BB teki Niko Saarisesta julkkiksen – Tämä häätöön johtanut känniriita sai aikaan mediakohun, joka toi käänteen nuoren miehen elämään

Tosi-tv-tähti Niko Saarinen on ollut Big Brother -talossa kolme kertaa. Näin hän muistelee ensimmäistä ja kohutuinta BB-kokemustaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tosi-tv-tähti Niko Saarinen on ollut Big Brother -talossa kolme kertaa. Näin hän muistelee ensimmäistä ja kohutuinta BB-kokemustaan.
(Päivitetty: )
Teksti:
Joni Hildén

Juontaja ja tosi-tv-tähti Niko Saarinen on osallistunut Big Brother -ohjelmaan kolme kertaa. Ensimmäisen kerran hän vietti eristetyssä ympäristössä 47 päivää vuonna 2009, sitten neljä päivää vuonna 2010 ja peräti 41 päivää vuonna 2013.

Hetkessä julkisuuden henkilöksi – hyvässä ja pahassa

Varsinkin ensimmäinen kerta oli Saarisen mukaan paljon rankempi, kuin hän oli kuvitellut.

Katsojat eivät tule ajatelleeksi, mitä kaikkea BB-talossa asuminen merkitsee, kun kamerat ympärillä kuvaavat koko ajan. Samalla tuhannet, välillä jopa miljoonat ihmiset katsovat, mitä teet.

Yhdessä hetkessä asukkaasta tulee julkisuuden henkilö – hyvässä ja pahassa.

”Se on hämmentävää, poikkeuksellista. Monella tavoin BB-talo on aika hullu paikka tai kuten tänäkin vuonna hoetaan: ihmiskoe. Sulla ei ole mitään, kaikki riistetään ja ainoa kontakti ulkomaailmaan on möreä miesääni mikrofonista”, Niko Saarinen kertoo.

Kymmenen vuotta sitten sanktioiden pelkoa

Big Brother- taloon meneviä asukkaita oli kielletty isojen sanktioiden uhalla paljastamasta osallistumistaan sarjaan. Rahasakon lisäksi paljastuksesta olisi poikinut potkut ohjelmasta ennen kuin se edes ehtisi edes alkaa.

Niko Saarinen sai varmistuksen jo keväällä 2009, että pääsee mukaan MTV:llä syksyllä alkavaan sarjaan. Hän pelkäsikin, että tieto taloon menosta ehtii kesän aikana levitä ja osallistuminen vaarantuu.

”Kun meidät majoitettiin hotelliin, tiesin, että nyt on enää vuorokausi ja astun taloon”, Saarinen muistelee helpotusta, kun piina aika oli ohi.

Päivät ulkomaailmasta eristetyssä BB-talossa tuntuivat pitkiltä, varsinkin tupakoitsijoiden mielestä.

”Heti toisen päivän aamuna meiltä vietiin tupakat. Olimme polttamatta kahdeksan päivää.”

Saarinen sanookin, ettei tupakoimaton ihminen osaa ajatella, miltä tuntuu, kun tupakat viedään yhtäkkiä pois.

”Se alkoi raivostuttaa. Meiltä oli viety jo yksityisyys ja sitten poistettiin vielä nautintoaine. Silloin ensimmäistä kertaa kaatuivat seinät päälle.”

Sama tunne tuli Saariselle myös myöhemmin.

Big Brother hääti ohjelmasta välikohtauksen vuoksi

Hän huomasi jo ensimmäisenä päivänä talossa olevan ihmisiä, joiden kanssa ei välttämättä tulisi toimeen eikä konflikteilta suljetussa tilassa voisi välttyä.

Lopulta yksi välikohtaus johti Niko Saarisen poistamiseen Big Brother -talosta.

”Raivostuin bileissä ja heitin viinilasilla toista kilpailijaa.”

Tämä johti siihen, että Saarinen joutui tapauksen jälkeisenä aamuna päiväkirjahuoneeseen, jossa käydään keskustelua Big Brotherin kanssa. Saarinen joutui saman tien päättämään kilpailunsa.

”Se ei ollut ihan normaali häätö. Ei ollut hajuakaan, kun heräsin, että minut poistetaan talosta.”

”Päivä oli uskomaton. Olimme vasta edellisenä iltana saaneet nimeämispisteet, ja olin tajunnut, etten ole häätöäänestyksessä.”

Saarinen oli jo ehtinyt miettiä, että seuraavan kerran riski joutua ulos talosta olisi vasta puolentoista viikon päästä sunnuntaina.

”Luulin olevani niin sanotusti vähän aikaa turvassa, ja yhtäkkiä minut poistettiinkin silloin aamulla. Se oli hyvin yllättävä hetki elämässäni.”

Televisiopersoona Niko Saarinen huhtikuussa 2017. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

”Elämäni muuttui, kun tulin ulos BB-talosta”

Niko Saarisen poistaminen BB-talosta huomioitiin laajasti mediassa.

Tapaus oli ainutlaatuinen myös Big Brother Suomen historiassa. Ketään ei oltu jouduttu poistamaan vastaavalla tavalla talosta aikaisemmin.

Mediarumba oli poikkeuksellinen ja se toi myös nuorelle miehelle haasteita sopeutua arkeen.

”Menin mille tahansa nettisivulle, jokaisella oli minun naamani ja spekulointia siitä, miksi minut oli poistettu talosta. Lisäksi oli videopätkiä”, Saarinen muistelee.

Odottamaton julkisuus tuntui hyvin hämmentävältä.

”En vieläkään osaa käsittää sitä kokonaan. Elämäni muuttui, kun tulin ulos BB-talosta, eikä se ole vieläkään palautunut normaaliksi.”

X