Kirjailija Raija Oranen muuttaa talveksi Espanjaan ja myöntää erakoituvansa: ”En ole käyttänyt 18 vuoteen alkoholia – sosiaaliset tilanteet ovat välillä problemaattisia”

Seura tapasi kirjailija Raija Orasen Otavan ja Liken syyspressissä ja kauden avajaisissa Otavalla Helsingissä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Syyslomalle lähden Belgradiin. Olimme siellä kevätlomallakin”, kirjailija Raija Oranen kertoi.

Seura tapasi kirjailija Raija Orasen Otavan ja Liken syyspressissä ja kauden avajaisissa Otavalla Helsingissä.
Teksti: Linda Martikainen

Kirjailija Raija Oranen nautti kirjoittaessaan uusinta Manu-teostaan, jonka hän on lähettänyt myös rouva Tellervo Koivistolle sekä presidenttiparin tyttärelle Assi Koivistolle.

”Kunnioitan Tellervoa suuresti. Olen käsitellyt heidän perheensä vaikeat asiat mielestäni sillä tavalla, että toivon, ettei loukkaantumisen aiheita löydy. Kannan aina lukijasta suurta huolta”, Oranen kertoi Otavan ja Liken syyspressissä ja kauden avajaisissa Otavalla Helsingissä.

Manu-teos vaati paljon työtä, vaikkei Oranen sitä siksi luonnehdi.

”Kun ei se tunnu minusta työltä. Se on jumalan puuhia kuule! Tarkoitan, että kun luon maailman, teen siitä sellaisen kuin minä teen ja päätän mitä tapahtuu.”

Talveksi Oranen muuttaa jälleen Espanjaan. Sosiaaliset ympyrät eivät juuri houkuttele.

”Sitä erakoituu. En ole käyttänyt 18 vuoteen alkoholia, niin sosiaaliset tilanteet ovat välillä vähän problemaattisia. Mutta jos toisella on jännittäviä ja mielenkiintoisia juttuja niin mikäs siinä kuunnellessa!”

Kirjoittamisen lisäksi Oranen tykkää laulaa etenkin koiralleen Toivo Ikuiselle eli Topille.

Pientä kiistaa Topin huomiosta löytyy.

”Se ryökäle tykkää enemmän miehestäni kuin minusta ja se on väärin! Aina öisin se änkee mieheni peiton alle eikä minun”, Oranen nauroi.

Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Kirjailija Raija Oranen laati Puhtaat valkeat lakanat -sarjaan perustuvan jatkokertomuksen Seuralle. Aloita sarjan lukeminen ja osa 1/8.

Galleria

X