Laulava lentäjä Mikael Konttinen voitti esiintymisjännityksen – Kiittää selätyksestä Pepe Willebergin hittiä ja rohkaisevaa kuoronjohtajaa

Laulava lentäjä Mikael Konttinen, 37, selätti esiintymispelkonsa yllättävässä tilanteessa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mikael Konttinen juontaa Syksyn sävel -laulukilpailun Lola Odusogan kanssa.

Laulava lentäjä Mikael Konttinen, 37, selätti esiintymispelkonsa yllättävässä tilanteessa.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Laulaja Mikael Konttinen kertoo muuton Helsinkiin lukioa aloittaessaan hetkeksi, jolloin hänen elämässään alkoi tapahtua:

”Olin siinä vaiheessa soittanut jo kauan pianoa, mutta en ollut laulanut – ainakaan ihmisten edessä. Podin siihen aikaan esiintymisjännitystä, mutta olin kuullut, että lukion kuoroa kannattaisi tavoitella, sillä se olisi tosi kovatasoinen.

Kuoron pääsykoepäivänä olin ensimmäisenä vuorossa ja jännitin ihan hirveästi. Olin jo pitkään fanittanut Pepe Willbergia ja päätin laulaa sekä soittaa pianolla Pepen Aamu-kappaleen. Kuoron johtaja, Marjukka Riihimäki, oli vaikuttunut äänestäni ja hän toivotti minut tervetulleeksi kuoroon.

Olin todella innoissani, mutta en silti ajatellut itselleni soololaulajan uraa. Pian tuli kuitenkin hetki, jolloin laulajan ura tavallaan alkoi.

Siitä saan ikuisesti kiittää paitsi kuoronjohtajaa myös sitä, että kuuntelin sydäntäni.”

Esiintymispelko unohtui hetkessä

”Olin käynyt pianotunneilla­ koko peruskoulun ajan ja opiskellut Keski-Suomessa musiikkiopistossa klassista pianoa. Opistolla meillä oli ollut konsertteja, mutta jännitin niitä aina todella paljon.

Muistan, miten käteni hikosivat ja itsevarmuus horjui: osaisinko varmasti?

Suuntasimme kerran lukion kuoron kanssa harjoitusleirille Porvooseen, josta kuoronjohtajamme oli kotoisin. Konsertoimme erään koulun juhlasalissa, jonne mahtui aivan älyttömästi yleisöä. Kesken kaiken Marjukka yhtäkkiä kysyi minulta, että laulaisinko konsertissa yksikseni Aamun. En ehtinyt ajatella järjellä asiaa ollenkaan, vaan suostuin samantien.

Tilanne tuli niin äkkiä, että esiintymispelkoni unohtui. Lauloin kappaleen ja sain raikuvat aplodit paitsi koululaisilta myös kuorolaisilta. Se merkitsi minulle hyvin paljon. Olin silloin vasta ekalla luokalla lukiossa ja vanhemmat kuorolaiset olivat ihan yhtä ihmeissään kuin minä itsekin. Muistan katselleeni yleisöön ja miettineeni, että miten ihmeessä uskalsin laulaa niin?

En osannut siinä hetkessä jännittää omaa sooloa yhtään, vaan vedin kappaleen täysin tunteella. Aplodit tuntuivat niin hienoilta, että niiden myötä aukesi selvästi jokin pato sisälläni. Siitä se sitten lähti. Minusta tuli siinä hetkessä laulaja.”

Kiitän kuoroa ja kuoronjohtajaa

”Olen muistellut sitä hetkeä aika monta kertaa elämässäni jälkeenpäin ja kiittänyt Marjukkaa. Mahtavaa on nimittäin se, että hän on pysynyt elämässäni. Hän johtaa ny­kyään kuoroa, jossa puolestaan anoppini laulaa. Marjukan perhe on minun perheelleni hyvin läheinen, hän on ollut minulle vähän niin kuin varaäiti. Kuoroaikoina hän piti aina huolta, että meillä oli kauluspaidat silitettyinä.

Marjukan keskimmäinen poika Antti Riihimäki, eli DJ RZY, on tuottanut levyjä muun muassa Cheekille ja minulla on ollut Antin kanssa bändikin. Antti on myös yhden lapseni kummi.”

Pepe Willberg Tartutko haasteeseen?

”En tiedä miten minun olisi käynyt ilman kuoroa. Rakastan edelleen soittaa pianoakin, olisinko tehnyt sitä sitten enemmän? En koskaan ole kertonut myöskään Pepe Willbergille sitä, millainen vaikutus hänellä on ollut minun uralleni. Pepe on itselleni yhä eräänlainen esikuva. Hänen äänensä ja karismansa vain paranee vuosien myötä. Siihen samaan minulla on vielä vähän matkaa.

Olen ihan milloin tahansa valmis esittämään Aamun Pepen kanssa. Olisi mahtavaa soittaa isoa mustaa flyygeliä kun Pepe laulaisi vieressä.

Aamuun kulminoituu omalla tavallaan osaltani myös Syksyn sävel -laulukilpailu, jota juonnan tänä vuonna yhdessä Lola Odusogan kanssa. Syksyn sävel on kansan yhteen kokoava juttu ja vuosien varrella on ollut mukana todella isoja hittejä, joita suomalaiset rakastavat ehdoitta.

Yritän tarttua kaikenlaisiin mahdollisuuksiin, joita eteen tulee. Moni ajattelee, että menestyminen on loppuunmyyty Stadikka ja jäähallikiertue. Minulle menestyminen on sitä, että menee keikalle aidosti omana itsenään ja tekee parhaansa. Jos siitä vielä saa taloudellista turvaa, niin vielä parempi.

Joku voi haluta olla Suomen suosituin laulaja ja se on hyvä. Itselläni ei ole sellaista toivetta, haluan vain kehittyä aina paremmaksi. Minulle riittää, että olen viihteen sekatyömies, hyvä isä ja lentäjä.”

Lue myös: Laulaja Mikael Konttinen: ”Yritän opetella paremmaksi isäksi”

X