Elokuva-arvio: Yhdet vielä -draamakomedian näyttelijät istuvat rooleihinsa kuin oliivi Martiniin

Yhdet vielä -elokuvassa neljä keski-ikäistä opettajaa kokeilee käytännössä teoriaa, jonka mukaan kaikki sujuu paremmin pienessä hutikassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mads Mikkelsen draamakomediassa Yhdet vielä.

Yhdet vielä -elokuvassa neljä keski-ikäistä opettajaa kokeilee käytännössä teoriaa, jonka mukaan kaikki sujuu paremmin pienessä hutikassa.
Teksti:
Milla Olkkonen-Lind

Yhdet vielä -draamakomediassa (Druk, Tanska 2020) neljä keski-ikäistä lukio-opettajaa kaipaa piristystä arkeensa. Ystävykset päättävät kokeilla käytännössä teoriaa, jonka mukaan kaikki sujuu hitusen paremmin, jos veressä on pieni määrä alkoholia.

Kas kummaa, työt alkavat sujua ja Martin (Mads Mikkelsen) saa uutta itsevarmuutta myös aviomiehen ja perheenisän rooliinsa. Jano kuitenkin kasvaa juodessa.

Thomas Vinterbergin ohjauksen tunnelma etenee alun vilpittömästä innostuksesta kohti vääjäämätöntä: alkoholilla läträämisestä ei voi seurata pelkkää hyvää – varsinkaan, kun sitä naukkaillaan kouluympäristössä.

Mikkelsen, Lars Ranthe, Magnus Millang ja Thomas Bo Larsen istuvat rooleihinsa kuin oliivi Martiniin. Siltikään parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarilla palkittu Yhdet vielä ei aivan lunasta odotuksia.

Vinterbergin ja Tobias Lindholmin käsikirjoitus kuvaa oivaltavasti porukan ihmiskoetta ja sen seurauksia, mutta uupumaan jää viimeinen silaus: voimakkaasti koskettava tunne, jonka elokuva tarvitsee ollakseen erinomainen.

✪✪✪1/2

Yhdet vielä, keskiviikko 1.5. klo 21.55, Teema & Fem

Lue myös: Elokuva-arvio: Tanskalainen Shorta on tiivistunnelmainen ja monitasoinen trilleri ihmisten kahtiajakautumisesta

X