Anna-lehti: Sara Siipola oli vihainen teini, joka ei uskaltanut puhua laulajaunelmistaan ääneen − Suora yhteydenotto oli kohtalokas: ”Ota tai jätä”

Laulaja ja lauluntekijä Sara Siipola kertoo matkastaan pohjalaisesta nuoresta nousukiidossa olevaksi artistiksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sara Siipolan menestys otti takapakkia pandemian seurauksena.

Laulaja ja lauluntekijä Sara Siipola kertoo matkastaan pohjalaisesta nuoresta nousukiidossa olevaksi artistiksi.
Teksti:
Anni Niittylahti

Uuden musiikin kilpailun finaalissa toiselle sijalle yltänyt Sara Siipola kertoo Anna-lehdelle matkastaan musiikintekijäksi ja artistiksi.

Sara kasvoi nelilapsisen perheen esikoisena Laihialla. Kiltille lapselle iski yläasteiässä teiniangsti, eikä Saraa kiinnostanut omien sanojensa mukaan mikään muu kuin musiikki. Unelmaansa laulajan urasta hän ei uskaltanut puhua ääneen.

Yhdeksännellä luokalla Sara koki käänteentekevän hetken esiintyessään koulun välituntikonsertissa. Kappale oli Robinin Onnellinen.

”Rehtori kuulutti minut kansliaan ja sanoi: ”Sara, sä olet Haloo Laihia!” Kehu jäi vahvasti mieleeni. Onnistuminen tuntui hyvältä.”

Yksi sähköpostiviesti toimi edistysaskeleena artistin uralla

Peruskoulun jälkeen Sara Siipola opiskeli merkonomiksi ja aloitti laulutunnit. Hän päätti tehdä kaiken unelmansa eteen, mutta ei tiennyt miten edetä asian kanssa.

”Hakisinko television laulukil­pailuihin? Soittai­sinko suoraan levy-yhtiöihin, ja jos niin kenelle?” artisti kertoo pohtineensa.

Etelä-Pohjanmaan opistolla rytmimusiikkia opiskellessaan Sara pääsi esiintymään bändin kanssa koulujen konsertteihin. Hän sai osakseen kannustusta ja kehuja.

Vaikka nykyisin Sara laulaa suomeksi, niin tuolloin laulukielenä toimi englanti. Hän päätti etsiä Suomen kansainvälisimmän musiikkituottajan ja ottaa tähän yhteyttä.

”Löysin Henri Lanzin, joka on levy-yhtiöni Sonyn nykyinen toimitusjohtaja. Tammikuussa 2017 lähetin hänelle sähköpostia. Jännitti, mutta ajattelin, ettei minulla ole mitään menetettävää.”

Sara kertoi viestissä olevansa 19-vuotias naislaulaja Pohjanmaalta ja liitti mukaan tekemiään cover-videoita. Sähköpostin otsikko kuului: Take it or leave it, ota tai jätä. Sähköpostin herätti Henri Lanzin huomion, ja kaksikko tapasi toisensa.

”Tapaamisen jälkeen hän pyysi, etten ottaisi yhteyttä muihin tuottajiin. Siitä alkoi yhteistyömme.”

Pandemia pakotti aloittamaan alusta

Sara Siipola kertoo Annalle, kuinka ei ole välttynyt epätoivon hetkiltä rakentaessaan uraansa. Ennen koronapandemiaa Sara oli julkaissut kaksi biisiä. Festarikeikoille tuli pyyntöjä, ja hänet valittiin YleX:n läpimurtoartistiksi.

”Sitten koronapandemia rajoituksineen vei maton altani. Sen jälkeen tuntui, että kaikki pitää aloittaa alusta. Hetken aikaa ajattelin, että ei hitto, onko tässä mitään järkeä.”

Kärsivällisyys ei ole Saran vahvuus, mutta hän on oppinut sen olevan tärkeää uransa aloittavalle artistille. Kaikkea ei voi aina saada heti.

”Elän juuri nyt elämänvaihetta, jota olen odottanut kauan. Urani on kovassa nou­sussa ja saan tehdä sitä, mistä olen aina unelmoinut”, Sara sanoo.

Helmikuussa Sara osallistui Uuden musiikin kilpailuun Paskana-kappaleellaan. Euroviisujen edustuspaikkaa ei kilpailusta irronnut, mutta Sara ei ole sijoitukseensa pettynyt.

”En ole lainkaan pettynyt vaan ylpeä siitä, miten hyvin pärjäsin. Kilpailuun valmistautuminen oli intensiivinen puristus, ja äkkiä se oli ohi. Toisaalta hässäkkä jatkuu, koska teen vauhdilla toista levyäni.”

Laulaja Sara Siipola kirjoittaa päivittäin kiitollisuuspäiväkirjaa, joka muistuttaa hyvistä pienistä asioista. Levyntekokin sujuu. ”Yritän saada levyn alkuvuodeksi, joten nyt työstetään sitä. Tietysti aina on vähän paineita, mutta se on minusta vain hyvä. Se on itselle tosi tärkeä juttu.”
Laulaja Sara Siipola kirjoittaa päivittäin kiitollisuuspäiväkirjaa, joka muistuttaa hyvistä pienistä asioista. Levyntekokin sujuu. ”Yritän saada levyn alkuvuodeksi, joten nyt työstetään sitä. Tietysti aina on vähän paineita, mutta se on minusta vain hyvä. Se on itselle tosi tärkeä juttu.” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Laulaja Sara Siipola kuuntelee kappaleistaan radiojuontaja-puolisonsa Alexander Eklundin mielipiteen – ”Hän sanoo rehellisesti, tykkääkö vai ei”

X