Jukka Hildén ja Chachi Gonzales toivovat jo pikkusisarusta Sophialle: ”Haluamme ehdottomasti lisää lapsia!”

Duudsoneiden Jukka Hildén ja tanssijavaimo Chachi Gonzales toivovat vuonna 2021 pikkusisarusta Sophia-tyttärelle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kolmen yhdessä vietetyn vuoden aikana Jukka ja Chachi ovat asuneet vain väliaikaisissa asunnoissa, joita he eivät ole jaksaneet juuri sisustaa. Nyt he ovat tehneet ensimmäistä kertaa tehneet oman näköistä kotia.

Duudsoneiden Jukka Hildén ja tanssijavaimo Chachi Gonzales toivovat vuonna 2021 pikkusisarusta Sophia-tyttärelle.
Teksti:
Elina Kirssi

Sophia, 1, nukkuu kantokopassa. Hetken päästä tyttö on avannut silmänsä, ja Duudsonit-tähti Jukka Hildén, 40, nostaa hänet syöttötuoliin. Pian Sophia jo kurottaa tomaattia ja perunaa äitinsä, tanssija-somevaikuttaja Chachi Gonzalesin, 24, lautaselta. Ruokapaloja putoilee lattiallekin.

”Soffe, nyt ei olla kotona! Täällä kukaan ei syö noita”, Jukka sanoo viitaten perheen kahteen koiraan.

Ruokailuhetken jälkeen Sofia leikkii kuurupiiloa sohvan takana ja lähtee sitten kävelemään ravintolan pöytien välissä.

Jukka ja Chachi kertovat, että Sophia oppi nopeasti kävelemään yrittäessään pysyä kahden sisaruksensa Sisun ja Lilin ja koirien perässä. Pian hän jo koputtelee lasitettua kaappia.

”Kun hän oppi kävelemään, se oli menoa!” Chachi sanoo nauraen.

Pandemia toi takaisin Ähtäriin

Sophia on tottunut kulkemaan. Chachin odotusaikana perhe muutti Los Angelesista Suomeen, mutta kun Sophia oli kolme kuukautta, Jukka ja Chachi pakkasivat koko omaisuutensa muuttolaatikoihin ja muuttivat takaisin Yhdysvaltoihin.

Kolmessa viikossa koronatilanne kuitenkin paheni ja kaikki suljettiin. Hetken Jukka ja Chachi harkitsivat jäävänsä Yhdysvaltoihin mutta ovat nyt tyytyväisiä, että he nousivat viimeiseen Suomeen vievään koneeseen ja muuttivat Ähtäriin. Pohjanmaan kevättä ihmetellessä huolet tuntuivat katoavan.

Viiden Ähtärissä vietetyn kuukauden aikana Jukka ja Chachi tekivät vain välttämättömimmät työt. He keskittyivät perhe-elämään ja pelasivat lautapelejä, katsoivat elokuvia, lukivat ja tapasivat lähimpiä ystäviä.

”Se oli toipumisen aikaa. Korona on laittanut monet perheet koville, mutta me löysimme rauhan pakollisesta pysähtymisestä”, Jukka sanoo.

Ennen kuin Jukan Tanssii tähtien kanssa -taival alkoi, perhe muutti Helsinkiin. Luonnon rauhassa vietettyjen kuukausien jälkeen Helsingin keskusta ei kuitenkaan tuntunut omalta, ja muutama kuukausi sitten uusi osoite löytyi Espoosta.

Kolmen yhdessä vietetyn vuoden aikana Jukka ja Chachi ovat asuneet vain väliaikaisissa asunnoissa, joita he eivät ole jaksaneet juuri sisustaa. Nyt he ovat tehneet ensimmäistä kertaa tehneet oman näköistä kotia.

Jukka Hildén, Chachi Gonzales ja Sophia-vauva

Seurustelun alussa Chachi Gonzales meni suomenkielen yksityistunnille Jukka Hildénin tietämättä. Myöhemmin kieliopinnot ovat jatkuneet Sophia-tyttären kanssa Pipsa Possua katsoessa. Sophialle Chachi puhuu englannin lisäksi espanjaa. © Tommi Tuomi / Otavamedia

Chachin vaikea perhesuhde

Ennen joulua uuteen kotiin saapuivat vierailulle myös Chachin Teksasissa asuvat vanhemmat, sisko ja veli. Chachi ei ollut nähnyt perhettään kolmeen vuoteen eivätkä Jukka ja Sophia olleet koskaan tavanneet heitä.

Tapaaminen jännitti varsinkin Chachia, sillä suhde perheeseen on ollut vaikea. Chachi joutui aikuistumaan jo 15-vuotiaana, kun hän muutti pois kotoa ja myöhemmin vapautui vanhempiensa holhouksesta. Hän asui siskonsa ja tämän miehen luona, mutta sittemmin välit tulehtuivat.

