Anna-lehti: Minka Kuustonen liikuttui näytellessään Armi Aavikkoa – ”Miten sydämeenkäypä ja hurmaava, aito tyyppi hän olikaan”

Minka Kuustonen näyttelee Armi Aavikkoa ex-missin elämästä kertovassa kuunnelmassa. Äitiysloman jälkeen silmässä on uudenlainen vaihde.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Minka Kuustosella on työnteossa päällä uudenlainen vaihde äitiysloman jälkeen.

Minka Kuustonen näyttelee Armi Aavikkoa ex-missin elämästä kertovassa kuunnelmassa. Äitiysloman jälkeen silmässä on uudenlainen vaihde.
Teksti:
Seura

Poikki. Tunteet nousivat pintaan, itkun pidättäminen ei onnistunut. Tunnemyrskyn jälkeen Minka Kuustonen, 35, keräsi itsensä ja syventyi uudelleen rooliinsa.

Minka Kuustonen kertoo uusimmassa Anna-lehdessä, kuinka kuunnelmarooli Armi Aavikkona kolahti tunteisiin ehkä enemmän, kuin mikään muu työ koskaan aiemmin.

”Armi tahtoi ihmisille hyvää”

Minka esittää Armi Aavikkoa Ylen heinäkuussa julkaistavassa 20-osaisessa radiokuunnelmassa, jossa käsitellään Armin elämää vuoden 1977 Miss Suomeksi kruunaamisesta siihen asti, kun hän menehtyi 43-vuotiaana vuonna 2002. Kuunnelman on kirjoittanut Kati Kaartinen ja ohjannut Antti Leino.

”Ennen tätä en tiennyt Armin elämästä juuri muuta kuin biisejä ja lööppejä, mutta nyt
olen päässyt syventymään hänen luonteeseensa. Miten sydämeenkäypä ja hurmaava, aito tyyppi hän olikaan. Hän tahtoi ihmisille hyvää. Armin kohtalo oli hyvin traaginen”, Minka Kuustonen kertoo Anna-lehdessä.

”Minulla on uudenlainen vaihde silmässä”

Kuunnelman tekeminen eroaa tavanomaisesta näyttelijän työstä, sillä nyt Minkalla ei
ole käytössään kaikkia näyttelemisen elementtejä. Armin olemus täytyy tavoittaa pelkästään äänen avulla, ilman eleitä tai ilmeitä.

Pari vuotta kestäneen äitiysloman jälkeen työnteko tuntuu Minkasta nyt erityisen kutkuttavalta. Koronapandemiasta huolimatta hänellä on takanaan työntäyteiset kuukaudet.

Paraikaa televisiossa pyörivät MTV3-kanavan Suurmestari ja Hotelli Swan Helsinki
-sarjan toinen tuotantokausi Cmorella.

”Luulin haluavani nopeasti lapsen syntymän jälkeen takaisin töihin. Kävikin niin, että
en halunnut edes ajatella töitä ensimmäiseen vuoteen. Onneksi keskityin poikani vauva-aikaan silloin. Kunnon irtioton jälkeen tuntuu, että minulla on uudenlainen vaihde silmässä.”

Ahkeran työnteon lisäksi Minka Kuustonen satsaa arjessaan perhe-elämään.

”Olen todella kiitollinen, että sain oman perheen. Olen ollut Akun kanssa yhdessä seitsemän vuoden ajan. Seuraamme pienen poikamme kasvua ja kasvatamme häntä yhdessä. Se on suurin ja hienoin tehtävä, jonka olen ikinä saanut. Vietämme paljon aikaa perheenä yhdessä.”

Hän nauttii myös yhteisestä ajasta puolisonsa kanssa.

”Joskus otamme Akun kanssa irtiottoja kahdestaan. Se voi olla pieni hotelliloma, illallinen tai kävelylenkki. On tärkeää muistaa raivata aikaa myös parisuhteelle.”

Lisää uusimmassa Anna-lehdessä. Lehdessä hän kertoo, miten hän löysi liikunnan riemun vasta aikuisiällä ja kuinka sujui tankotanssin harjoittelu tv-roolia varten. Entä miten sujuu perhearki puoliso Aku Sipolan ja 3-vuotiaan pojan kanssa?

X