Entinen Miss Suomi Tarja Smura viihtyy hoiva-alalla – ”Ei tätä työtä voisi tehdä, jos ei tee sydämellä”

Entinen Miss Suomi Tarja Smura saapui KariKapeAihisen uuden ravintolan Robuston avajaisiin yhdessä jo 18 vuotta täyttäneen Gabriel-poikansa kanssa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Entinen Miss Suomi Tarja Smura ei pidä pahana sitä, jos hänet joku kadulla tunnistaa. ”Itsellä pitää olla vähän hurttia huumoria mukana. Se on mennyttä historiaa ja osa minua. On kiva, että olen saanut nähdä senkin puolen elämästä”, Smura kertoi vierellään Gabriel-poika, joka on kiinnostunut ohjelmointialasta.

Entinen Miss Suomi Tarja Smura saapui KariKapeAihisen uuden ravintolan Robuston avajaisiin yhdessä jo 18 vuotta täyttäneen Gabriel-poikansa kanssa.
Teksti:
Linda Martikainen

Äiti ja poika ehtivät viettää yhteistä aikaa Tarja Smuran mielestä liian vähän.

”Gabriel ei ole ennen ollut tällaisissa tilaisuuksissa mukana. Käyn itsekin tosi harvoin. Ei sitä niin vain lähdetä Tampereelta ja vuorotyöstä”, Tarja Smura kertoi Robuston avajaisissa Helsingissä.

Vuonna 1993 Miss Suomeksi kruunattu Smura työskentelee hoiva-alalla.

”Tykkään tosi paljon. Olen kohta ollut kaksi vuotta nykyisellä työnantajalla. Teen ­aamua ja iltaa. Yövuorot jätän tekemättä.”

”Hoitajarobotti en ikinä voisi olla”

Potilaat tunnistavat toisinaan Smuran, mutta he ovat hienovaraisia. Smuran toimenkuvaan kuuluu myös saattohoito. Nuorten vammapotilaiden kohdalla hän on huomannut tulleensa huolehtivaisemmaksi omien lastensa suhteen. Työ on opettanut laittamaan asiat perspektiiviin.

”Kuoleman kohtaaminen on ollut opettavaista. Se on vääjäämätön osa elämää. Olen yllättänyt itseni, että osaan olla omaisten kanssa niin rauhallinen ja tyyni, kun hetki tulee. Ei tätä työtä voisi tehdä, jos ei tee sydämellä. Mikään hoitajarobotti en ikinä voisi olla. Välitän ihmisistä aidosti”, Tarja Smura sanoo.

Lue myös: Uskonnollinen yhteisö loi varjon Tarja Smuran uusperheen arkeen: ”Minunkin sopeutumisellani on rajansa”

Mitä mielessä muilla?

Vapaa-ajallaan ravintoloitsija Kari ”Kape” Aihinen kuskaa poikiansa jääkiekkotreeneihin. Aihinen on myös ollut parisuhteessa jo 4,5 vuotta. ”Olen täällä tai hallilla. Minua ei kuule Teatterin vipissä näy!”
Vapaa-ajallaan ravintoloitsija Kari ”Kape” Aihinen kuskaa poikiansa jääkiekkotreeneihin. Aihinen on myös ollut parisuhteessa jo 4,5 vuotta. ”Olen täällä tai hallilla. Minua ei kuule Teatterin vipissä näy!” © Tiia Ahjotuli
Erikoisjoukoista tuttu komentaja Janne Lehtonen vietti avajaisiltaa puolisonsa Mia-Riitta Lehtosen kanssa. Parin kaksi lasta ovat 19- ja 12-vuotiaita. ”Enenevissä määrin pääsemme viettämään iltaa kahdestaan, kun lapsemme ovat jo niin isoja. 18 vuotta kävimme joka paikassa lasten kanssa”, Janne kertoi.
Erikoisjoukoista tuttu komentaja Janne Lehtonen vietti avajaisiltaa puolisonsa Mia-Riitta Lehtosen kanssa. Parin kaksi lasta ovat 19- ja 12-vuotiaita. ”Enenevissä määrin pääsemme viettämään iltaa kahdestaan, kun lapsemme ovat jo niin isoja. 18 vuotta kävimme joka paikassa lasten kanssa”, Janne kertoi. © Tiia Ahjotuli
Toimittaja-yritysvalmentaja Anna Perho kisasi aikoinaan MasterChef-ohjelmassa. ”Olen katsonut kaikki jaksot ja haaveilen, että pääsisinpä sinne vielä. Ekalla kerralla jännitin koko ajan. Se on yksi ihanimmista jutuista, joissa olen saanut olla mukana.”
Toimittaja-yritysvalmentaja Anna Perho kisasi aikoinaan MasterChef-ohjelmassa. ”Olen katsonut kaikki jaksot ja haaveilen, että pääsisinpä sinne vielä. Ekalla kerralla jännitin koko ajan. Se on yksi ihanimmista jutuista, joissa olen saanut olla mukana.” © Tiia Ahjotuli
Uutisankkuri Piia Pasanen muisteli, millaisia yhteisiä työhaasteita hänellä oli eläkkeelle jääneen uutisankkuri Matti Röngän kanssa. ”Korona-aikana mediaa moitittiin koronahysterian lietsomisesta. Matti totesi silloin jossain kokouksessa, että vaikeaa on toisaalta olla kertomatta, kun eiväthän ne faktat poistu, jos pään laittaa pensaaseen.”
Uutisankkuri Piia Pasanen muisteli, millaisia yhteisiä työhaasteita hänellä oli eläkkeelle jääneen uutisankkuri Matti Röngän kanssa. ”Korona-aikana mediaa moitittiin koronahysterian lietsomisesta. Matti totesi silloin jossain kokouksessa, että vaikeaa on toisaalta olla kertomatta, kun eiväthän ne faktat poistu, jos pään laittaa pensaaseen.” © Tiia Ahjotuli
Mediapersoona-ravintoloitsija Jaajo Linnonmaa on nauttinut lapsiperhearjesta. ”Pärjään kyllä ihan hyvin. Moni sanoo, että vanhemmuus on maailman tärkein työ, mutta samalla se on kyllä myös yksi raskaimmista duuneista. Se, että saat vietyä neljä lasta aamulla oikeaan aikaan kouluun ja päiväkotiin oikeanlaisissa varusteissa Suomen ilmastossa. Odotan ihan lasten takia todella sitä, että tulee kesä!”
Mediapersoona-ravintoloitsija Jaajo Linnonmaa on nauttinut lapsiperhearjesta. ”Pärjään kyllä ihan hyvin. Moni sanoo, että vanhemmuus on maailman tärkein työ, mutta samalla se on kyllä myös yksi raskaimmista duuneista. Se, että saat vietyä neljä lasta aamulla oikeaan aikaan kouluun ja päiväkotiin oikeanlaisissa varusteissa Suomen ilmastossa. Odotan ihan lasten takia todella sitä, että tulee kesä!” © Tiia Ahjotuli
X