”Suurimman osan elämästäni välit perheeseeni ovat olleet ala- ja ylämäkeä. Osaksi johtui koronasta, että he näkivät Sophian vasta nyt, mutta osittain myös siksi, etten kokenut meidän olevan valmis siihen. Nyt tuntuu, että meillä on hyvin terve ja ymmärtäväinen suhde.”

Chachi kertoo, että uskonnolliset vanhemmat olivat huolissaan hänen ja Jukan ikäerosta ja siitä, että Jukalla on kaksi lasta aiemmasta avioliitosta.

”Heillä oli ennakkoluulonsa hänestä. En olisi itsekään koskaan ajatellut, että menen naimisiin jonkun kanssa, joka on jo ollut naimisissa. Mutta kun tutustuin Jukkaan, huomasin, miten epäitsekäs hän on. Minua on kohdeltu aika huonosti elämäni aikana, ja Jukassa ihailin sitä, miten tasavertaisesti hän kohtelee kaikkia. Jukka on elämäni valo, rakastuin häneen ja niin kävi perheellenikin.”

Kun perhe vapautui karanteenista, he tulivat Chachin ja Jukan luo. Alkujännityksen hälvettyä Chachista tuntui, että he jatkoivat siitä, mihin kolme vuotta sitten jäivät. Loman aikana Chachin perhe pääsi elämään heidän kanssaan tavallista arkea, lisäksi he matkustivat Leville tapaamaan Joulupukkia ja ihmettelemään lunta ja poroja.

Chachi on aina halunnut äidiksi

Jukka ja Chachi tapasivat ensimmäisen kerran Ultimate Expedition -ohjelman kuvauksissa Andeilla, mutta parin suhde syveni rakkaudeksi vasta myöhemmin Jukan ensimmäisen avioliiton päätyttyä. Suhde vakavoitui nopeasti ja pian Chachi odotti jo lasta.

Chachi on aina tiennyt haluavansa äidiksi. Ennen Sophian syntymää hän ei ollut vaihtanut koskaan vaippoja, mutta hän opetteli vanhemmuutta jo Jukan lasten kanssa, jotka asuvat parin luona vuoroviikoin.

”Jukka on mieletön isä ja olen oppinut häneltä paljon. Monet kysyivät, miltä tuntuu olla miehen kanssa, jolla on jo lapsia. Sanoin, että hienolta. Jukka tietää, mitä tekee, ja se on vähentänyt huoliani. Hän on ymmärtäväinen ja kärsivällinen.”

Jukka puolestaan kehuu, miten Chachi valloitti heti myös vanhempien lasten sydämet olemalla läsnä.

”Chachi ei pelkää hypätä uusiin tilanteisiin tai kohdata lasten huolia. Hän on hyvin luonteva lasten kanssa.”

Jukka Hildén ja Chachi

Chachille suomi on rakkauden kieli. Jukka puolestaan on otettu ja onnellinen, että Chachi on halunnut sitoutua mahdottomalta tuntuvaan tehtävään. ”On suuri kunnia olla Chachin aviomies, olen tosi ylpeä!” Jukka kehuu.

Rajoja ja rakkautta

Kasvatuksesta pari on samoilla linjoilla: lapset tarvitsevat rakkautta, huomiota ja sääntöjä. Jukka uskoo, että näin heistä tulee hyväsydämisiä, heillä on hyvä itseluottamus ja he erottavat oikean väärästä.

Jukka oppi neuvot jo kotoaan, vaikka omassa lapsuudessaan hän joutui kantamaan vastuuta. Virheistä puhuttiin avoimesti ja rehellisesti.

Chachin kasvatus Teksasissa asuvan viisilapsisen perheen nuorimmaisena oli hyvin erilainen. Kotona oli tiukka kuri, eikä puheyhteys vanhempien kanssa toiminut. Samaa Chachi ei halua omille lapsilleen, vaan toivoo heidän voivan puhua hänelle kaikesta.

”Jouduin aikuisten maailmaan teini-ikäisenä, ja minun täytyi hoitaa raha-asiat ja työt yksin. Ei ollut ketään opastamassa, se oli kaikkein pelottavinta. Sisareni asui hetken kanssani, mutta sekään ei ollut turvallinen tilanne. En halua samaa lapsilleni.”

Toisaalta vanhemmat olivat Chachin tukena, kun hän alkoi tanssia 4-vuotiaana.

”Kaikki sisaruksistani olivat jollain tavalla kunnianhimoisia, ja vanhempani auttoivat meitä saavuttamaan unelmamme. Heille ei ollut koskaan ongelma, että tanssin. Haluan tukea myös omia lapsiani samalla tavalla.”

Hollywood odottaa ainakin

Näillä näkymin perhe aikoo asua Suomessa myös vuoden 2021. Jukka kuvaa kahta tv-ohjelmaa ja häntä työllistää myös Duudsoneiden työt, Chachi puolestaan tekee tanssiin liittyviä töitä ja somekampanjoita iltaisin Sophian nukkuessa. Päivät hän viettää Sophian kanssa.

