Jarno Saarinen sai ansaitsemansa sarjan – seuraavaksi tuotantoon pitäisi ottaa Keke Rosberg tarinoineen!

”Siinä missä Jarno Saarinen oli mukavan miehen maineessa, Rosbergissa riittäisi kunnon särmää ja rosoa draamasarjaan”, TV-maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-maailman tuottaja.

"Siinä missä Jarno Saarinen oli mukavan miehen maineessa, Rosbergissa riittäisi kunnon särmää ja rosoa draamasarjaan", TV-maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Jarno Saarinen on legendaarinen ratamoottoripyöräilijä. Hänen aikansa huipulla oli lyhyt ja päättyi traagisesti. Saarinen kuoli joukkokolarissa Monzan radalla 20.5.1973.

Moottoriurheilu oli 1970-luvulla aika erilaista kuin nykyisin. Turvallisuuteen suhtauduttiin suurpiirteisemmin. Sekä Formula 1:n että ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa nortti paloi varikoilla ja tiimit olivat pieniä harrastajien nyrkkipajoja.

Suomessa monet ovat jo unohtaneet Saarisen tai nuoremmat eivät ole hänestä koskaan kuulleetkaan. Jotain Saarisen suosiosta Keski-Euroopassa ja varsinkin Italiassa kertoo se, että entinen Formula 1 -kuski Jarno Trulli sai nimensä juuri Saariselta. Saarisen kovin kilpakumppani Giacomo Agostini tuli juuri Italiasta.

Nyt Jarno Saarisen ja hänen vaimonsa Soili Karmen tarina kerrotaan TV1:llä sunnuntaina alkavassa sarjassa Jarno ja minä. Hän todellakin ansaitsee sarjansa. Seuraavaksi sitten tuotantoon toisen legendaarisen moottoriurheiluhahmon Keijo ”Keke” Rosbergin tarina! Siinä missä Saarinen oli mukavan miehen maineessa, Rosbergissa riittäisi kunnon särmää ja rosoa draamasarjaan.

Lue myös: Ratamoottoripyöräilijä Jarno ”Paroni” Saarinen menehtyi traagisessa onnettomuudessa – Mitä Monzassa oikein tapahtui toukokuussa 1973?

X