Juontaja Roope Salminen vertaa rahaa vessapaperiin: ”Jos sitä on tarpeeksi, on ihan sama, paljonko sitä on”

Juontaja Roope Salmista, 29, raha ei motivoi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Roope Salminen juontaa Myyrä-ohjelma.

Juontaja Roope Salmista, 29, raha ei motivoi.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Mikä oli parasta Myyrä-ohjelman tekemisessä?

Se kun en itsekään tiennyt, kuka se myyrä oli. Arvuuttelu ja päättely oli kivaa ja oli myös mahtavaa huomata, miten väärässä aina olin. Toivotankin onnea Suomen kansalle: siinähän päättelette! Luulin, että olen hyvä tällaisten mysteerien ratkaisemisessa.

Pelaan kaveriporukalla sellaista susipeliä, jossa kyläläisten joukosta pitää päätellä, ketkä heistä ovat susia. Olen pelannut sitä peliä protu-leiriltä asti ja löytänyt ihan hyvällä prosentilla aina susia.

Ajattelin olevani hyvä Myyrässäkin, mutta ei! Myyrää en tiedä vieläkään, sillä finaalia ei ole vielä kuvattu.

Milloin itkit viimeksi?

Varmaan jotain leffaa katsoessa. Saatan itkeä, jos katson vaikka jotain animaatiota. Hyvä taideteos menee mulla aina tunteisiin. Tällainen piirre on tullut esiin vasta aikuisuuden myötä.

Mistä haaveilet juuri nyt?

Haaveilen siitä, että Putoillaan-kiertueen liput myisivät loppuun joka paikassa. Lähden Ernest Lawsonin kanssa kiertueelle helmikuussa.

Mitä raha sinulle merkitsee?

Sehän on niin kuin vessapaperi. Jos sitä on tarpeeksi, niin silloin on tavallaan ihan sama, paljonko sitä on. Raha ei motivoi minua oikeastaan mitenkään. Totta kai asia on nyt eri verrattuna siihen aikaan, kun minulla oli tosi pienet tulot ja välillä ei tuloja ollenkaan.

Muistan miten onnelliseksi tulin, kun löysin joskus parikymppisenä 20 euroa farkkujen taskusta. Kaapissa oli vain nuudelia ja tonnikalaa ja mietin, että nyt voin syödä sillä parilla kympillä mitä vain. Se teki minut todella onnelliseksi.

Silloin ajattelin, että toivottavasti minulla on joku päivä niin paljon töitä, ettei 20 euroa tuo minulle niin suhteetonta määrää onnellisuutta.

Nautitko itsesi haastamisesta?

Jos tekisin vain samaa juttua vuodesta toiseen niin motivoituminen voisi olla vaikeaa. Lähdin esimerkiksi mieluummin Meksikoon tekemään Myyrää kuin tekemään ison festarikesän Koirien kanssa. Haluan koko ajan haastaa itseäni.

Näyttelijäisällesi Eppu Salmiselle syntyi hiljattain kuudes lapsi. Oletko tavannut uusimman tulokkaan?

Vietin joululoman Korsikalla heidän luonaan. Ikäeroa meille tuli siis 29 vuotta. Jotain siinä lahtelaisessa pohjavedessä on!

X