Erja Häkkinen pohtii muuttoa Monacosta Ranskaan: ”En ole juurtunut Monacoon – missään nimessä en ole monacolainen”

Yrittäjä Erja Häkkinen ei aio jäädä asumaan loppuiäkseen Monacoon. Sisimmissään hän on yhä suomalainen, ei monacolainen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Erja Häkkinen on asunut Monacossa jo 22 vuoden ajan.

Yrittäjä Erja Häkkinen ei aio jäädä asumaan loppuiäkseen Monacoon. Sisimmissään hän on yhä suomalainen, ei monacolainen.
(Päivitetty: )
Teksti:
Virpi Valtonen

Vielä kolme vuotta sitten Erja Häkkinen, 56, kertoi Anna-lehdelle, että kodin oltua jo parikymmentä vuotta Monacossa voisi ihmetellä, jos hän muuttaisi Monacosta pois.

Nyt Häkkinen on asunut Monacossa jo 22 vuoden ajan.

Erja Häkkinen kaipaa huvilalleen Ranskaan, jossa on kasvimaa ja hedelmäpuut.

Erja Häkkinen kaipaa huvilalleen Ranskaan, jossa on kasvimaa ja hedelmäpuut. © Kamila Ansui / Otavamedia

Hänen ja formulatähtenä tunnetun Mika Häkkisen liittonsa aikana saamat lapset Hugo Ronan, 17, ja Aina Julia, 13, ovat asuneet siellä koko ikänsä, myös vanhempiensa avioeron jälkeen.

”Lapset ovat syntyneet Monacossa ja heidän koulunsa, kaverinsa ja isänsä ovat täällä. En ole halunnut muuttaa lasten elämää ja repiä kaikkia piuhoja irti”, Häkkinen perusteli päätöstä Seuralle kesäkuussa.

Ajatukset tulevaisuuden asuinpaikasta ovat kuitenkin muuttuneet muutaman vuoden takaisesta.

”En ole missään nimessä monacolainen, eikä minusta monacolaista koskaan tulisi. En ole juurtunut Monacoon”, Häkkinen kertoi.

Eläkepäiviksi Ranskan huvilalle

Loppuvuodesta 18 vuotta täyttävällä Hugolla maisemanmuutos on edessä jo ensi vuonna. Hän kirjoittaa ensi keväänä, ja lähtee sen jälkeen opiskelemaan yliopistoon.

Erja Häkkinen aikoo jäädä Aina-tyttären kanssa asumaan Monte Carloon, mutta muitakin tulevaisuuden suunnitelmia on jo mielessä.

”Ainalla on vielä neljä vuotta koulua jäljellä, mutta Monaco riittää minulle kyllä viimeistään sitten, kun hän lähtee yliopistoon”, Häkkinen kertoi.

Suomeen muuttoa hän ei näe todennäköiseksi.

”Moni kysyy minulta, enkö tahtoisi muuttaa Suomeen. Jos olen itselleni rehellinen, niin en tiedä pystyisinkö siihen”, Häkkinen torppaa.

Mielessä on toinen paikka, huvila Ranskan Le Turbiessa, jota hän on rakentanut eläkepaikakseen.

Sinne koko perhe, mukaan luettuna Erja Häkkisen miesystävä, elokuva-alalla käsikirjoittajana ja ohjaajana työskentelevä Mika Karttunenkin suuntasivat viikonlopuksi haastattelun jälkeen. Pariskunta on seurustellut jo kahdeksan vuoden ajan.

”Minulla on siellä oma kasvimaa ja hedelmäpuut. Voisin vetäytyä sinne ja kierrellä maailmaa sen mukaan, kun haluttaa ja ehtii.”

X