Andrew Tate puhuu itsensä pussiin raivoa nostattaneessa dokumentissa

Andrew Tate tunnetaan toksisen maskuliinisuuden esikuvana, jota moni nainen syyttää niin ihmiskaupasta kuin väkivallastakin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Andrew Tate on entinen potkunyrkkeilijä, joka levittää vaarallista viestiä somessa.

Andrew Tate tunnetaan toksisen maskuliinisuuden esikuvana, jota moni nainen syyttää niin ihmiskaupasta kuin väkivallastakin.
Teksti:
Tero Kartastenpää

Andrew Tate pyrkii rikkaaksi. Pyrkimykset saattaisivat naurattaa, ellei niin moni olisi kärsinyt nettitähden machospektaakkelista. Ex-potkunyrkkeilijä osaa lypsää rahaa epävarmoilta miehiltä, jotka jostain syystä ihailevat väkivaltaisesti naisista puhuvaa kerskailijaa.

Michael Jackson -paljastusdokumentin Leaving Neverlandin tekijä Dan Reed sai sovittua haastattelun Taten kanssa, mutta pidätys useista rikosepäilyistä esti dokumentoinnin.

Minä olen Andrew Tate -dokumentoijat alkoivat käydä läpi satoja tunteja nauhoitteita, joissa Tate puhuu itsensä pussiin. Hän ylpeilee kuristavansa ja alistavansa. Uhovideot vuorottelevat Taten entisten kumppanien kertomusten kanssa brittikanava Channel 4:n dokumentissa. Monet kertovat väkivaltaisesta hyväksikäytöstä.

Runsaan tunnin mittainen televisiodokumentti kokoaa taitavasti järkyttävät puheet, mutta ei anna kunnon vastausta siihen, miksi naisvihaaja on löytänyt seuraajansa.

Raivoa nostattaneen dokumentin esityksen jälkeen tapauksen käsittely on edennyt. Tate ollaan tuomassa Britanniaan oikeuden eteen.

Dokumentti kuuluu Yle Areenan Dokkarifestivaalin ohjelmistoon.

Minä olen Andrew Tate, maanantai 8.4. klo 21.00, TV2

Lue myös: Verinen lyhty -kuunnelmasarja pureutuu kiinnostavasti toksiseen maskuliinisuuteen – Kieltolain aikainen Suomi avautuu verevinä kuulokuvina

X