Vaatekaapin päivitys! 162-senttisen Päivin tyyli piristyi lämpimillä syksyn sävyillä Vivan muuttujapäivänä

Päivi Oivo kaipasi päivitystä vaate­kaappiinsa ja olemukseensa, sillä uusi elämänvaihe eläkkeellä on juuri alkanut. Stylisti valitsi hänelle asuja syksyn väreissä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Tommi Tuomi

Päivi Oivo kaipasi päivitystä vaate­kaappiinsa ja olemukseensa, sillä uusi elämänvaihe eläkkeellä on juuri alkanut. Stylisti valitsi hänelle asuja syksyn väreissä.
Teksti: Eeva Tala

”Tyyli on hakusessa, ja sitä olisi eläkkeelle jäädessä mukava päivittää.” Näin kirjoitti 65-vuotias luokanopettaja Päivi Oivo hakiessaan Vivan muuttumispäivään, jossa vaatekaapin päivitys tehtiin.

Päivi Oivo tuli Vivan muuttumispäivään Laukaalta. © Tommi Tuomi

Päivi Oivo tuli Vivan muuttumispäivään Laukaalta. © Tommi Tuomi

Eläkeaika alkoi elokuun 1. päivä, jolloin liki 42 vuotta opettajana tuli täyteen.

”En minä tätä uutta vaihetta vielä ihan käsitä, tuntuu, että loma tässä vain jatkuu. Mutta päivä kerrallaan mennään. Katsotaan mitä tämä uusi elämänvaihe tuo tullessaan.”

Ainakin vaatekaappiinsa ja olemukseensa hän sai piristysruiskeen muuttumispäivässä.

Päivi arvostaa käytännöllisiä, mukavia, mielellään laadukkaita kotimaisia vaatteita, jotka kestävät pitkään.

Stylistin mukaan sama linja voi jatkua eläkkeelläkin: siistit, klassiset perusjutut riittävät, sillä niihin saa elämää kuviollisilla asusteilla ja lisävärillä.

Suora 162-senttinen vartalo

Päivillä on suoranmallinen vartalo ja hyvä hartialinja. Mittasuhteet pysyvät sopusuhtaisempina, kun hän suosii avaraa tai v-pääntietä, istutettua tai raglanhihaa sekä selkeitä pystylinjoja. Auki pidettävät tummahkot jakut ja neuletakit hoikentavat silhuettia.

Päivi kuvailee itseään 162-senttiseksi tasapaksuksi naiseksi. Stylistin mukaan lyhyellä naisella pitkät hameet saavat mittasuhteet näyttämään raskailta, ja paras helmamitta tässä tapauksessa on polvitaipeeseen ulottuva.

Päivi on suosinut pienehköjä kuvioita vaatteissaan, ja ne sopivatkin stylistin mielestä hänelle paremmin kuin suuret.

Syysmuodin ylisuuret vaatteet ovat haasteellisia, jos niissä ei ole istuvuutta parantavia leikkauksia tai rintamuotolaskoksia. Vaakaraidat, pussihihat ja kaksirivinapitus tekevät todellista kookkaammaksi.

Väreistä sopivat parhaiten lämpimät syksyn sävyt

Päivin värikartta on lämmin ja pehmeä syksy. Turkoosin, violetin ja purppuran sävyt vaatteissa sointuvat hyvin uuteen hiusväriin. Okrankeltainenkin on hyvä tehosteväri oranssin rinnalla.

Väreihin Päivi kiinnitti ensimmäisenä huomiota nähdessään kuvausvaatteet.

”Värit ja väriyhdistelmät olivat mieluisia. Ammattilainen taitaa kerrospukeutumisen ja asusteilla viimeistelyn. Itse sitä laittaa housut ja puseron päälle – ja se on sitten siinä.”

Päivi sai vinkkejä asujen piristämiseksi niin värien kuin asusteidenkin avulla. Vinkit voivat piankin näkyä musisoivan eläkeläisen yllä.

”Olen ajatellut syksyllä mennä laulattamaan ihmisiä Laukaan Ilona-taloon.”

Laulu saa hymyn ihmisten huulille, kuten myös pirteä laulattaja.

Mehevät sävyt

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Pukeutuminen on helppoa perusjutuilla: neuletakki, t-paita ja puuvillahousut. Neuletakin tweedlanka ja raikas turkoosi tuovat asuun eloa. Neuletakki 160 € ja housut 120 €, Gerry Weber. T-paita 54 €, huivi 28 € ja nahkakengät 169 €, Gudrun Sjöden. Korvakorut 99 €, Uhana.

Pidennetty A-linja

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Yhtenäinen väripinta ja mekon levenevä helma tekevät pitkän ja hoikentavan A-silhuetin. Turkoosit yksityiskohdat antavat asuun kivan efektin. Neulosmekko 74 €, neuletakki 89 €, huivi 54 €, nilkkurit 169 €, Gudrun Sjöden. Laukku 416 €, Longchamp. Korvakorut 17 €, Glitter. Kehykset 355 €, Salme Optic. Sukkahousut kuvausrekvisiittaa.

Lämpimiä kerroksia

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Vuorittomat takit ja jakut ovat monikäyttöisiä. Niiden alle voi aina lisätä ohuita lämmittäviä kerroksia säiden mukaan. Villakangasjakku 300 €, baskeri 55 €, Papu Collection. Tikkiliivi 100 €, Gerry Weber. Farkut 70 € Esprit. Nilkkurit 199 €, Gudrun Sjöden. Nahkalaukku 90 €, A+more. Kehykset 355 €, Salme Optic.

Täydessä loistossa

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Mohairia, kukkaa ja värien harmoniaa – yksinkertaisista asioista saa hyvän kokonaisuuden. Neulosmekossa on imarteleva A-linja ja hyvä helmapituus Päiville. Turkoosit kengät ovat hyvä kontrastiväri lilalle. Neuletakki 239 €, Ril´s. Mekko 74 €, nahkakengät 169 €, molemmat Gudrun Sjöden. Kehykset 355 €, Salme Optic. Korvakorut 69 €, Aida. Sukkahousut kuvausrekvisiittaa.

Huoliteltu arkityyli

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Purppura ja poltettu oranssi antavat Päivin iholle lämmintä hehkua. Arkityylin tekevät helpoksi joustavat, kevyet vaatteet, joissa tulee huoliteltu olo. Oranssi neuletakki 100 €, Gerry Weber. Mekko 69 €, Nosh. Virkatut korvakorut 28 €, Kaiko. Puukengät 140 €, Tommi Hilfiger. Kehykset 559 €, Salme Optic.

Säväytä oranssilla

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Oranssi tikkitakki sykähdyttää ja piristää hillittyä metsänvihreää. Väljä tikkitakki on kevyt ja monikäyttöinen. Takki 199 €, Zalando/Samsoe&Samsoe. Neule 50 €, Noom. Hame 150 €, Marc O´Polo. Kengät 169 €, huivi 54 €, Gudrun Sjöden. Laukku 175 €, Pihka. Korvakorut 17 €, Glitter. Kehykset 355 €, Salme Optic. Sukkahousut kuvausrekvisiittaa.

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 9/2022.

Lue myös: Uusi tyyli! Sirkun mustat vaatteet vaihtuivat väreihin – Näin tyyli päivittyi Vivan muuttujapäivänä: ”Stylisti sai pirteän puolen minusta esiin”

Sirkku Leppäkorpi

Vivan muuttuja Sirkku Leppäkorpi on tottunut pukeutumaan mustaan. Nyt hän kokeilee jotain uutta. © Tommi Tuomi

X