Sori siitä -sarjassa nuorisorooleista tuttu Linnea Leino nähdään vähävaraisena äitinä

”Oli ihanaa päästä kuvaamaan äidin ja tyttären suhdetta näkökulmasta, josta minulla ei ole omaa kokemusta”, Sori siitä -sarjan Linnea Leino sanoo.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Varpu Laakkonen ja Linnea Leino sarjassa Sori siitä.

”Oli ihanaa päästä kuvaamaan äidin ja tyttären suhdetta näkökulmasta, josta minulla ei ole omaa kokemusta”, Sori siitä -sarjan Linnea Leino sanoo.
Teksti:
Anu Räsänen

Sori siitä -sarja on realistisempi ja ajankohtaisempi versio samasta teemasta, jonka ympärille myös Mean Girls -leffa on rakennettu.

Sarjan pääosassa on 13-vuotias Senja, joka muuttaa äitinsä kanssa uudelle paikkakunnalle. Senja pääsee heti ensimmäisenä päivänä koulussa mukaan tiiviiseen tyttöporukkaan. Hän tuntee kuitenkin olonsa porukassa hieman vaikeaksi, sillä muut tytöt ovat merkittävästi häntä varakkaampia. Tämän vuoksi Senja alkaa peitellä omaa taustaansa valkoisilla valheilla.

Senjan äitiä näyttelee Linnea Leino, joka palkittiin juuri Jussilla roolistaan Lapua 1976 -elokuvassa.

”Oli tosi ihanaa päästä tekemään sarjaa, jonka keskiössä ovat nuoret. Ihailin sitä, miten tarkasti ja herkästi tytärtäni näyttelevä Varpu Laakkonen teki työtä ensimmäisessä näin isossa roolissaan. Tuli hyvä fiilis, kun saimme tehdä työtä yhdessä ja pystyin olemaan vähän hänen tukenaankin”, Leino sanoo.

Leino muistetaan myös elokuvasta Tytöt tytöt tytöt, joka kertoo nuorista naisista.

”Asetelma Sori siitä -sarjassa oli minulle myös sillä tavalla hauska, että olen itse ollut pitkään nuorten rooleissa. Kun kuvauksissa huikattiin ’hei nuoret’, olin vähän järkyttynyt tajutessani, että tosiaan, tämähän ei nyt koske minua”, Leino sanoo nauraen.

Sori siitä, sunnuntai 21.4. klo 9.45, TV2

Lue myös: Näyttelijä Linnea Leino ei alistunut italialaiskylässä muottiin, jota hänen ulkonäöltään vaadittiin: ”Oman vapauden rajoittaminen oli aika järkytys”

X