”Tuntuu, että tämä on ollut minulle uusi alku. Suomessakin on valtavasti mahdollisuuksia, jos olen valmis tarttumaan niihin”, Chachi sanoo.

Pari ei halua laittaa 1-vuotiasta tytärtään päiväkotiin, ennen kuin tämä oppii ilmaisemaan itseään kunnolla. Tällä hetkellä Sophia osaa sanoa joitakin sanoja suomeksi, englanniksi ja espanjaksi. Kuin tilauksesta Sophia sanoo ”dadda”, osoittaa perunaa ja sanoo ”papa” ja alkaa toistella ”kato, kato”.

Takaisin Los Angelesiin vetävät haaveet kansainvälisistä työurista. Chachia on pyydetty koekuvauksiin joihinkin elokuva- ja tv-rooleihin, mutta ne vaatisivat muuttoa takaisin Hollywoodiin. Siksi hän sopi agenttinsa kanssa, että ura on tällä hetkellä tauolla.

Nyt he odottavat, että koronapandemia menee ohi.

”Sitten päätämme, miten aiomme järjestellä asumisen kahdessa maassa, sillä vanhemmat lapset asuvat pysyvästi Suomessa. Mutta nyt nautimme tästä hetkestä”, Jukka sanoo.

Heikkoja hetkiä miehilläkin

Jukka haluaa tavoitella kansainvälistä uraa tv:ssä ja yrittäjänä sekä tehdä lisää Huippujengin kaltaisia kansainvälisiä seikkailu- ja selviytymisohjelmia.

Hänen haaveenaan on myös tulla kansainvälisesti tunnetuksi vaikuttajaksi, joka uskaltaa puhua myös vaikeista asioista ja rohkaista muita olemaan oma itsensä virheitä pelkäämättä. Duudsonit valittiin vuoden 2021 Suomen Mielenterveyden Keskusliiton hyvän mielen lähettiläiksi.

”Emme ole pelänneet näyttää, että miehilläkin on heikkoja hetkiä, ja olemme olleet tasaamassa tietä ja madaltamassa kynnystä puhua pahasta olosta ja hakea apua terapiasta. Suomalaiset ovat tottuneet hoitamaan kroppaa, mutta myös mielen hoitamiseen täytyy löytää omia keinoja.”

Jukka on puhunut avoimesti sairastumisestaan burnoutiin muutama vuosi sitten. Työputki kesti vuosikausia: hän teki tv-ohjelmia, juonsi, teki YouTube-videoita ja myi ohjelmaformaatteja. Tunnelin päässä ei näkynyt valoa ja lopulta hänestä alkoi tuntua, ettei mikään tuntunut enää miltään eikä hän ollut enää oma itsensä.

”En osannut enää itkeä tai nauraa. Seinä nousi täysin pystyyn enkä enää päässyt sängystä ylös. Siinä vaiheessa tajusin, että nyt täytyy levätä. Lopullinen paraneminen tapahtui vasta Ähtärissä. Todella tarvitsin tauon levätäkseni, ja nyt olen saanut pilkkeen takaisin silmäkulmaan.”

Suurin opetus burnoutista on ollut oppia sanomaan ”ei”.

Jukka Hildén, Chachi Gonzales ja Sophia-vauva

Vuonna 2021 perhe asuu Suomessa. Yhdysvalloista he kaipaavat ystäviä ja auringonpaistetta. Tommi Tuomi / Otavamedia

”Kyllä, ehdottomasti haluamme lisää lapsia!”

Sophia on napannut Jukan kaulahuivin ja kulkee se yllään kuin muotinäytöksessä. Vau, ihastelevat molemmat vanhemmat.

Tulevaisuudelta Chachi ja Jukka toivovat myös lisää lapsia, mahdollisesti jo vuonna 2021. Chachi tunnustaa nauraen, että sanoi Jukalle jo neljä minuuttia Sophian syntymän jälkeen, että ”pitäisikö tehdä toinenkin”.

”Kyllä, ehdottomasti haluamme lisää lapsia! Olemme olleet valmiita jo jonkin aikaa. Olisi mukavaa, jos Sophialla olisi sisarus pienellä ikäerolla”, Chachi sanoo.

Sophia sylissään Jukka myöntää, että ottaisi mieluusti vastaan vielä muutaman samanlaisen lahjan.

”Lapseni ovat maailman tärkein asia. Lasten kanssa olemme hetkessä ja he tuovat kaikkeen paljon enemmän merkitystä.”

Kuvausvaatteet: Chachin farkut, Jukan farkut ja paita Guess Kamppi. Chachin paita Part Two, korvikset Glitter. Sophian farkut ja paita  Polarn O. Pyret.

Lue myös: Duudsoni Jukka Hildén ja hänen kihlattunsa Chachi Gonzales odottavat parin ensimmäistä yhteistä lasta

X