Akuutti Live -ohjelma alkaa jaksolla, jossa keskustellaan lihavuudesta

”Tänä aikana on tärkeämpää kuin koskaan ymmärtää, mitä toinen ihminen kokee ja tuntee”, Akuutti Liven vetäjä Ani Kellomäki sanoo.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ani Kellomäki johtaa keskustelua ohjelmassa Akuutti Live.

"Tänä aikana on tärkeämpää kuin koskaan ymmärtää, mitä toinen ihminen kokee ja tuntee", Akuutti Liven vetäjä Ani Kellomäki sanoo.
Teksti:
Anu Räsänen

Akuutti viettää 30-vuotisjuhlavuottaan, ja sen kunniaksi tekijät halusivat kokeilla jotain uutta. Syntyi neljä suoraa lähetystä, jossa Ani Kellomäki vetää keskustelua.

Kussakin jaksossa keskustellaan yhdestä teemasta, joka koskettaa tavalla tai toisella meitä kaikkia. Ensimmäisessä jaksossa aiheena on lihavuus, toisessa kuolema ja kolmannessa väsymys. Viimeisessä jaksossa puhutaan nuorten mielenterveydestä.

”Terveys on jokaiselle yksityinen, herkkä ja ainutkertainen asia, mutta toisaalta aiheeseen kytkeytyy myös isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä: politiikkaa, valtaa ja rahaa”, toimittaja Ani Kellomäki sanoo.

”Olen koulutukseltani sosiaali- ja kulttuuriantropologi, ja siltä kantilta katsottuna terveys on mielettömän rikasta maastoa, jossa aiheet eivät lopu kesken.”

Akuutti Livessä keskustelijat asettavat itsensä alttiiksi arvostelulle

Kellomäki haluaa murtautua ulos perinteisestä toimittajan roolista ja osallistua keskusteluun tasavertaisena vieraidensa kanssa.

”Myöskään vieraani eivät esiinny puhtaasti asiantuntijaroolissa, vaan he jakavat jotain hyvin henkilökohtaista. Tällaisten aiheiden kohdalla tuntuu luontevalta, että osallistun keskusteluun heidän silmiensä tasalta, en pelkästään kaivele esiin heidän kipupisteitään. Asetan itseni alttiiksi arvostelulle, mutta niin asettavat vieraanikin”, Ani Kellomäki sanoo.

Akuutti Live, tiistai 2.4. klo 19.55, TV1

Lue myös: Akuutti: Liikuntapommi vertaa liikkumattomuutta ilmastonmuutokseen: ”Päätökset kouluissa ja kaupunkisuunnittelussa tulisi peilata sen kautta”

X