Kotiliesi: Tulokuningatar Natalia Salmela ahkeruutensa saloista: ”Kyllä siihen on syynä silkka ahneus”

Maahanmuuttajataustaisesta Natalia Salmelasta tuli menestynyt bloggaaja ja bisnesnainen. Miten hän saavutti asemansa?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Maahanmuuttajataustaisesta Natalia Salmelasta tuli menestynyt bloggaaja ja bisnesnainen. Miten hän saavutti asemansa?
Teksti: Toimitus

Natalia Salmela, 34, on joutunut pohtimaan identiteettiään paljon, sillä sekä Virossa ja Suomessa asuessaan hän on kuulunut marginaaliin, venäjänkieliseen vähemmistöön.

Natalia on kokenut rasismia ja myös nähnyt, miten osa ihmisistä lannistuu maahanmuuttajan asemassa, mutta hänet se on sisuunnuttanut. Salmela ei halua tyytyä vähään.

”Mitä enemmän minua on huudeltu ryssäksi, sitä enemmän olen painanut eteenpäin”, Natalia Salmela kertoo Kotiliedessä.

Nykyisin hän on menestyvä yrittäjä, sosiaalisen median tulokuningatar. Edellisessä verotuksessa hänen vuositulonsa olivat noin 197 000 euroa, joista suurin osa oli ansiotuloja.

Hänen yhden naisen firmansa, jonka nimi on WTD Media Oy, liikevaihto oli viime vuonna yli 400 000 euroa.

Natalia on mukana myös Satokausikalenteria tekevässä Satokausi Mediassa, jossa on hänen lisäkseen kolme muutakin osakasta. Sen liikevaihto on 1,2 miljoonaa euroa.

Materialismi motivoi

Yritteliääksi Natalia Salmela ryhtyi jo 15-vuotiaana. Vanhemmat olivat eronneet, ja Natalia jäi kaksossiskonsa kanssa asumaan äidin luo.

Kun perhe asui Virossa Natalian äiti oli kova tekemään töitä, mutta ei saanut kielitaidon puutteen takia töitä Suomesta.

Perhe eli tulonsiirroilla, mutta säästäväinen äiti sai rahat riittämään arjessa. Natalian ei ollut pakko mennä töihin.

Mikä saa Natalian paiskimaan niin kovasti töitä nuoresta asti? Natalia myöntää olevansa materialisti, mutta kertoo myös riippumattomuuden motivoineen häntä ahkeruuteen.

”Kyllä siihen on syynä silkka ahneus”, hän kiteyttää Kotiliedessä.

Hänen nyt 11-vuotias bloginsa White Trash Disease esimerkiksi sai alkunsa vuonna 2011 siitä, että hän kuuli erään suomalaisen bloggaajan saaneen palkkiokseen kassillisen Björn Borgin alusvaatteita.

”Tunsin viiltävää kateutta, että joku saa niitä ilmaiseksi, ja ajattelin, että minäkin haluan.”

Bloggaaja, tietokirjailija Natalia Salmela

Natalia Salmela on menestyvä bloggaaja ja tietokirjailija, joka ei pelkää ilmaista itseään. © Pekka Holmström

”Voin nauttia sekä lapsesta että työstä”

Puolisonsa Jonathan Heinon eli Jontten kanssa Natalia on pitänyt yhtä kolme vuotta. Parhaillaan puoliso tekee remontin viimeistelytöitä uuden kodin alakerrassa.

Heidän puolitoistavuotias Benkuksi kutsuttu lapsensa on päivähoidossa. Perheeseen kuulu myös Jontten 4-vuotias esikoinen, Natalian bonuslapsi.

Ennen Natalia ei uskonut pitävänsä lapsista. Nyt hänellä  nauttii esimerkiksi lapsensa huumorintajusta, mutta kotiäitiä hänestä ei tule.

Natalia myöntää, että elämäntilanne töineen ja lapsenhoitoineen on raskas.

”Kaikki pitää kalenteroida, että selviytyy. Kirjoitan kalenteriin jopa sen, että muista hakea lapsi päiväkodista.”

Taannoin Natalia nostatti kohun kirjoittaessaan julkisesti tehneensä töitä vielä sinä päivänä, jolloin hän lähti synnytyslaitokselle. Ja jatkaneensa sähköpostien lähettämistä heti kotiin päästyään.

”Minua neuvottiin keskittymään vauvaani. Vastasin, että voin nauttia sekä lapsesta että työstä enkä pyydellyt anteeksi.”

Lue lisää Kotilieden numerosta 10/2022. Natalia Salmela kertoo jutussa, millaista oli kasvaa Virossa ja Suomessa. Hän kertoo myös, mikä suomalaisten piirre turhauttaa häntä. Hän paljastaa myös millaiset välit hänellä on kaksossiskoonsa ja vanhempiinsa.

X