Brittihovin alkuvuosi 2024 on ollut hurja – Näin huhumyllyt ja aallokko kuninkaallisten myrskyn silmässä pauhasivat

Kuluva vuosi on koetellut brittihovia, kun sekä Walesin prinsessa Catherine että kuningas Charles saivat syöpädiagnoosin. Huhumylly Catherinen sairauslomasta laantui vasta, kun tämä kertoi syöpädiagnoosistaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kuninkaan ja prinsessan sairastuttua edustustehtävät ovat nyt kuningatar Camillan ja prinssi Williamin harteilla.

Kuluva vuosi on koetellut brittihovia, kun sekä Walesin prinsessa Catherine että kuningas Charles saivat syöpädiagnoosin. Huhumylly Catherinen sairauslomasta laantui vasta, kun tämä kertoi syöpädiagnoosistaan.
Teksti:
Mikaela Larsson

Brittihovi elää jälleen myrskyn silmässä. Vielä viime jouluna kaikki näytti olevan kuningasperheessä hyvin, kun perheenjäsenet nähtiin yhdessä St Mary Magdalenen kirkossa Sandringhamissa joulupäivän jumalanpalveluksessa.

Tuskin kukaan osasi aavistaa, että muutaman viikon kuluttua joulurauha olisi poispyyhkäisty. Uutiset kuningas Charlesin ja prinsessa Catherinen terveyshuolista sekä prinsessan katoaminen mediasta käynnistivät hurjan huhumyllyn.

Lue alta, kuinka tapahtumat etenivät:

Tammikuu 2024

16.1. Prinsessa Catherinelle tehdään vatsan alueen leikkaus The London Clinic -sairaalassa.

17.1. Kensingtonin palatsi tiedottaa Catherinen leikkauksesta ja vähintään pääsiäisen yli kestävästä sairauslomasta. Samana iltana Buckinghamin palatsi tiedottaa kuningas Charlesin kärsivän sairaalahoitoa vaativasta eturauhasen liikakasvusta.

22.1. Herttuatar Sarah tiedottaa sairastuneensa melanoomaan.

26.1. Charles kirjautuu eturauhashoitoon samaan sairaalaan, jossa Catherine toipuu.

29.1. Catherine ja Charles kotiutuvat sairaalasta.

Joulupäivän jumalanpalveluksessa Sandringhamissa kaikki oli vielä hyvin.

Lue myös: Kuningas Charlesilla on syöpä – Terveyshuolet kalvavat brittihovia ja yhä suuremmat paineet laskeutuvat nyt prinssi Williamin harteille

Helmikuu 2024

5.2. Charlesin tiedotetaan sairastuneen syöpään ja aloittaneen syöpähoidot.

27.2. Prinssi William peruu “henkilökohtaisista syistä” osallistumisensa kummisetänsä Kreikan kuningas Konstantin II:n muistotilaisuuteen Windsorissa. Syyksi paljastui myöhemmin Catherinen syöpädiagnoosi, josta yleisö ei tuolloin tiennyt. Samana iltana hovi tiedottaa Charlesin pikkuserkun lady Gabriella Kingstonin Thomas-puolison kuolemasta.

Helmikuun lopussa Catherine aloittaa syöpähoidot – yleisö ei vielä tiedä asiasta. Catherinea ei ole nähty julkisuudessa joulukuun jälkeen, ja huhumylly hänen tilanteestaan yltyy edelleen.

Maaliskuu 2024

4.3. Amerikkalaisen paparazzitoimiston sumea kuva Catherinesta autossa äitinsä Carole Middletonin kanssa ei rauhoita huhuja. Brittimediat eivät julkaise kuvaa.

5.3. Britannian armeija poistaa nettisivuiltaan julkaisemansa tiedon Catherinen osallistumisesta kesäkuisen Trooping the Colour -sotilasparaatiin kenraaliharjoitukseen. Hovin mukaan asiaa ei oltu vahvistettu heidän kanssaan.

10.3. Kensingtonin palatsi julkaisee äitienpäivän yhteydessä ensimmäisen virallisen kuvan Catherinesta leikkauksen jälkeen. Kansainväliset kuvatoimistot hyllyttävät kuvan, kun se osoittautuu käsitellyksi.

11.3. Catherine pyytää lyhyellä lausunnolla anteeksi kuvankäsittelyä ja sen aiheuttamaa sekaannusta. Häntä ympäröivät huhut ovat lähteneet laukalle.

Lue myös: Brittihovin painajaisten vuosi käynnistyi Catherinen ja Charlesin syöpädiagnooseilla – Kuninkaallisasiantuntija: ”Hovin viestintä katastrofaalista”

19.3. Catherinea ja Charlesia hoitaneen sairaalan henkilökuntaa epäillään yrityksestä urkkia Catherinen potilastietoja luvattomasti.

22.3. Catherine tiedottaa videoviestin välityksellä, että häneltä löydettiin syöpää tammikuisen leikkauksen jälkeisissä testeissä, minkä johdosta hän on aloittanut kemoterapian. Hovi ei kommentoi syövän tarkempaa laatua.

31.3. Kuningas Charles osallistuu pääsiäiskirkkoon Windsorissa muiden kuninkaallisten kanssa. William ja Catherine lapsineen viettivät pääsiäisloman Sandringhamissa suojassa mediamyrskyltä.

Walesin prinsessa Catherinen vatsan alueen leikkaus ja pitkä sairausloma käynnistivät huhut ja salaliittoteoriat. Huhumylly rauhoittui, kun prinsessa kertoi terveystilanteestaan BBC:n julkaisemalla videolla.
X