Tutkiva toimittaja Ellie Flynn jalkautuu kadulle ja selvittää, miltä naisten seksuaalinen häirintä näyttää

Ellie Flynn luo myös valeprofiilin deittipalveluun ja alkaa heti saada härskejä viestejä. Juuri kukaan lähettäjä ei osaa selittää käytöstään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ellie Flynn hankkii dokumentissa todistusaineistoa seksuaalisesta häirinnästä.

Ellie Flynn luo myös valeprofiilin deittipalveluun ja alkaa heti saada härskejä viestejä. Juuri kukaan lähettäjä ei osaa selittää käytöstään.
Teksti:
Tero Kartastenpää

Tutkiva toimittaja Ellie Flynn lähtee kulkemaan baarikatuja perjantai-iltana. Kamerat tarkkailevat häntä, koska tarkoitus on näyttää yleinen ilmiö, naisten seksuaalinen häirintä, kuvissa.

Aiemmissa Ellie Undercover -ohjelmissaan Flynn on hankkinut valepersoonien avulla tietoa esimerkiksi miljonäärien pyramidihuijauksista ja seksiä majoituksesta pyytävistä vuokraisännistä.

Nyt syötiksi pukeutunut toimittaja hoippuu kuin humalainen. Pian häntä lähestytään.

Channel 4 -kanavan rivakasti etevässä tv-dokumentissa näytetään aluksi ilmiön laajuus ansiokkaasti.

Eri ikäiset naiset kertovat häirintäkokemuksistaan julkisilla paikoilla. Flynn luo valeprofiilin deittipalveluun ja alkaa heti saada härskejä viestejä. Juuri kukaan lähettäjä ei osaa selittää käytöstään.

Toinen puoli kuluu kadulla kuvattuun materiaaliin. Muutamia hetkiä venytetään ja dramatisoidaan kaupallisen brittitelevision tyyliin. Silti todistusaineisto on kiistatonta.

Koska varsinaiset lähentelijät ovat surkeita vastauksissaan, miesten paneeli yrittää hämillään miettiä, mitä naisten piinalle voisi tehdä.

Doc: Undercover: Sexual Harassment – The Truth, maanantai 27.5. klo 22.00, MTV Ava

Lue myös: Elokuva-arvio: Alli Haapasalon Tottumiskysymys kertoo naisten kohtaamasta ahdistelusta

X