Anna-lehti: Ansku Bergström tunsi vetoa Elina Gustafssoniin jo TTK:n ensikuvauksissa: ”En halunnut myöntää sitä itselleni”

Tanssija Ansku Bergström ei halunnut ensin myöntää hänen ja TTK-tähtioppilaansa Elina Gustafssonin välillä olevaa kemiaa, koska yritti pitää kiinni ammatillisuudesta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tanssii tähtien kanssa uusi kausi alkaa Maikkarilla 29.8. Anskun parina nähdään Jaakko Loikkanen.

Tanssija Ansku Bergström ei halunnut ensin myöntää hänen ja TTK-tähtioppilaansa Elina Gustafssonin välillä olevaa kemiaa, koska yritti pitää kiinni ammatillisuudesta.
Teksti:
Kiia Heikkilä

Tanssii tähtien kanssa -opettaja Anna-Liisa ”Ansku” Bergström, 36, tapasi kesällä 2021 uuden kauden tähtioppilaansa, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafssonin, 30, Ansku muistelee Anna-lehden haastattelussa.

Kaksikko muodosti ohjelman historian ensimmäisen naisparin. Myöhemmin heistä tuli myös ohjelman ensimmäinen tosielämän pari.

”Elinan ja minun välillä oli ensikuvauksista asti vahvaa kemiaa, mutta en halunnut myöntää sitä itselleni; pidin kiinni ammatillisuudesta. Mutta kun putosimme TTK:sta, tuli tunne, että miten tämä jatkuu? Ja että en haluakaan tämän päättyvän”, Ansku kertoo.

Suhteessa Elinaan on monia kiinnostanut se, rakastuiko Ansku ensimmäistä kertaa
naiseen.

”Samaan sukupuoleen ihastumisen kävin läpi ensimmäisen kerran parikymppisenä. En halua määritellä seksuaalisuuttani sen tarkemmin.”

Lohtua tanssista

Toiveammatti, jonka Ansku Bergström kirjoitti pienenä kaverikirjojen minusta tulee -kohtaan, oli tanssija. Tanssiharrastuksen aloittaminen ei ollut aivan yksinkertaista, sillä Ansku kasvoi perheineen Raahessa, jossa harrastemahdollisuudet olivat laihat.

Ansku oli kahdeksanvuotias, kun perhettä kohtasi tragedia. Anskun isoveli, 21-vuotias Pekka, menehtyi liikenneonnettomuudessa.

”Olin sen verran pieni, että en oikein ymmärtänyt kuolemaa. Vasta vähän aikaa meidän Pekan kuoleman jälkeen minulle alkoi tulla kuolemanpelkoa, enkä esimerkiksi halunnut jäädä yksin kotiin.”

Perheessä menetyksestä puhuttiin avoimesti. Anskua kannatteli myös tanssiharrastus, joka jatkui lopulta Oulussa.

Vuorotyötä tehneet vanhemmat kuljettivat tytärtään työpäivän jälkeen, odottivat harjoituksen ajan kahviossa. Takaisin kotiin päästiin yhdeksän jälkeen illalla.

”Ilman vanhempien uhrauksia, kuskausta ja kustantamista, en olisi tässä. Myöhemmin olen ihaillut, miten he selvisivät veljeni menetyksestä yhdessä.”

Elä ja uskalla

Ansku Bergström ja Elina Gustafsson muuttivat hiljattain ensimmäiseen yhteiseen asuntoon.

”Meillä on Ellun kanssa rakastava ja intohimoinen suhde. Osaamme antaa myös toiselle tilaa, vaikka tykkäämme olla paljon toisen lähellä. Ellu on spesiaalein ihminen, jonka olen tavannut. Hänen avoimuutensa ja ilonsa on tarttuvaa.”

Ansku täyttää syyskuussa 37 vuotta. Hän uskoo tuntevansa itsensä hyvin ja uskaltaa tavoitella erilaisia asioita, joita vielä nuorena piti tärkeinä.

”Monella ikäkaverillani on perhettä. Itsekin nuorempana ajattelin, että tässä iässä minulla olisi lapsia ja omakotitalo ja asuisin maalla. Nämä asiat menevät niin kuin on tarkoitettu – olen hyväksynyt sen, että minun elämäni menee nyt näin.”

Elinasta Ansku on löytänyt seikkailunhaluisen kumppanin, joka elää hetkessä.

”Olen haaveillut pitkään maailmanympärysmatkasta, mutta kukaan ei ole aikaisemmin lämmennyt ajatukselle. Ellu innostui pidemmästä matkasuunnitelmasta heti.”

Heti kun tämän syksyn Tanssii tähtien kanssa -kausi päättyy, Ansku ja Elina nousevat lentokoneeseen, joka vie heidät ensin Costa Ricaan.

”Pitkään mietin, että voinko olla opetustöistäni pois, mutta on tärkeää elää ja uskaltaa tehdä rohkeita päätöksiä.”

Ansku Bergström

Ansku on ollut TTK:ssa mukana vuodesta 2010 ja hänen parejaan ovat olleet muun muassa Jarno Leppälä, Mert Otsamo ja kuvassa näkyvä Kasmir. © OM-arkisto

X