheenjäsenetkin voivat hieroa toisiaan.”

Hieronnan jälkeen kannattaa juoda vettä, jotta kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Minna tervamäki suosii hanavettä, joskus maistuu kookosvesikin.

Hieronnan jälkeen kannattaa juoda vettä, jotta kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Tanssija-koreografi Minna Tervamäki suosii hanavettä, joskus maistuu kookosvesikin. istockphoto

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 5/20.

Lue myös: Balettitanssija Teemu Nyberg vaihtoi uraa ja opiskeli nokikolariksi – Mikä johti miehen näin radikaaliin elämänmuutokseen?

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X