Iskelmälaulaja Leif Lindeman vältti olkapääleikkauksen kalevalaisen jäsenkorjauksen avulla

Leif Lindeman
”Kalevalainen jäsenkorjauksen jälkeen kehoni tuntui kivuttomalta ja myös laulu sujuu entistä vapautuneemmin”, kertoo Leif Lindeman. © Hanne Manelius / otavamedia
Iskelmälaulaja Leif Lindeman hakeutui kalevalaisen jäsenkorjaajan vastaanotolle, kun olkapään säryt pitkittyivät.

Iskelmälaulaja Leif Lindemanin, 40, konserttikiertue oli vaarassa keskeytyä viiltävän olkapääkivun takia. Vastaanotolla lääkäri määräsi voimakkaita kipulääkkeitä ja otti myöhemmin esille myös mahdollisen leikkaustarpeen ahdingossa olevan hermon vapauttamiseksi.

Leif päätti tehdä kaikkensa välttyäkseen leikkaukselta ja pitkältä sairauslomalta.

Tähän havahduin

”Kipu iski olkapäähän salaman lailla kesken keikkakiertueen. Pelkkä mikrofonin pitäminen kädessä aiheutti valtavia tuskia, eikä kädessä ollut puristusvoimaa nimeksikään.

Lääkärillä käynnin jälkeen sain voimakkaita kipulääkkeitä, joiden avulla pystyin hoitamaan sovitut esiintymiset hammasta purren loppuun.

Kun tuskat vain jatkuivat, otettiin kaularangastani lopulta magneettikuvat. Niiden perusteella lääkäri totesi, että tilannetta seurataan kolmen kuukauden ajan.

Seurantajakson jälkeen edessä saattaisi olla leikkaus ja pitkä sairausloma kuntoutuksineen.

Yrittäjänä ajatus tuntui mahdottomalta. Kun tuskat vain kipulääkityksestä huolimatta pahenivat, päätin kokeilla viimeisenä keinona kalevalaista jäsenkorjausta, josta monet ystäväni olivat kertoneet saaneensa apua pitkittyneisiin särkyihinsä.

Kalevalainen jäsenkorjaus

1.  Kalevalaisella jäsenkorjauksella hoidetaan esimerkiksi selkäkipuja sekä jäätyneen olkapään tai tenniskyynärpään kaltaisia tuki- ja liikuntaelinongelmia.

2. ”Kalevalainen jäsenkorjaus on tieteelliseen tutkimukseen perustuva koko kehon mobilisaatiohoito, jossa ei hoideta pelkkää kipukohtaa, vaan etsitään tuki- ja liikuntaelinongelmien aiheuttaja. Usein esimerkiksi nilkan tai lantion virheasennot saattavat aiheuttaa monenlaisia ongelmia kehon toiminnallisissa liikeketjuissa”, kertoo kalevalaisen jäsenkorjauksen mestari ja fysioterapeutti Katja Rajala.

3. Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi valmistutaan käytäntöpainotteisessa kolmivuotisessa koulutuksessa. Osaajien koulutuksesta vastaa Kansanlääkintäseura ry. Lisätietoja: www.kansanlaakintaseura.fi

Vastaanotolla

Kun saavuin vastaanotolle, kyseli jäsenkorjaaja tarkasti kivun yksityiskohdista ja muista mahdollisista asioista, jotka saattaisivat olla vaivan taustalla. Samalla hän kertoi, että kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei hoideta koskaan pelkästään kipukohtaa, vaan pyritään koko kehon käsittelyllä löytämään vaivan alkusyy.

Jäsenkorjaaja totesi, että monesti kivun aiheuttaja löytyy hyvinkin etäältä itse oireilevasta kehon alueesta.

Samalla minulle kerrottiin, että vallitsevista tuskista huolimatta itse jäsenkorjauskäsittely ei saisi aiheuttaa fyysistä kipua. Minkäänlaista rusauttelua tai niksauttelua ei hoidon aikana myöskään tehtäisi.

Näin minua hoidettiin

Olin ihmeissäni, kun hoitaja asetti minut ensin hoitopöydälle selinmakuulle ja kertoi aluksi kartoittavansa kehoni tasapainotekijöitä. Itse käsittely aloitettiin jalkateristä, vaikka kipu tuntui selkeästi vain olkapään alueella. Hoito eteni kuitenkin pikkuhiljaa ylöspäin lempein venyttävin liikkein.

Minutkin laitettiin ”töihin”, kuten liikuttamaan jalkaani hoitopöydällä ja tekemään selällä heijaavaa edestakaista liikettä, samalla kun hoitaja tunnusteli selkääni istuma-asennossa.

Reilun tunnin kuluttua hoidon alkamisesta jäsenkorjaaja pääsi tuskaa aiheuttaneeseen kohtaan. Mutta kun hän pyysi minua nostamaan olkapäätäni, ei ongelmakohdassa tuntunut enää juurikaan tuskan tunnetta.

Jo ensimmäisen hoitokäsittelyn jälkeen kipu olkapäässä hellitti siinä määrin, että jätin minulle määrätyt kipulääkkeet pois – ne kun laittoivat myös pään melko lailla sekaisin.

Pystyin heti hoidon jälkeen nukkumaan yöni hyvin ja tunsin olevani melko lailla työkykyinen.

Kävin jäsenkorjaajan kehotuksesta vielä kaksi kertaa samassa käsittelyssä noin viikon välein. Hoitojakson jälkeen vihoitellut olkapää ei ole enää vaivannut minua millään tavalla.

Tässä ja nyt

Onnistuneen hoitokokemuksen jälkeen olen käynyt noin puolen vuoden välein ennalta ehkäisevässä hoidossa, jotta samat vaivat eivät enää palaisi. Kalevalainen jäsenkorjaus on saanut muutenkin kehoni tuntumaan avonaisemmalta.

Olen suositellut hoitomuotoa myös monille pitkittyneistä vaivoista kärsineille ystävilleni.

Itse voin sanoa, että kalevalaiseen jäsenkorjaukseen hakeutuminen oli elämäni parhaimpia terveyttä edistäviä päätöksiä.”