Emma Kimiläinen vaihtoi rata-autot F1-veneisiin itseluottamusta uhkuen – ”Luotan omiin kykyihini ja tykkään ottaa uusia haasteita vastaan”

Rata-autoilija Emma Kimiläistä odottivat Tanssii tähtien kanssa -finaalin jälkeen uudenlaiset areenat, sillä hän on vaihtamassa lajia nopeista autoista veneisiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tähtioppilas Emma Kimiläinen edusti finaalissa ilman pariaan Matti Puroa, joka oli flunssassa. Seuraavaksi Kimiläinen haastaa itseään F1-veneiden parissa.

Rata-autoilija Emma Kimiläistä odottivat Tanssii tähtien kanssa -finaalin jälkeen uudenlaiset areenat, sillä hän on vaihtamassa lajia nopeista autoista veneisiin.
Teksti:
Linda Martikainen

”Huomenna on lähtö Milanoon, koska olen mahdollisesti siirtymässä venepuolelle sähköisiin F1-veneisiin. Minulla on lisenssin finalisointi ja kaikki testit ensi viikolla”, Emma Kimiläinen kertoi.

Hyppy autoista veneisiin ei tarkoita muuttoa tai suurta elämänmuutosta arjessa. Kisoja Kimiläisellä tulee olemaan suunnilleen kerran kuussa. Hän on mukana E1 Seriesin kuljettaja-akatemiassa.

”Minua pyydettiin mukaan pilot academy -koulutukseen, ja vastasin, että totta kai. En ole koskaan veneillyt ja olen lisäksi myös vähän merisairas! On kiva tehdä jotain uutta ja haastaa itseä jollain uudella tavalla – niin kuin tässä TTK:ssakin”, Matti Puron tanssipari sanoi.

Testit uima-altaassa

Emma Kimiläinen osaa uida, mutta panikointia pinnan alla on silti vielä testattava erityisessä testissä uima-altaassa.

F1-veneiden vauhti veden pinnalla on yli 100 kilometriä tunnissa. Jalkapallokentiltä tuttu puoliso Sami Hyypiä on vain kannustanut.

”Menen kuitenkin, ihan sama, mitä kuka tahansa perheenjäsenistä minulle sanoisi. Luotan omiin kykyihini ja tykkään ottaa uusia haasteita vastaan”, Kimiläinen sanoi.

Lue myös: Anna-lehti: Emma Kimiläistä harmittaa, ettei hänen tyttärensä saanut sisaruksia – ”Ydinperheen hajoaminen oli minulle pettymys”

Millä mielin muut näin joulun alla?

TTK-parketin jättänyt tanssinopettaja Jutta Helenius kannusti jälleen puolisonsa Sami Heleniuksen TTK-taivalta
TTK-parketin jättänyt tanssinopettaja Jutta Helenius kannusti jälleen puolisonsa Sami Heleniuksen TTK-taivalta © Tiia Ahjotuli
Finaalissa kilpailivat myös Yeboyah ja tanssinopettaja Valtteri Palin. Tuomareiden kehut tuntuivat ensikertalaisesta opettajasta hyvältä. ”Tuntuu ihanalta kuulla, että on tehnyt asioita oikein.”
Finaalissa kilpailivat myös Yeboyah ja tanssinopettaja Valtteri Palin. Tuomareiden kehut tuntuivat ensikertalaisesta opettajasta hyvältä. ”Tuntuu ihanalta kuulla, että on tehnyt asioita oikein.” © Tiia Ahjotuli
Maajussille morsian -ohjelmasta toisensa löytäneet Kalle Linkki ja Niina Wunsch Linkki avioituivat viime kesänä. Rakkaus roihuaa ja arki maalla on tuntunut hyvältä. ”Maalla voin hyvin. Ero on valtava. Olen herkkä reagoimaan kaupungin ärsykkeisiin, ja nyt kotona on ihana rauha”, Niina sanoi.
Maajussille morsian -ohjelmasta toisensa löytäneet Kalle Linkki ja Niina Wunsch Linkki avioituivat viime kesänä. Rakkaus roihuaa ja arki maalla on tuntunut hyvältä. ”Maalla voin hyvin. Ero on valtava. Olen herkkä reagoimaan kaupungin ärsykkeisiin, ja nyt kotona on ihana rauha”, Niina sanoi. © Tiia Ahjotuli
Juontaja-toimittaja Hanna Sumarilla on edessään hidastempoisempi joulu. ”En varmaan vielä jouluna istu joulupöydässä, koska menen tiistaina leik­kaukseen, jossa minulta leikataan molemmat takareisien jänteet. En saa sitten kolmeen viikkoon istua ollenkaan.”
Juontaja-toimittaja Hanna Sumarilla on edessään hidastempoisempi joulu. ”En varmaan vielä jouluna istu joulupöydässä, koska menen tiistaina leik­kaukseen, jossa minulta leikataan molemmat takareisien jänteet. En saa sitten kolmeen viikkoon istua ollenkaan.” © Tiia Ahjotuli
TTK:n juonsivat tänäkin vuonna rautaisella otteella Vappu Pimiä ja Ernest Lawson.
TTK:n juonsivat tänäkin vuonna rautaisella otteella Vappu Pimiä ja Ernest Lawson. © Tiia Ahjotuli
Tähtioppilas Matti Suur-Hamari ja tanssinopettaja Katri Riihilahti tulivat jännittävässä finaalissa toiseksi. Kisa oli historiallisen tiukka. ”Kotijoukot ovat iloisia. He ovat seuranneet ylpeydellä”, Suur-Hamari sanoi.
Tähtioppilas Matti Suur-Hamari ja tanssinopettaja Katri Riihilahti tulivat jännittävässä finaalissa toiseksi. Kisa oli historiallisen tiukka. ”Kotijoukot ovat iloisia. He ovat seuranneet ylpeydellä”, Suur-Hamari sanoi. © Tiia Ahjotuli
Tanssii tähtien kanssa -kisan voittivat tänä vuonna tanssinopettaja Anssi Heikkilä ja tähtioppilas Pernilla Böckerman. ”Hemmetti! Olimme jo finaalipaikasta tosi onnellisia, mutta nyt 0,6 prosentin erolla olemme pytty kädessä. Onhan tämä makeaa”, Heikkilä iloitsi.
Tanssii tähtien kanssa -kisan voittivat tänä vuonna tanssinopettaja Anssi Heikkilä ja tähtioppilas Pernilla Böckerman. ”Hemmetti! Olimme jo finaalipaikasta tosi onnellisia, mutta nyt 0,6 prosentin erolla olemme pytty kädessä. Onhan tämä makeaa”, Heikkilä iloitsi. © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Kia Lehmuskoski nauttii vaimon roolista – TTK:ssa tanssija liitelee näyttelijä Jarkko Niemen kanssa: ”Meillä on idearikas kommunikaatio”

X