Elokuva-arvio: Ron Howard ohjasi Tulimyrsky-jännärin riitaisista palomiesveljeksistä

Ron Howard onnistui saamaan jännärinsä sivuosiinkin mittavan tähtikaartin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

William Baldwin ja Kurt Russell kyräilevät McCaffreyn veljeksinä. Oikealla Scott Glenn, joka näyttelee palomies John ”Axe” Adcoxia. Tulimyrskyn ohjasi Ron Howard.

Ron Howard onnistui saamaan jännärinsä sivuosiinkin mittavan tähtikaartin.
Teksti:
Pertti Avola

Ron Howard aloitti uransa lapsinäyttelijänä. Hänen tunnetuin roolinsa oli teinipoika Richie Cunningham 1970-luvun suositussa komediasarjassa Onnen päivät. Pian Howard kuitenkin vaihtoi näyttelijästä ohjaajaksi, ja hänestä tuli vanhan Hollywoodin kaltainen tuottelias, vaan ei niinkään omaperäinen ammattiohjaaja. 

Tulimyrsky (Backdraft, USA 1991) on hyvä esimerkki Howardin elokuvista. Se kantaa näyttelijöidensä ja erikoistehosteidensa voimalla, mutta muuten Gregory Widenin käsikirjoittama elokuva riitaisista palomiesveljeksistä on aika tuttua kauraa.

Kurt Russellin ja William Baldwinin esittämien McCaffreyn veljesten on siirrettävä keskinäiset kahinansa syrjään selvittääkseen, kuka on Chicagoa piinaavien tuhopolttojen takana. 

Howardin on usein onnistunut saada elokuviinsa mittava tähtikaarti. Niin tälläkin kertaa, sillä sivuosissa häärivät muun muassa Scott Glenn, Donald Sutherland ja Robert De Niro sekä naisten puolelta Hollywoodin kirjoittamattoman naistensyrjintälajin nojalla jo aika lailla kameroiden edestä hiipuneet Jennifer Jason Leigh ja Rebecca De Mornay

Näyttävästä kuvaustyöstä vastaa Mikael Salomon ja jymisevästä musiikista Hans Zimmer.

✪✪1/2

Tulimyrsky, perjantai 17.5. klo 21.00, MTV Sub

Lue myös: Elokuva-arvio: Epäillyt on harvinaisen nokkela ja äkkiväärästi satiirinen rikosjännäri

X