Dannyn tytär Heidi Lipsanen kertoo uutuuskirjassa, miksei puhunut isälleen vuosiin: ”En voinut mennä kouluun Armin nimipäivänä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Heidi Lipsanen isänsä Dannyn kanssa.
Danny kertoo tutustuttaneensa lapsensa Armiin, jotta he näkisivät, että tämä on sydämellinen ihminen. Tytär Heidi Lipsaselle Dannyn ja Armin suhde selvisi vasta teini-iässä. © Ilkka Lipsasen yksityisarkisto
Dannyn tytär Heidi Lipsanen kertoo uutuuskirjassa, miltä tuntui kasvaa isän kanssa, jonka kaikki tietävät, mutta jota hän ei itsekään täysin tunne.

Lapsuudessaan Heidi Lipsanen ei tuntenut ylpeyttä siitä, että hänen isänsä Ilkka ”Danny” Lipsanen on julkisuudenhenkilö. Päinvastoin. Isän viihdetähteys oli hänelle taakka.

”Minua häiritsi, kun kaupassa käydessämme ihmiset kyyläsivät isääni. Kyyläsin takaisin”, Heidi kertoo Pirjo Kemppisen uutuuskirjassa Tuntematon Danny.

Peruskoulun ensimmäiset luokat Heidi kävi lähikoulussa, jossa kaikki tiesivät, kuka hänen isänsä on. Huhut Dannyn ja Armin suhteesta kiersivät myös lasten keskuudessa, ja Heidiä kiusattiin niiden vuoksi.

”En esimerkiksi voinut mennä kouluun Armin nimipäivänä, koska pelkäsin, miten minua sen vuoksi piinataan.”

Dannyn ja Heidin puhevälit jäissä vuosia

Julkisuus, joka Dannyn ja Armin suhteen ympärillä velloi, vaikutti Lipsasten perheen elämään monella tapaa. Vaikeinta olivat teinivuodet, joita tytär kuvaa kirjassa ”aika mustiksi.”

”Olin sulkeutunut, kärsin ja oireilin monella tavalla.”

Heidille Dannyn ja Armin suhteen todellinen luonne selvisi vasta teini-ikäisenä. Hän yritti kuulustella isäänsä, mutta Danny ei myöntänyt tyttärelleen, että hänellä on avioliiton ulkopuolinen suhde.

”Kun käsitin totuuden, olin katkera, enkä puhunut isälle moneen vuoteen, vaikka asuin kotona. Isäkään ei tehnyt asiassa aloitetta. Se oli aika vaikea tilanne, jota minun oli pakko yrittää käsitellä omin päin.”

Heidi kokee isänsä piiloutuneen eräänlaisen itsesuojelumekanismin taakse: Danny ei pidä konflikteista, eikä hänen kanssaan voi puhua vaikeita asioita läpi.

”On hurjaa todeta, mutta en voi sanoa tuntevani isääni pohjimmiltaan. Hän on mestarillinen puhuja, mutta hän ei puhu omista asioistaan, vaan pelkästään asioista.”

Dannyn ja Armin suhde paljastui Heidille vasta teini-iässä.

Danny kertoo uutuuskirjassa, ettei osannut puhua lapsilleen Armista. © Ilkka Lipsasen yksityisarkisto

Hellän isän rauhallinen aura

Vaikeuksista huolimatta Heidi Lipsanen kokee olleensa isälleen erityisasemassa, sillä hän oli perheen kolmesta lapsesta ainut tyttö. Danny osti tyttärelleen paljon leluja ja tuki tätä harrastuksissa.

”Kun isä kampasi hiuksiani, hän teki sen hitaasti ja hellästi. Ehkä se kuvaa sitä, että hänen kanssaan viettämäni aika oli enemmän mukavaa yhdessäoloa kuin suoranaista kasvattamista.”

Heidi asuu nykyään Luxemburgissa, mutta vierailee poikansa kanssa isänsä luona Raumalla kesäisin. Sama rauhallinen aura on Dannyssa läsnä myös isoisän roolissa.

”Hän on lapsenlapsensa kanssa todella rento ja läsnä. Sellaisena muistan hänet lapsuudestanikin. Isä on hyväntahtoinen, lämmin ja hyväksyvä. Hänellä on mieletön karisma, josta osa on juuri läsnä olemisen taito. Isä on omalla tavallaan yksinäinen susi, mutta myös hyvin sosiaalinen.”

Dannyn ja Liisa Lipsasen lapset olivat nimeltään Heidi, Turo ja Juha.

Danny ja Liisa Lipsanen sekä perheen lapset Heidi, Turo ja Juha. © Ilkka Lipsasen yksityisarkisto

Lue myös: Tällainen on Dannyn kesäparatiisi: erikoisuuksina näköalavessa ja Thaimaasta tuotu elefantti

Danny on luonut itsestään tuotteen, jota hän johtaa

Dannylla ja Heidillä on toisinaan erimielisyyksiä siitä, mistä julkisuudessa voi puhua. Heidi kertoo kantansa isänsä toiminnasta, mutta lopulta Danny toimii oman päänsä mukaan.

”Isällä on aika häilyvä raja yksityisten ja julkisten asioiden välillä, kun minulla se on hyvin selkeä ja ehdoton. Se aiheuttaa joskus ristiriitoja”, Heidi sanoo kirjassa Tuntematon Danny.

Heidi ei esimerkiksi ymmärrä, että isä voi puhua julkisuudessa avioeronsa syistä. Niitä ei tyttären mielestä kuuluisi vatvoa koko kansa edessä.

Sen sijaan lasten suhteen Heidi kiittelee vanhempiensa harkintakykyä ja on kiitollinen, etteivät isä ja äiti vieneet häntä ja veljiään lapsina julkisuuteen.

”Se olisi tehnyt kaikesta entistä rankempaa.”

Heidin mukaan Dannylla on taito johtaa itseensä kohdistuvaa julkisuutta. Valinnat ovat strategisia ja tukevat tarinaa Dannysta brändinä. Viihdekuningas on tehnyt itsesään tuotteen, jona hän elää.

”Viimeaikaista julkisuutta nuoren tytön kanssa on ehkä hankala ymmärtää, mutta miettiä voi, onko sekin osa hänen laatimaansa käsikirjoitusta.”

Lue myös: Danny avoimena rakkauselämästään ja elämänsä naisista: ”Suhteeni Erikaan on erilainen kuin Armiin”

X