Tyylituomari: Veikeämpi tapaus Roope Salminen

Laulaja ja juontaja Roope Salmisen, 27, ura on kovassa nosteessa, ja hänen tyylinsä oivassa vaiheessa.
Sami Sykkö
Tyylituomari Sami Sykkö 16.5.2017 07:00

Roope Salminen esiintyy televisiossa, näyttelee ja laulaa – ja tuntuu onnistuvan joka lajissa. Mutta silloin Tyylituomarin leuka kyllä loksahti, kun Salminen tuli laulamaan erään yrityksen juhliin ja kykeni yhdistämään kappaleensa sanoihin yleisön heittämät vitsit ja lauseet. Aikamoinen akrobaatti.

Salminen on kuin oman aikansa Marco Bjurström – ihailtu, haluttu. Kunpa hän pystyisi pitämään päänsä kylmänä ja nauttimaan hetkestä. Yleisön rakkaus on polttavaa ja ihanaa, mutta nopeasti se joskus myös katoaa.

Salminen on vasta uransa alussa, joten hän kehittyy esiintyjänä koko ajan. Käyrä kulkee ylöspäin myös pukeutujana. Hän ei ota vaatteita vakavasti, muttei myöskään yliolkaisesti.

Nuorena kannattaakin kokeilla vähän kaikkea, jotta voi löytää tyylinsä vanhempana. Ja hyvää tulevalle lupaa se, että Salminen on pitkä ja hoikka. On vipuvartta, millä revitellä.

Kuvat: Tiia Ahjotuli, Pekka Mustonen, Pekka Nieminen ja Kari Pekonen/OM-arkisto

HYVÄ ROOPE!

Tyylituomari näyttää Roopen lailla voiton merkkiä aina, kun mies kykenee uskottavasti käyttämään vaaleanpunaista. Seurassa Jon-Jon Geitel.

VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN

Yksivärinen mutta loppuun asti harkittu ensemble. Ylimääräinen taputus viehkosta otsakiehkurasta!

ROOPE KOMPUROI

Oi noita nuoruuden kokeiluja! Koomisen solmion Tyylituomari nyppäisisi hemmettiin. Seurassa Maria Veitola.

EI HUONO

Ammattilaiset auttavat tv:ssä esiintymisasujen etsimisessä, mutta vastuun valinnoista kantaa esiintyjä. Tässä näyte Roopen onnistuneesta ratkaisusta.

 TÄHTIHETKI

Vaikka Roopen gaala-asu on juhlava ja klassinen, se on myös veikeä ja nykyaikainen.

SUOSITTELEMME

Roopella on meno päällä, joten energiaa kuluu. Koska poika on pirteä kuin mustikka, häntä piristänee Lapin Marian mustikkamehu.

JOS PIDÄTTE ROOPESTA, PIDÄTTE LUULTAVASTI MYÖS

Krissestä. Krisse ja Roope Salmista yhdistää sukulaisuus, hauskuus ja uran rakettimainen lähtölaukaus.