Elokuva-arvio: Spencer-draaman tähti Kristen Stewart on omaa luokkaansa prinsessa Dianan roolissa

Spencer-elokuvassa Diana menee viettämään kompromissijoulun suvun ehdoilla, vaikka avioliitto on mäsänä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kristen Stewart eläytyy loistavasti prinsessa Dianan rooliin elokuvassa Spencer.

Spencer-elokuvassa Diana menee viettämään kompromissijoulun suvun ehdoilla, vaikka avioliitto on mäsänä.
Teksti:
Jussi Karjalainen

Elokuvassa Spencer (Britannia 2021) Walesin prinsessa Diana (Kristen Stewart) kurvailee katto auki ja ilman turvaväkeä kohti kuningattaren kartanoa. Diana menee viettämään kompromissijoulun suvun ehdoilla, vaikka avioliitto on mäsänä.

Pablo Larrainin (takana jo sukulaistyö Jackie) soljuva ohjaus tuo kapina-asennetta monarkiafilmien aaltoon Steven Knightin (Peaky Blinders) rohkealla tekstillä.

Näinkin vapaa fantasiointi tilanteista toimii, sillä ketään kuningasperheestä ei syytetä tunnelman tappajaksi, vaan sormi kohdistuu instituutioon. Kuninkaallisten tekemiset on naurettavan pikkutarkasti määrätty maailman lähestyessä jo 2000-lukua.

Lasikatonsärkijä Joan Jettiäkin näytellyt Kristen Stewart on omaa luokkaansa viime vuosien fiktio-Dianoista. Normaalista elämästä tulleen naisen kokovartalokriisi Sandringhamin uumenissa potkii.

Niin ikään jännittävästi piirretyt vesselit William ja Harry (Jack Nielen ja Freddie Spry) haluaisivat kerrankin popsia jouluantimia käsin äitinsä kanssa.

✪✪✪✪1/2

Spencer, perjantai 24.5. klo 21.00, Teema & Fem

Lue myös: Prinsessa Diana ja hänen kuolemaansa on The Crown-sarjan viimeisen kauden keskiössä –”Tiesin, että aiheesta on vaikea kirjoittaa”, sarjan luoja sanoo

X