Rakkautta Tanskanmaalla: kruununprinssi Frederik ja Mary – Kohtaaminen kisoissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Teksti:
Anneli Juutilainen

Tanskan kruununprinssi Frederik kohtasi australialaisen Mary Donaldsonin Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000. Pariskunta tapasi toisensa paikallisessa pubissa.
Nuoruusvuosinaan raikuliprinssin mainetta niittänyt Frederik rakastui silmittömästi mainosalalla työskennelleeseen juristiin Maryyn. Pari piti etäsuhdetta yllä vuoden ajan. Mary ja Frederik viestittelivät ja soittelivat toisilleen kiivaasti, ja tapaamisia pyrittiin järjestämään aina, kun mahdollista. L opulta välimatka kävi rakastavaisille liian pitkäksi, ja Mary muutti Kööpenhaminaan. Mary ryhtyi opiskelemaan tanskan kieltä ja perehtyi maan kulttuuriin.

Pari onnistui piilottelemaan suhdettaan pitkään, ja ensimmäinen yhteiskuva heistä saatiin vasta parin vuoden seurustelun jälkeen. Frederik kihlasi Maryn kolme vuotta ensitapaamisen jälkeen. Erityisesti kuningatar Margareeta oli otettu poikansa sydämen valitusta, sillä hänen ja Maryn kerrotaan tulevan loistavasti toimeen keskenään. Laivaston univormuun pukeutunut Frederik ja satumaiseen hääpukuun pukeutunut Mary saivat toisensa 14. toukokuuta 2004 Kööpenhaminassa. Tunnelmalliset juhlallisuudet saivat koko kansan sekaisin.

”Huomasin valovoimasi jo ensitapaamisella. Siitä asti se on sokaissut minut, ja olen ollut siitä täysin riippuvainen”, Frederik lausui tuoreelle vaimolleen pitämässään puheessa ja sai Maryn kyynelehtimään.

Tanskan Frederik perheineen.

Prinsessa Marylla ja prinssi Frederikillä on neljä lasta: prinssi Christian, prinsessa Isabella sekä kaksoset Vincent ja Josephine. © MVphotos, DPA

Avioitumisen myötä Mary sai Tanskan kansalaisuuden ja kruununprinsessan arvonimen. Kruununprinssipari nauttii Tanskassa suurta kansansuosiota. Marysta on tullut myös seurattu tyyli-ikoni.

X