Nepsyt-dokumenttisarjassa viisi erityislapsiperhettä avaa arkensa onnea ja haasteita

Nepsyt-sarjan jatkuvan juonen ansiosta perheet tulevat tutuiksi, mutta eivätkö tekijät todellakaan löytäneet mukaan yhtään isää kertomaan nepsy-arjestaan?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nepsyt-dokumenttisarjassa erityislapsiperheen Aliisa, Aliina, Sanna, Amilda, Adele ja Aino avaavat arkeaan.

Nepsyt-sarjan jatkuvan juonen ansiosta perheet tulevat tutuiksi, mutta eivätkö tekijät todellakaan löytäneet mukaan yhtään isää kertomaan nepsy-arjestaan?
Teksti:
Pekka Eronen

Nepsyt-nimi viittaa neuropsykiatrisiin ongelmiin. Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa esillä ovat perheet, joissa lapsi oirehtii niitä. Nykyään, kun mielenterveyteen liittyviä diagnooseja heitellään mieluusti ja usein mutu-tuntumalla, sarja avaa toivon mukaan silmiä. 

Kamera tallentaa viiden erilaisen perheen elämää surun ja ilon, uupumuksen ja rakkauden kera. Omaishoitajaäiti Henna puurtaa ahdistuksesta kärsivän teini-ikäisen Adan omaishoitajana.

Sanna venyy viiden nepsy-lapsen yksinhuoltajaäitinä uskomattoman kärsivällisesti. Minna puolestaan järkyttyy, kun hänen 16-vuotias poikansa Hans otetaan huostaan, vaikka ongelmat koulunkäynnissä eivät johdu kodista. 

Eemeli on innokas kolmasluokkalainen, mutta koulussa ei erityislapseen osata suhtautua. Ninan 12-vuotias poika Tatu kertoo selvin sanoin ahdistuskohtauksistaan ja kiusaamisesta. 

Sarjan jatkuva juoni tekee perheet jakso jaksolta tutummiksi. Sympatiat heräävät, mutta eivätkö ohjaajat Marja Kurikka ja Peter Wallenius tai muut todellakaan löytäneet mukaan yhtään isää nepsy-arjestaan avautumaan?

Nepsyt, torstai 11.4. klo 20.00, TV1

Lue myös: Kun erityislapsi muuttaa pois kotoa, äidille voi tulla kriisi – Marika Salo koki irti päästämisen haasteet: ”Jouduin luomaan itseni uudelleen”

X