Anna-lehti: Ohjaaja Anu Hälvä on ylpeä suurilla estradeilla esiintyvästä Kristian-kapellimestaripojastaan: ”Tiedän, että hän hoitaa homman”

Anu Hälvä kertoo, että Kristian oli jo lapsena hyvin kurinalainen ja suhtautui intohimoisesti musiikkiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anna-lehden haastattelussa Anu toteaa, ettei omissa töissään häntä enää jännitä, mutta poikansa puolesta välillä kyllä.  

Anu Hälvä kertoo, että Kristian oli jo lapsena hyvin kurinalainen ja suhtautui intohimoisesti musiikkiin.
Teksti:
Seura

Ohjaaja Anu Hälvän 23-vuotias poika Kristian Sallinen ohjaa suuria kansainvälisiä sinfoniaorkestereja.

Toukokuussa Sallisella on kaksi eri konserttiviikkoa BBC Symphony Orchestran kanssa Lontoossa ja konsertti Turun Filharmonisen Orkesterin kanssa. Kesällä konsertteja Sveitsissä, Irlannissa ja Suomessa. 

“Kiitän omaa muusikkotaustaani siitä, että huomasin Kristianin musiikillisen lahjakkuuden jo varhain”, Anu Hälvä kertoo Anna-lehdessä.  

Kun Wienin filharmonikot kesällä 2002 soittivat televisiossa, juuri kävelemään oppinut Kristian nauliutui ruudun eteen, täysin musiikin lumoissa.  

“Hän nosti kätensä ja alkoi johtaa konserttia. Orkesteri soitti potpuria, ja aina tahdin vaihtuessa taapero nappasi salamannopeasti uudesta rytmistä kiinni. Vitsailin, että pojastahan tulee kapellimestari.” 

Anu kertoo, että Kristian oli jo lapsena hyvin kurinalainen ja suhtautui intohimoisesti musiikkiin.

”Vaikka päivät venyivät pitkiksi, hän ei kieltäytynyt treenaamisesta koskaan.”

Ohjaajan ja kapellimestarin töissä on paljon samaa

Parhaillaan Anu Hälvä ohjaa Ypäjän musiikkiteatteriin Myrskyluodon Maijaa ensi kesäksi.  

“Ohjaajan ja kapellimestarin töissä on paljon samaa: tavallaan heilutamme molemmat tahtipuikkoa. Joskus kadehdin kapujen mahdollisuutta olla mukana esityksessä, siellähän minä en enää huseeraa.” 

Anna-lehden haastattelussa Anu toteaa, ettei omissa töissään häntä enää jännitä, mutta poikansa puolesta välillä kyllä.  

“Minua on helpottanut, kun olen nähnyt hänet johtamassa konsertteja täydellisen rauhallisena ja keskittyneenä. Tiedän, että hän hoitaa homman. “ 

Anu pitää pienenä kirouksena sitä, että Kristian on aina onnistunut kaikessa, mihin ryhtyy. Yhdessä oppilaskonsertissa hänelle sattui mitätön moka, ja poika oli kuin maansa myynyt.  

“Sanoin, että ole iloinen tästä, sillä sinun täytyy oppia käsittelemään pettymyksiä. Ihminen ei ole kone.” 

Julkisuuden valot ja varjot

Kristian Sallinen on kasvanut julkiseen ammattiinsa pikkuhiljaa, mutta Anun kasvoille julkisuus paukahti yllättäen. 1990-luvulla hän esiintyi suosituissa tv-sarjoissa, kuten Metsolat ja Blondi tuli taloon

“Osa ihmisistä ei tajunnut, että olen oikeasti olemassa enkä vain tv-sarjan hahmo. He saattoivat tökkäistä minua varmistaakseen, että olen lihaa ja verta.”

Vaikka julkisuudessa oli hyvätkin puolensa, Anu jättäytyi pelistä lasten synnyttyä, sillä hän ei halunnut asettaa heitä siihen pyöritykseen. Hän on varoittanut Kristiania myös julkisuuden varjopuolista. 

“Olen hirveän ylpeä siitä, että saavutuksistaan huolimatta Kristian on säilyttänyt järjen päässään ja jalat maassa. Siitä suostun ottamaan ihan pikkuisen sulan omaankin hattuuni.” 

Lue lisää Anna-lehden numerosta 16/2024 tai Annan verkkosivuilta. Anu Hälvä kertoo jutussa, mitä yhtäläisyyksiä hänellä on poikasa kanssa. Pian 60 vuotta täyttävä Anu puhuu myös ikäkriisistään. Kristian Sallinen kertoo jutussa häneen kohdistuvista paineista ja kuinka hän käsittelee niitä.

Lue myös: Laulaja ja ohjaaja Anu Hälvä suhteestaan lapsiinsa: ”Äitiys on minulle se oikeasti merkityksellinen asia elämässä”

X