Ikä on muuttanut Temptation Island-juontaja Sami Kurosen ennakkoluulottomammaksi: ”Turha hötkyily on jäänyt pois”

Juontaja Sami Kuronen, 44, on muuttunut iän myötä ennakkoluulottomammaksi. Usko parempaan huomiseen on vahva.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Juontaja Sami Kuronen, 44, on muuttunut iän myötä ennakkoluulottomammaksi. Usko parempaan huomiseen on vahva.
(Päivitetty: )
Teksti: Virpi Valtonen

Millainen työ Temptation Island Suomen neljäs kausi sinulle oli?

”Tositeevee on monelle punainen vaate. Ohjelmia tuomitaan helposti niitä edes näkemättä. Tunnetasolla Temptation Island on kovinta tositeeveetä, mitä pystyy tekemään. Kun neljä vuotta sitten lähdin ohjelman juontajaksi, minua kiehtoi, mitä ihmisimielelle tapahtuu noin hirveässä prässissä ja miten ihmiset selviävät tuollaisesta tilanteesta.”

Millainen olet perusluonteeltasi?

”Perusrauhallinen ja harkitseva suorittaja, mutta kun johonkin lähden mukaan, sitoudun siihen täysin. Myös sinnikkyys on vahva elementtini. Utelias ja asioista kiinnostunut minun pitää olla jo ammattini takia. Pyrin tekemään asioita, joiden takana pystyn seisomaan joka tilanteessa.

Iän myötä olen muuttunut ennakkoluulottomammaksi. Turha hötkyily on jäänyt pois. Kilometrit ja elämänkokemus tuovat luottoa siihen, että vaikka välillä tulee alamäkiä ja kuoppia, niistä selvitään. Haluan uskoa parempaan huomiseen ja tehdä töitä sen eteen.”

Mitä pelkäät?

”Käärmeitä ja ennen kaikkea pieniä käärmeitä. Kuolemanpelkoa minulla ei ole, mutta murehtiminen ja huolehtiminen ovat iän myötä lisääntyneet.

Päivä päivältä tulee enemmän tietoiseksi siitä, että tässä ollaan käännytty jo elämän jälkimmäiselle puoliskolle. Toivon mukaan on vielä aikaa ja mahdollisuuksia tehdä vaikka mitä. Lapsen mukana tuli huoli siitä, onko minusta tähän, pärjäänkö isänä ja pystynkö käsittelemään lasta niin, että hänestä tulee täysipäinen ihminen. Nyt Oona on 9-vuotias ja ainakin toistaiseksi koen onnistuneeni isänä hyvin.”

Mikä on tärkein oppisi elämässä?

”Työ tekijäänsä kiittää. Olen yrittäjän poika. Työmoraali ja suhtautuminen rahaan ovat iskostuneet minuun kotoa. Ensin työ, sitten huvi. En ole elellyt leveästi ja antanut palaa.”

Mistä haaveilet?

”Tein kolme vuotta sitten leikkimielisesti 50 kohdan listan asioista, joita haluan tehdä ennen kuolemaa. En enää haaveile vaan toteutan asioita ja haastan itseni. Haluan uskaltaa ja tehdä. Listalla on paljon reissaamiseen liittyviä juttuja ja pienempiä asioita tyyliin nuku yksi yö teltassa keskellä metsää. Viime vuosien aikana on tullut paljon äkkilähtöjä: ihmiset ovat lähteneet saappaat jalassa ja aivan liian aikaisin. Lähtö voi olla nurkan takana.”

X