Elokuva-arvio: Wonder Woman 1984 on ylipitkä sotku, mutta pääosan Gal Gadot säilyttää tasonsa

Parasta supersankarielokuvassa Wonder Woman 1984 ovat päähenkilön lapsuusajan vauhdikkaat amatsoniolympialaiset.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Gal Gadotin näyttelemä supersankari viilettää tällä kertaa kasarilla elokuvassa Wonder Woman 1984.

Parasta supersankarielokuvassa Wonder Woman 1984 ovat päähenkilön lapsuusajan vauhdikkaat amatsoniolympialaiset.
Teksti:
Pekka Eronen

Wonder Woman 1984 (USA 2020) jatkaa Ihmenaisen tarinaa nimensä mukaisesti kasarihenkisesti – ja tietenkin naisenergian voimin.

Kun Iron Man (2008) polkaisi Marvelin supersankarielokuvat värikkääseen nousukiitoon, ohjasivat Zack Snyder ja kumppanit kilpailija DC:lle koleita toimintaseikkailuja. Niiden pullisteleville äijäsankareille ei paljon päivä paistanut.

Kurssi korjattiin naisvoimalla, kun Patty Jenkinsin ohjaama Wonder Woman (2017) porhalsi positiivisella vaihteella. Gal Gadot esitti tyylikkästi amatsoniprinsessa Dianaa ja aloitti toden teolla naispuolisten supersankareiden rynnistyksen valkokankaille.

Jenkins ja Gadot saatiin myös jatko-osaan, mutta vain jälkimmäinen onnistui säilyttämään tasonsa. Uusi Wonder Woman -seikkailu on kaksi- ja puolituntisena ylipitkä sotku.

Taika herättää Dianan rakastetun Steve Trevorin (vaisu Chris Pine) henkiin ja antaa supervoimia (ja nuhruisia tehosteita) Kristen Wiigin esittämälle geologille Barbara Minervalle. Kun samaan aikaan Pedro Pascal irvistelee bisnesketku Max Lordina, alkaa elokuvassa olla kohtalokkaasti ruuhkaa.

Dianan lapsuusajan vauhdikkaat amatsoniolympialaiset ja komeasti viuhtova Gadot pelastavat sen, mitä pelastettavissa on.

✪✪✪1/2

Wonder Woman 1984, perjantai 3.5. klo 21.00, TV5

Lue myös: Elokuva-arvio: Wonder Woman on paras DC-sarjakuvayhtiön hahmoon perustuva elokuva – Dialogissa on sähäkkyyttä

X