Danny-dokumentti kertaa kotimaisen showbisneksen kehittäjän uran

Danny on uusintadokumentti vuodelta 2018.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Danny vuonna 1968.

Danny on uusintadokumentti vuodelta 2018.
Teksti:
Arto Pajukallio

Danny, eli Ilkka Lipsanen, syntyi vuonna 1942. Hän oli nuorimies, joka ensimmäisten levytystensä – ja samantien hittiensä – myötä suhtautui laulajan uraansa päättäväisemmin ja kunnianhimoisemmin kuin moni aikalaiskollegansa. Suurten ikäluokkien teini-idolista kehkeytyi pikavauhtia kotimaisen showbisneksen kehittäjä ja harvoja alan liikemiehiä. Ura jatkuu edelleen.

Dannyn uran tutut vaiheet on kerrottu monet kerrat. Tässä täyspitkässä, uusintana esitettävässä dokumenttielokuvassa (2016) ne kerrataan jälleen. Dokumentin käsikirjoitti, kuvasi, tuotti ja ohjasi Sakari Saksa. Ohjelma etenee kronologisesti ja kovin mekaanisen oloisesti, onneksi rajaten haastateltavia ynnä välttäen tarpeettomia ylisanoja ja numeroita.

Vaikka dokkarissa kurkistetaan Dannyn yksityisiinkin oloihin, ei se lopulta kerro henkilöstä mitään, mitä ei hyvin tiedettäisi. Hänen taiteellisista ajatuksistaan tai suhtautumisestaan musiikkiin ei hiiskuta lain – kaikki on vain viihdebisnestä, ja ohjelma lopulta jopa mainoshenkistä imagon pönkittämistä.

Miellyttävää faneille, mutta jopa turhauttavaa uteliaalle viihdekulttuurin ystävälle.

Danny, lauantai 20.4. klo 23.00, TV2

Lue myös: Danny, 80, puhkuu elämäniloa kesästä Raumalla nauttien vaikka polvi vihoitteleekin: ”Sen voisi operoida kuntoon – en tiedä, haluanko sitä enää tehdä”

X