Danny avoimena rakkauselämästään ja elämänsä naisista: ”Suhteeni Erikaan on erilainen kuin Armiin”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Laulaja Ilkka "Danny" Lipsasen elämässä rakkaus on kantava voima. Hänen elämässään on ollut tusina naisia, jotka ovat merkinneet muita enemmän.
Danny tapasi Erika Vikmanin Tangomarkkinoilla vuonna 2015, jolloin hänet kruunattiin tangoprinsessaksi. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Laulaja Ilkka ”Danny” Lipsasen elämässä rakkaus on kantava voima. Hänen elämässään on ollut tusina naisia, jotka ovat merkinneet muita enemmän.

Perhe syntyi Liisan kanssa

”Ihastuin porilaiseen tyttöön hieman alle 10-vuotiaana. Hän oli vaalea, iloinen, valoisa, kaunis ja sosiaalinen. Huomasin ensimmäisen kerran, että elämässä on tärkeämpiä arvoja kuin itsensä murehtiminen. Nautin siitä, että välitin toisesta ainakin yhtä paljon kuin itsestäni.

Liisa ja Danny

Liisa vuonna 1972, jolloin hän ja Danny menivät naimisiin. © D-TUOTANTO

En ehtinyt kertoa hänelle tunteistani ennen kuin muutimme Helsinkiin. Olen silti kantanut muistoa ihastumisesta tähän päivään asti.

Rakkaus ja kanssakäyminen naisten kanssa ovat olleet aina kantava voima. Elämässäni on ollut tusinan verran naisia, jotka ovat merkinneet muita enemmän.

Menin naimisiin Liisan kanssa vuonna 1972 ja saimme kolme lasta. Hän rakensi veljensä Hannun kanssa Seppälästä Suomen suurinta muotiketjua. Vähitellen koin itseni heidän yhteistyössään tarpeettomaksi.”

Armista kohuttu kiertuepari

”Tuoreesta Miss Suomesta Armi Aavikosta tuli kiertueparini vuonna 1977. Yhteistyömme piti kestää vain vuoden, mutta 70-luvun hellyysbuumi yllätti. Yleisö vaati yhä lisää. Tavallaan markkinat määräsivät, mutta ennen kaikkea sydän päätti. Armi oli lämmin, hänen kanssaan oli hyvä olla ja häntä oli ihana rakastaa.

Alkuaikoina odotin, että tunne menee ohi. Se kuitenkin jatkui, mutta en harkinnut avioeroa. Olin päättänyt jo nuorena vanhempien eron koettuani, etten koskaan tee samoin omille lapsilleni.”

Armi ja Danny

Vuonna 1978 Armi ja Danny voittivat Telvis-gaalan yleisöäänestyksessä Vuoden yhtye -palkinnon. © D-TUOTANTO

”Rakkaus ei sammu yhtäkkiä”

”Lopulta menimme Armin kanssa eri raiteille. Hän kärsi alkoholismista viimeiset seitsemän vuotta. Se oli surullista ja todella raskasta aikaa. Rakkauden tunne ei sammu yhtäkkiä. Hän oli minulle tärkeä, ja halusin auttaa häntä siltä osin kuin se oli mahdollista.

Armi kuoli vuonna 2002. Kolme vuotta sen jälkeen lopulta erosimme Liisan kanssa, kun hän muutti Ruotsiin, ostamaansa Mauritzbergin linnaan.”

Arkea Erikan kanssa

”Tapasin Erika Vikmanin Tangomarkkinoilla 2015, kun hänestä tuli tangoprinsessa. Vähitellen huomasimme viihtyvämme yhdessä. Suhteeni Erikaan on erilainen kuin Armiin. En ole enää nuori enkä ajattele tulevaisuutta. En halua kuormittaa Erikaa millään tavalla, sitoa häntä tai huutaa rakkautta. Asumme yhdessä, mutta olemme tässä suhteessa päivän kerrallaan.

Hän antaa minulle valtavasti valoa ja lämpöä. Osaltani uskon olevani seuraihmisenä kelpaava ja jollakin lailla tiedoillani tarpeellinen. Vastikään neuvoin, että puolikas kyytabletti voi parantaa tulehtuneet äänihuulet.”

Danny ja Erika Vikman

Danny on auttanut lukuisia artisteja. Erika Vikmaniin hän tutustui Tangomarkkinoilla vuonna 2015. ”Olin varma, että intuitioni on oikea. Hän pärjää.” ©
MARJO TYNKKYNEN / OM-ARKISTO

”Pitkä ihmissuhde kantaa eron jälkeenkin”

”Välit Liisan kanssa ovat säilyneet eronkin jälkeen hyvinä. Hän tulee miehensä kanssa luokseni Raumalle perinteisiin rapujuhliin heinäkuun lopussa.

Olen aina pyrkinyt pitkiin ihmissuhteisiin ja halunnut vaalia ja ylläpitää niitä.

Olen kiitollinen kaikille, joiden kanssa olen elämäni tehnyt. Luonnollisia eroja ja loittoontumisia on ollut, mutta en ole koskaan pettynyt ihmissuhteissani.

Mitä en pystyisi antamaan anteeksi? Epäoikeudenmukaisuutta ja valheellisuutta.”

Lapsenlapsi vierailee Raumalla

”Välit kolmeen aikuiseen lapseeni ovat läheiset. Tiedän heidän arvostavan tapaani elää. Minulla on myös 2,5-vuotias tyttärenpoika. Hän asuu äitinsä kanssa Luxemburgissa, mutta he ovat luonani Rauman kesäkodissani kolme viikkoa heinäkuussa.”

X