Jodie Foster antoi True Detective -tähti Finn Bennettille hyvän neuvon – Bennett kertoo hyytävistä kuvauksista Islannissa

Nuori näyttelijä Finn Bennett nähdään True Detective: Night Countryssa. Bennett antoi TV-maailmalle haastattelun.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Finn Bennett (oik.) pääsi näyttelemään kaksinkertaisen Oscar-voittaja Jodie Fosterin kanssa True Detective: Night Country -sarjaan.

Nuori näyttelijä Finn Bennett nähdään True Detective: Night Countryssa. Bennett antoi TV-maailmalle haastattelun.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Näyttelijä Finn Bennett, 24, on noussut uuden True Detective: Night Countryn myötä tutuksi kasvoksi. TV-maailma haastatteli näyttelijää ennen viimeisen jakson julkaisua.

True Detectiven ensimmäinen kausi oli suuri menestys. Nyt antologiasarja on edennyt jo neljännelle kaudelle. Vaikka uusin on saanut ristiriitaisen vastaanoton, Bennett sanoo tuntevansa neljännen kauden yhteyden ensimmäiseen.

”Olen ensimmäisen kauden suuri fani. Se on parhaita televisiosarjoja, mitä on koskaan tehty. Neljäs kausi on Issa Lópezin modernisoitu tulkinta True Detectivesta. Hänen tapansa kertoa tarinaa ja ohjata on erilainen. Vaikka ensimmäinen kausi on ilmiömäinen, ohjelman täytyy mennä eteenpäin, mukautua ja muuttua aikojen mukana”, Bennett sanoo.

Finn Bennett näyttelee sarjassa nuorta poliisia, joka on Jodie Fosterin päähenkilön alaisuudessa. © HBO Max

Jodie Foster antoi neuvoja nuorelle näyttelijälle

Sarja on kiinnostanut poikkeuksellisen laajasti, mistä suuri kiitos kuuluu pääroolissa nähtävälle Jodie Fosterille. Uhrilampaat-elokuvan tähteä ei ole nähty televisiosarjassa viiteenkymmeneen vuoteen.

”Monia pelottaa ja hermostuttaa, jos pääsee työskentelemään niin meritoituneen näyttelijän kanssa. Meille syntyi kuitenkin hyvin ihana työsuhde. Hän ei jätä ketään huomiotta tai nosta itseään jalustalle. Jodie on niin kärsivällinen, kiltti ja ymmärtäväinen.”

Bennett pyysi Fosterilta neuvoja heti kuvausten alettua. Hän kysyi, kuinka näyttelijän tulisi valmistautua kuvauksiin, muuten kuin opettelemalla vuorosanat ulkoa.

”Hän sanoi, että mene tanssimaan, mene elokuviin, ulos ystävien kanssa. Jodie ottaa työnsä vakavasti, mutta en usko, että hän ottaa itseään vakavasti. Teemme elokuvia ja sen tarkoitus on olla hauskaa.”

Nuori näyttelijä kertoo myös oppineensa paljon työmoraalista. Vaikka Foster ja sarjassa merkittävässä roolissa nähtävä John Hawkes ovat suuria tähtiä, he antoivat kaikkensa myös silloin, kun kamera ei osoittanut heihin.

”He ottivat muut niin hyvin huomioon. Näyttelijöiden tehtävä on tukea toisiaan.”

True Detective: Night Country kuvattiin Islannissa, vaikka sarja sijoittuu Alaskaan. © HBO Max.

Islannista tuli Alaska

True Detective sijoittuu tällä kertaa Alaskaan, mutta sarja kuvattiin Islannissa. Finn Bennett kysyy, mikä muu työ mahdollistaa puolen vuoden asumisen Islannissa. Lontoossa asuva näyttelijä kuvailee, kuinka erikoista oli katsoa ikkunasta ulos aamupäivällä, kun ulkona on jo pimeää.

”Kaikesta teki helpomman se, että koko työryhmä oli niin läheinen keskenään, olimme kuin ystävät. Hengailimme toistemme kanssa, mikä teki pimeästä ja kylmästä Reykjavikin yöstä kaiken arvoisen. Rakastan Reykjavikia, eikä pimeys vaikuttanut minuun.”

Pitkät kuvaukset Islannin pimeydessä vaativat veronsa, mutta Bennett oli yllättynyt, kuinka onnellisia kuvausryhmästä lähtien ihmiset olivat. Hän sanoo, että puolen vuoden päätteeksi kaikki rakastivat toisiaan.

”Kuvausten aikana oli paljon paineita ja olin erittäin hermostunut, mutta kuvausten lopussa koin olevani itsevarmempi.”

Oman roolihahmonsa, Peterin, lapsuutta näyttelijän on vaikea kuvitella. Keskustellessaan pienemmistä yhteisöistä tulleiden kollegoidensa kanssa, lontoolaisnäyttelijä sai kuvan siitä, millaista maalaiselämä Alaskassa saattaa olla.

”Peterin äidin poissaolo saa hänet etsimään jotakin, joka täyttäisi sen tyhjän paikan. Siksi hän osin haluaa miellyttää Danversia (Jodie Fosterin hahmoa) niin paljon.”

Finn Bennett näyttelee sarjassa yhdessä John Hawkesin kanssa. © HBO Max.

Ilmastonmuutoksen vakavuus selkeni näyttelijälle vasta sarjan kuvauksissa

Yksi sarjassa käsiteltävistä teemoista on ilmastonmuutos. Finn Bennett sanoo, että hänen hahmollaan ei ole sen juonikuvion kanssa tekemistä, mutta sarja vaikutti hänen omaan elämäänsä. Hän kiittelee tuottajaa, joka teki tuotannosta vihreän ja ekologisesti kestävän.

”Arktis lämpenee valtavalla nopeudella, noin kolme kertaa nopeammin kuin muu planeetta. En tajunnut tilanteen vakavuutta niin selkeästi, ennen kuin tapasin näyttelijöitä ja tuottajia, jotka ovat pohjoisemmilta alueilta. Se sai pohtimaan, kuinka puhun ilmastonmuutoksesta ja mitä käytännön asioita sitä koskien pitäisi tehdä.”

Bennettin hahmo joutuu myös tasapainoilemaan vapaa-ajan ja työelämän välillä. Näyttelijällä itsellään ei ole sitä ongelmaa, hän toivoisi enemmän töitä, mutta tunnistaa ongelman yhteiskunnassa.

”Pomon puheluihin ei voi vastata keskiyöllä ja sen sellaista. Minulla on paljon ystäviä, jotka tekevät ylitöitä alipalkattuina. Se on tärkeä kysymys.”

Mistä True Detective: Night Country tullaan muistamaan vuosien päästä? Bennett uskoo, että tapahtumapaikasta, joka on valintana rohkea, koska sarja tapahtuu käytännössä kokonaan pimeydessä. Sen lisäksi myös tietenkin Jodie Fosterista.

”Haluaisin, että se muistetaan Kali Reisistä, joka on näytellyt vain kahdessa projektissa ennen tätä, sekä muista näyttelijöistä, jotka ovat alkuperäiskansaa.”

True Detective: Night Country -sarjan kaikki jaksot katsottavissa HBO Maxilla maanantaina 19. helmikuuta.

Lue myös: Tokyo Vice -sarjan tähdet kertovat, millaista Japanin järjestäytynyt rikollisuus on: ”Kohteliaammat ja muodollisemmat toimintatavat kuin mafialla”

X