Kruununprinsessa Mary tarkastelee dokumentissa luonnon vaikutusta ihmisen hyvinvointiin

Dokumentin tekemisen jälkeen kruununprinsessa Mary ehdittiin jo kruunata kuningattareksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Luonto ja mieli -dokumentissa Tanskan kruununprinsessa Mary tapaa vastoinkäymisiä kohdanneita ihmisiä Pohjanmeren rannalla.

Dokumentin tekemisen jälkeen kruununprinsessa Mary ehdittiin jo kruunata kuningattareksi.
Teksti:
Henri Waltter Rehnström

Viime vuonna valmistuneen Luonto ja mieli – Kruununprinsessa Mary Pohjanmeren rannalla nimi on ehtinyt jo vanhentua. Kun Margareeta II luopui kruunusta tammikuussa 2024, hänen miniästään kruununprinsessa Marystä tuli Tanskan uusi kuningatar. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti luonnonsuojelun ja mielenterveyden eteen tekemästään työstä.

Tanskan television tuottamassa dokumentissa tarkastellaankin luonnon merkitystä ihmisen hyvinvointiin. Mary tapaa ohjelmassa ihmisiä, jotka ovat kokeneet pahoja vastoinkäymisiä elämässään. Heistä jokainen on parantanut oloaan luonnossa liikkumalla, sitä hengittämällä ja kokemalla.

Luonnon kaikkivoipaisuutta on harvoin osattu kuvata yhtä vaikuttavalla tavalla. Lukuisten esimerkkien avulla Luonto ja mieli onnistuu näyttämään, miten nykyihmisen ahdistus ja riittämättömyyden tunne johtuu paljolti siitä, että hän on kadottanut kosketuksensa luontoon.

”Ihmistä ei ole luotu nopeaa elämää varten”, toteaa yksi haastatelluista. Ja on mitä ilmeisimmin oikeassa.

Luonto ja mieli – Kruununprinsessa Mary Pohjanmeren rannalla, tiistai 21.5. klo 18.30, Teema & Fem

Lue myös: Rakkautta Tanskanmaalla: kruununprinssi Frederik ja Mary – Kohtaaminen kisoissa

X