Rakoiliko Dannyn ja Liisan avioliitto jo ennen Armia? Uutuuskirja paljastaa, millaisen kirjeen Danny kirjoitti vaimolleen jo vuonna 1973

Bisnespampun ja viihdekuninkaan yhteiselämässä oli vähän kahdenkeskistä aikaa, mutta paljon keskinäistä kunnioitusta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Dannyn ja Liisa Lipsasen liitto kesti 33 vuotta. © Ilkka Lipsasen yksityisarkisto

Bisnespampun ja viihdekuninkaan yhteiselämässä oli vähän kahdenkeskistä aikaa, mutta paljon keskinäistä kunnioitusta.
Teksti: Katriina Lundelin

Ilkka ”Danny” Lipsanen ja Liisa Seppälä avioituivat vuonna 1972. Yli kolme vuosikymmentä kestäneen liiton suurin koetus on ajateltu olevan Dannyn suhde Armi Aavikkoon. Mutta onko käsitys sellaisenaan aivan totta?

Parin häät olivat aikansa kiinnostavimpia julkkistapahtumia. Liisan ja Dannyn välillä oli myös suurta rakkautta, joka näkyi selvästi myös ulkopuolisille.

”He kohtelivat toisiaan aina kauniisti enkä kuullut heidän koskaan riitelevän”, kertoo Helena Antikainen, perheen pitkäaikainen lastenhoitaja Pirjo Kemppisen uutuuskirjassa Tuntematon Danny.

Silti liiton lähtökohdat olivat vaikeat. D-tuotannot kasvoi voimakkaasti, Danny esiintyi itse ja manageroi useita artisteja, esimerkiksi Kirkaa, joka oli kovassa nosteessa. Liisa taas kasvatti veljensä kanssa kiihkeästi perheen muotiyritys Seppälää.

Kumpikin oli poissa kotoa kolmasosan vuodesta. Kun perhe oli yhdessä koolla, Lipsasen perheen aikuiset keskittyivät lapsiin, eivät niinkään toisiinsa.

”En tiedä, voiko tällaista ammattia suositella perheelliselle”, Danny sanoo kirjassa.

Lue myös: Dannyn tytär Heidi Lipsanen kertoo, miksei puhunut isälleen vuosiin: ”En voinut mennä kouluun Armin nimipäivänä”

Dannyn ja Liisan perheeseen syntyi kolme lasta: Turo, Heidi ja Juha.

Dannyn ja Liisan perheeseen syntyi kolme lasta: Turo, Heidi ja Juha. © Ilkka Lipsasen yksityisarkisto

Turo on Dannyn ja Liisan lapsista vanhin. Hän syntyi vuonna 1972.

Turo on Dannyn ja Liisan lapsista vanhin. Hän syntyi vuonna 1972. © Ilkka Lipsasen yksityisarkisto

Ongelmia jo vuosia ennen Armia

Lipsasten vaativa elämäntapa häiritsi parin yhteiseloa alusta saakka. Ilman lastenhoitajaa perheen ja työn yhdistäminen olisi ollut liki mahdotonta, vaikka Liisan äiti Elvi Seppälä osallistui aktiivisesti lasten kasvatukseen ja hoivaan.

Vain 1,5 vuotta häiden jälkeen Danny kirjoitti vaimolleen keikkamatkalta Sodankylästä:

”Syy, miksi tämän kirjeen kirjoitan, on se, että olen täällä kiertueella ollessani kovasti pohtinut yhteistä elämäämme ja koittanut analysoida esteitä, jotka haittaavat yhteiseloamme.”

Kun Danny sitten tapasi Armin vuonna 1977, neljä vuotta kirjeen kirjoittamisen jälkeen, hän koki itsensä tarpeelliseksi.

Liisa oli hänen silmissään itsenäinen, koulutettu ja pärjäävä. Armi taas nuori nouseva tähti, jota hän viihdealan konkarina saattoi neuvoa.

”Liisa ei ollut erityisen tunnepohjainen, vaan pätevä liikealan ihminen. Armille saatoin olla osaava, kannustava ja tärkeä. Hän tarvitsi minua enemmän kuin Liisa”, Danny kertoo kirjassa Tuntematon Danny.

Lue myös: Armi Aavikko elää Dannyn muistoissa – ”Naisia on ollut paljon mutta suuria rakkauksia vain kaksi”

Armi ja Danny väittivät suhdetta puhtaasti ammatilliseksi vuosia, vaikka heidän välillään oli rakkaussuhde.

”Koko Suomi puhui siitä, että olen rakastunut toiseen naiseen ja oli siinä oikeassa. Olen aina kunnioittanut Liisaa, mutta kun törmäsin Armiin, koin uudella tavalla olevani tarpeellinen”, Danny sanoo uutuuskirjassa. © Ilkka Lipsasen yksityisarkisto

Danny ja Armi tapasivat ensimmäisen kerran Haukilahdessa. Armin oli määrä osallistua Dannyn seuraavalle kiertueelle.

Danny ja Armi tapasivat ensimmäisen kerran Haukilahdessa. Armin oli määrä osallistua Dannyn seuraavalle kiertueelle. © Ilkka Lipsasen yksityisarkisto

Spekulaatiot Dannyn ja Armin suhteesta koskivat

Liisa Lipsanen on puhunut liitosta Dannyyn vain vähän. Elämänkerrassaan Bisneslady hän kuitenkin paljastaa, että heitä ajoi erilleen nimenomaan työ.

”Alusta asti päätimme, ettemme sotkeudu toistemme työasioihin. Se ajoi meitä myös henkisesti erillemme. Molemmille työ oli niin keskeinen osa elämää.”

Dannyn ja Armin suhteen ympärillä pyörineet spekulaatiot satuttivat Liisaa. Hän ei omien sanojensa mukaan ilahtunut lööpeistä, mutta ei antanut niiden myöskään horjuttaa itseään.

”Itse tiesin, missä menen, vaikken toisesta aina tiennytkään.”

X