Miten korjata maailma kertoo suomalaisista aktivisteista – Jouko Aaltosen elokuva on osa Yle Areenan Dokkarifestivaalia

Yle Areenan dokkarifestivaalia vietetään 8.–21.4.2024. Miten korjata maailma on kotimaisen tarjonnan antoisimmasta päästä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Miten korjata maailma -dokumentissa nähdään kuvamateriaalia Murrostorstai-kulkueesta vappuaatolta 2009.

Yle Areenan dokkarifestivaalia vietetään 8.–21.4.2024. Miten korjata maailma on kotimaisen tarjonnan antoisimmasta päästä.
Teksti:
Pertti Avola

Miten korjata maailma (2022) kertoo suomalaisista suoran toiminnan liikkeistä 1990-luvulta tähän päivään. Veteraanidokumentaristi Jouko Aaltosen tekemä elokuva sivuaa siis osin samaa aihepiiriä kuin Virpi Suutarin tuore, metsäaktivisteja käsittelevä dokumentti Havumetsän lapset.

Aaltosen elokuvan alaotsikko on Erään aktivistisukupolven tarina. Kyseessä ovat pääosin 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä toimineet aktivistit. Haastateltavina on useita aktivisteja, ja Aaltonen antaa viisaasti heidän itsensä muistella ja analysoida toimintaansa ja sitä, saavutettiinko sillä mitään.

Vanhat elokuva- ja animaatiopätkät elävöittävät kerrontaa, joka päättyy kuviin nykyaktivisteista, Elokapinan kadunvaltaajista.

Miten korjata maailma osana Areenan Dokkarifestivaalia

Yle Areena tarjoaa 8.–21. huhtikuuta ison kattauksen aiheeltaan vaihtelevia, kiinnostavia dokumenttielokuvia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Jouko Aaltosen aktivistidokumentti on kotimaisen tarjonnan antoisimmasta päästä.

Areenan Dokumenttifestivaalilla on tarjolla myös muun muassa henkilökuva toksisesta nettivaikuttajasta Andrew Tatesta, katsaus siihen, kuinka Kardashianeista tuli Kardashianit, eettisin periaattein luotua muotia, sarjahuijareita ja kadonneen koiran etsintää sodan murjomassa Ukrainassa.

Osa dokumenteista esitetään Areenan lisäksi myös televisiossa Ylen kanavilla.

Yle Areenan Dokkarifestivaali, 8.–21.4., Yle Areena

Miten korjata maailma, torstai 11.4. klo 21.00, Teema & Fem

Lue myös: Kotimainen Suoerämaa-dokumentti kertoo asiantuntevasti soiden asukkaista ja elämästä

X