Laulaja Antti Tuisku vastoinkäymisistään: ”Olen esimerkkitapaus rikkinäisestä ihmisestä, joka on aina joutunut uimaan vastavirtaan”

Poptähti Antti Tuiskua, 34, on koeteltu, mutta hän ei silti vaihtaisi hetkeäkään elämästään pois.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Poptähti Antti Tuiskua, 34, on koeteltu, mutta hän ei silti vaihtaisi hetkeäkään elämästään pois.
(Päivitetty: )
Teksti: Virpi Valtonen

Elämäkertasi julkaistiin vasta. Millaisen elämän olet elänyt?

Rikkaan. Koen olevani äärimmäisen etuoikeutettu. Niin etuoikeutettu, että nipistelen itseäni ja kysyn, voiko tämä olla totta.

Olen onnellinen, sillä olen saanut elää ja kokea omien virheiden ja kolhujen kautta. Minua ei ole rajattu eikä rajoitettu, vaan olen saanut tehdä niitä asioita, jotka ovat tehneet minut onnelliseksi ja oppia elämästä ilman, että joku sanelisi, mitä miten minun pitäisi ajatella.

Kerrot elämäkerrassasi terapiasta, kasvaimesta, parisuhdeväkivallasta – Miten niistä selvitään?

Miun tarina on täynnä vastoinkäymisiä, ja olen esimerkkitapaus rikkinäisestä ihmisestä, joka on aina joutunut uimaan vastavirtaan. Siltikään en vaihtaisi yhtäkään hetkeä tai kokemusta pois.

Elämäni ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja ylhäistä autuutta. Joskus on tuntunut, että minua koetellaan liikaa, mutta se on tehnyt elämästä elämisen arvoista. Ylä- ja alamäet kuuluvat elämään, ja olen niistä kaikista todella kiitollinen.

Mikä on elämäsi suurin saavutus?

Emme usein tiedä, mikä meille on parhaaksi. Se selviää vasta myöhemmin tulevaisuudessa. Olen selvinnyt vastoinkäymisistä, koska uskon vahvasti siihen, että asiat menevät niin kuin niiden kuuluu mennä. Elämäni isoin saavutus on se, että en ole katkeroitunut.

Moni lopettaa huipulla, sinä et. Miksi?

Olisi helppo tie lopettaa. Jos mie lopettaisin, niin miten mie kehittyisin? Kun tulen seuraavan kerran takaisin, ei minulle riitä se, että olen kädenlämpöinen.

Moni lopettaa varmasti koska on väsynyt, mutta mukana on myös pelkoa siitä, ettei suosio enää jatku. Käyn itse samoja pelkoja läpi. Toivon, että olisin jonain kauniina päivänä henkisesti niin iso ihminen, ettei ajatus laskeneesta suosiosta kaataisi minua.

Mihin lähitulevaisuus sinut vie?

Ainakin puoleksi vuodeksi Espanjaan. En tiedä vielä omia rajojani. Uskon, että elämä on elämänmittainen matka. En voi ajatella, että olen kymmenen vuoden päästä valmis. Se olisi tylsää ja kauheaa. Tyytyväisyys tappaa kehityksen.

Kun olen vanha ja mietin, mitä elämäni sisälsi, tärkeintä on se, että olen elänyt täyttä ja rikasta elämää ja vaalinut ympärilläni olevia ihmisiä ja ylipäätään elämää.

X