Elokuva-arvio: Kirottu 3: Paholaisen vallassa tarjoilee painajaismaista uskonnollista kauhua

Kirottu 3: Paholaisen vallassa valmistui järjestyksessä kahdeksantena suositussa Kirottu-universumissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kirottu 3: Paholaisen vallassa -kauhuelokuvaa tähdittävät Vera Farmiga ja Patrick Wilson.

Kirottu 3: Paholaisen vallassa valmistui järjestyksessä kahdeksantena suositussa Kirottu-universumissa.
Teksti:
Arto Pajukallio

Kirottu 3: Paholaisen vallassa valmistui järjestyksessä kahdeksantena suositussa Kirottu-universumissa. Michael Chavesin kauhuleffan yhtenä lähtölaukauksena toimii tapaus, jossa amerikkalainen nuorimies surmasi tuttunsa vuonna 1981. Puolustus vetosi tekijän toimineen demonin riivaamana. Tapaus oli lajissaan ensimmäinen Yhdysvaltain oikeushistoriassa.

Elokuva mässäilee Manaajan (1973) aikoinaan popularisoiman lajityypin nopeasti standardeiksi muodostuneilla kliseillä, mutta kaikkine teemoineen ja sivupolkuineen se myös leviää turhan hajanaiseksi kokonaisuudeksi.

Tarinassa riittää painajaismaista uskonnollista kauhua alkujaan pientä poikaa riivaavine demoneineen, mutta siihen saadaan pikimmiten myös muita uhreja. Itseisarvoisen säikyttelymöykän lomassa tutkitaan niin yliluonnollisia kuin maallisia kamaluuksia. Työssä ahertaa Patrick Wilsonin ja Vera Farmigan näyttelemä tutkijapariskunta.

Elokuvan oikeudenkäyntijaksoissa sivutaan kysymyksiä Jumalan olemassaolosta ja paholaisen käskytyksistä, mutta näistä kutkuttavista aineksista ei saada paljoakaan irti.

✪✪

Kirottu 3: Paholaisen vallassa, lauantai 20.4. klo 21.00, TV5

Lue myös: Elokuva-arvio: Ylisukupolviset traumat piinaavat yliluonnollisessa Hereditary – pahan perintö -kauhuelokuvassa

X