Big Brother Suomi – Vähemmän viinaa, kiinnostavampi ohjelma

Big Brother Suomen juontaja Alma Hätönen lupaa, että ohjelma palaa uudella kaudella juurilleen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Big Brotherissa on tällä kaudella 14 kilpailijaa, joiden ikähaarukka on 24:stä hieman yli 50:een. Arkipäivien lähetyksiä juontavat Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen, sunnuntaisin juontajana on Elina Kottonen.

Big Brother Suomen juontaja Alma Hätönen lupaa, että ohjelma palaa uudella kaudella juurilleen.
(Päivitetty: )
Teksti: Anu Räsänen

Kun hollantilaiseen formaattiin perustuva Big Brother tuli Suomeen 2005, kahvihuoneet ja netin keskustelupalstat roihahtivat. Harrastivatko Hanna ja Timo todella seksiä tv-kameroiden edessä?

Siitä saatiin nopeasti aikaan yksimielisyys, että Iina on talon pääpaholainen ja paskanpuhuja. Vaihtoehtoinen tulkinta olisi saattanut olla, että Iina on aivan tavallinen, mukava nuori nainen, jonka hermot ovat koetuksella oudossa tilanteessa ja joka ei tunne tosi-tv:n pelisääntöjä.

Ikimuistoisin hahmo ykköskaudella oli tietenkin Perttu Sirviö, josta televisio on saanut sympaattisen kestotimpurin.

Sirviön voitto on jäänyt mieleen myös ohjelman uudelle juontajalle Alma Hätöselle.

Hätönen juontaa Big Brotherin arki-iltojen suoria lähetyksiä vuoropäivin Kimmo Vehviläisen kanssa. Sunnuntain lähetykset vetää Elina Kottonen.

”Kun BB tuli Suomeen, kaikki kaveripiirissäni seurasivat 24/7:aa, ja sunnuntaisin oli tärkeää olla tv:n ääressä liveä katsomassa. Vaikka ensimmäiset kaudet sekoittuvat näin pitkän ajan jälkeen muistoissani, kyllä Perttu sieltä nousee ekana mieleen”, Hätönen toteaa.

Tauko oli tarpeen

Big Brotheria tehtiin Suomessa 2005–2014. Kymmenennen kauden jälkeen ohjelma vetäytyi ansaitulle hengähdystauolle.

Kun uutuudenviehätys hiipui, katsojat valuivat Putouksen ja Vain elämää -ohjelman tapaisten uusien formaattien pariin. Tirkistelyvajetta paikkaamaan ilmestyi Temptation Islandia ja Paratiisihotellia, joihin verrattuna Big Brotherin viinanhuuruisiksi yltyneet biletykset olivat loppujen lopuksi aika kesyjä.

Alma Hätönen lupaa, että tauko on tehnyt Big Brotherille hyvää.

”Palaamme takaisin ohjelman alkuperäiseen ideaan: sosiaaliseen kokeeseen, jossa katsotaan, miten keskenään erilaiset ihmiset toimivat eristyksissä”, Hätönen kertoo.

Big Brother ehti välillä kehittyä siihen suuntaan, että siitä haettiin ponnahduslautaa julkisuuteen, ja yksi julkkiskausikin Suomessa tehtiin. Nyt tuntuu, että olemme taas kiinnostuneita näkemään tosi-tv:ssä ihan tavallisia ihmisiä, jotka voisivat olla meidän kenen tahansa kavereita. BB on valmis palaamaan juurilleen.”

Selviytyjät jännitti enemmän kuin BB

Alma Hätösen koko syksy on täynnä Big Brotheria.

”Myös puolisoni Jaakko Ohtonen on töissä tuotannossa. Hän ei paljon hätkähtänyt, kun varoitin, että meillä kotona pyörii sitten koko syksyn BB:n 24/7-lähetys.”

Hätönen korostaa, että BB:n 11. kausi on kiinnostava juuri talon asukkaiden ansiosta. Viinan kaataminen kilpailijoihin tai yllyttäminen petipuuhiin ei enää vuonna 2019 tunnu innostavalta.

”Talossa on tänä vuonna keskenään tosi erilaisia asukkaita, niin akateemisia älykköjä kuin sekatyöläisiäkin. Siellä on tyyppejä, joilla on erittäin vaativia ja vastuullisia työtehtäviä. Ja sitten siellä on sellaisia, joista ajattelee, että ’tuo voisi olla meidän iskä’. Ihan kaikenlaisia ihmisiä”, Hätönen lupaa.

Hätönen nähdään syksyllä myös kilpailijana Selviytyjissä. Hän kertoo jännittäneensä kisaa enemmän kuin pestiään Big Brotherissa.

”Totta kai Big Brotherin juontaminen on iso tontti, mutta se on minulle tuttua työtä. Uskoisin myös, etten joudu B:ssä työskentelemään nälässä enkä 35 asteen kuumuudessa. Iltaisin pääsen nukkumaan omaan sänkyyni, jonne ei tule muita eläimiä kuin koirani”, Hätönen nauraa.

Big Brother Suomi, su 1.9. klo 21.00 Nelonen ja Jim

X