Anna-lehti: Emma Kimiläistä harmittaa, ettei hänen tyttärensä saanut sisaruksia – ”Ydinperheen hajoaminen oli minulle pettymys”

TTK-kilpailija Emma Kimiläinen tulee hyvin toimeen ex-kumppaninsa kanssa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Emma Kimiläinen kertoo kokevansa välillä paineita vanhemmuudesta, sillä hänen oma lapsuutensa oli niin hyvä.

TTK-kilpailija Emma Kimiläinen tulee hyvin toimeen ex-kumppaninsa kanssa.
Teksti:
Anni Niittylahti

Autourheilija Emma Kimiläinen kertoo Anna-lehden haastattelussa, kuinka sai tyttärensä 24-vuotiaana. Emman mukaan hän ei silloin kokenut olevansa nuori äiti, sillä lapsi oli hartaasti toivottu ja hän oli silloisen kumppaninsa kanssa valmiita vanhemmiksi.

”Olin jo siihen ikään mennessä päässyt autourheilun ansiosta kokemaan paljon asioita, kuten reissaamaan ympäri maailmaa ja tekemään omaa uraakin jo vuosien ajan.”

Äitiys on opettanut Emmalle kärsivällisyyttä sekä tuonut lisää perspektiiviä elämään.

”Pohdin entistä tarkemmin sitä, mihin käytän energiaani. Mielestäni on turhaa stressata asioista, joihin ei voi itse vaikuttaa”, hän sanoo Anna-lehdelle.

Ydinperheen hajoaminen oli pettymys

Emma Kimiläisellä ja hänen lapsensa isällä tuli ero vuonna 2021. Kaksikko jakaa yhteishuoltajuuden ja tytär on vuoroviikoin kummankin vanhempansa luona.

”Tietyllä tavalla ydinperheen hajoaminen oli minulle pettymys, mutta toisaalta vaakakupissa painoi enemmän se, että kaikkien pitää voida olla onnellisia omina itsenään.”

Autourheilija kertoo arvostavansa ex-kumppaninsa tapaa olla isä heidän lapselleen sekä sitä, että tämä toimii edelleen tukena ja turvana Emmalle.

Emma on toisinaan pahoillaan, ettei hän elämäntilanteensa takia halunnut yrittää saada toista lasta. Emmalla itsellään on hyvät suhteet kahteen sisarukseensa, joten häntä harmittaa, ettei oma lapsi voi kokea samanlaisia sisarussuhteita.

”Mutta elättelen toivoa, että se olisi mahdollista bonussisarusten kautta. Läheiseen sisarussuhteeseen ei välttämättä tarvita biologista sidettä.”

Parisuhdestatus kiinnostaa ulkopuolisia

Emma Kimiläinen sanoo Anna-lehden haastattelussa, että eron jälkeen hänen parisuhdetilanteensa on herättänyt ulkopuolisissa mielenkiintoa. Se on tuntunut Emmasta hämmentävältä, sillä hän pystyi pitkään vaikenemaan asiasta vedoten siihen, että ex-kumppani on yksityishenkikö.

”Kun tieto minun ja ex-jalkapalloilija Sami Hyypiän suhteesta tuli julki, tilanne olikin aivan eri, koska olemme molemmat julkisuudesta tuttuja.”

Emman ja Samin pari vuotta kestänyt suhde päättyi kesällä 2023.

Autourheilija kertoo olevansa parisuhteessa huolehtivainen, vaikka urheilijan elämä onkin itsekästä elämää.

”Jos lähden reissuun, valmistan poissaoloni ajaksi jääkaapin täyteen ruokaa. Ymmärrän, että minun intohimoni toteuttaminen vaatii myös toiselta uhrauksia.”

Ammattiurheilijan kumppanilta vaaditaankin Emman mukaan ennen kaikkea joustavuutta.

Lue myös: Kia Lehmuskoski nauttii vaimon roolista – TTK:ssa tanssija liitelee näyttelijä Jarkko Niemen kanssa: ”Meillä on idearikas kommunikaatio”

X