Elämäkerta repi auki kipeimmät haavat – Antti Tuisku tunnustaa: ”Voi olla nuorimmille faneille aika heviä luettavaa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
”Urheilu on kulkenut elämässäni aina vahvasti käsi kädessä musiikin kanssa. Ne eivät ole koskaan riidelleet keskenään, päinvastoin. Laulaminen on ennen kaikkea lihastyötä”, Antti Tuisku muistuttaa.
”Urheilu on kulkenut elämässäni aina vahvasti käsi kädessä musiikin kanssa. Ne eivät ole koskaan riidelleet keskenään, päinvastoin. Laulaminen on ennen kaikkea lihastyötä”, Antti Tuisku muistuttaa. © Hanna-Kaisa Hämäläinen / Otavamedia
Poptähti Antti Tuiskun elämäkerta ei ole fanikirja. Laulajan piti repiä kirjan tekovaiheessa auki elämänsä kipeimmät haavat, joita hän ei ole enää muuten halunnut miettiä.

Poptähti Antti Tuisku kertoi Helsingin Sanomissa avoimesti kokemastaan väkivaltaisesta parisuhteesta. Hän kertoi myös naisesta, jonka kanssa hän oli, joka tuli raskaaksi ja teki abortin. Paljastukset liittyvät 30. elokuuta ilmestyvään elämäkertakirjaan Antti Tapani (WSOY).

Tuisku myöntää jännittävänsä ihmisten reaktioita kirjaan.

”Minusta vuonna 2009 tehty Hengitän-kirja oli pintaraapaisu siitä, mitä tämä kirja tulee olemaan. Tähän asti, koko 14-vuotisen urani ajan, olen tietoisesti varjellut yksityiselämääni, mutta ei olisi mitään järkeä tehdä kirjaa, jossa ei kerro mitään. On ollut tosi iso asia avata omaa elämääni”, Tuisku kertoo.

”Piti kaivaa esiin kaikkein vaikeimmat ja kipeimmät kokemukseni ja repiä auki haavat”

”Olen kerennyt viimeisen vuoden aikana miettiä, stressata ja kriiseillä kirjan ilmestymistä paljon. Kirja­prosessin yhteydessä minun piti kaivaa esiin kaikkein vaikeimmat ja kipeimmät kokemukseni ja repiä auki haavat, joiden kanssa olen tehnyt itse paljon töitä ja joita en ole enää halunnut muuten miettiä. Huonosti nukuttuja öitä on jossain kohtaa ollut”, Antti Tuisku tunnustaa.

Jo nyt julkaistuista paljastuksista selviää, ettei laulaja puhu kirjassa ainoastaan itsestään.

”Minulla ei ole tarvetta nostaa omaa egoa. Tuo olisi huono foorumi sellaiseen: että tehdään kirja vain jotta saisi olla esillä. Kirjalla on minulle syvempi tarkoitus ja merkitys. Nähtäväksi jää, miten se ihmisissä resonoi”, Tuisku toteaa.

”En halua lähteä paljastamaan kirjasta vielä hurjimpia asioita, mutta elämäkertaan ja kaikkiin tapahtumiin liittyy myös muita ihmisiä. Kirjan tarkoitus ei missään nimessä ole tuottaa kellekään elämässäni olleelle ihmiselle mieli­pahaa. Heidän roolinsa minun elämässäni ei ole ollut välttämättä ainoastaan ­hyvässä valossa, joten tekstejä on luetutettu asianajajilla”, Tuisku paljastaa.

Tunnelma tanssijoiden pukuhuoneessa on rento. ”Minulla ei ole tässä ryhmässä mitään erivapauksia, enkä haluakaan, että on”, Antti Tuisku kertoo.

© Hanna-Kaisa Hämäläinen / Otavamedia

”Aika heviä luettavaa”

Antti Tuisku kertoo pohtineensa sitä, miksi hän ylipäätään lähtee mukaan kirjaprojektiin.

”Kyseenalaistin sitä, miksi haluan että minusta kirjoitetaan kirja. Lopputulema oli kuitenkin se, että jo se riittää syyksi, että pystyn kertomaan jotain sellaista, joka pystyisi antamaan vertaistukea tai apua ihmisille, jotka ovat mahdollisesti kokeneet elämässään samankaltaisia tilanteita ja asioita”, hän toteaa.

Tuisku antoi ainoan kirjansa luettavaksi ennen sen julkaisua tuottajaystävälleen Jurek Reunamäelle, joka tuntee laulajan hyvin.

”Hyvä, etten lähettänyt sitä jossain munalukollisessa rasiassa, jottei kirja päätyisi vääriin käsiin! Jurek laittoi minulle viestiä, että kirja on paikka paikoin tosi raju. Ehkä siitä voisi päätellä, että se voi olla kaikista nuorimmille faneille aika heviä luettavaa. Kirja ei ole fanikirja, sen voi kyllä suoraan sanoa”, Tuisku kertoo.

X