Laulaja Mikael Konttinen: ”Yritän opetella paremmaksi isäksi”

Jaa artikkeli
Mikael Konttinen
Mikael Konttinen uskoo rakkauden voimaan. "Jokaisen elämässä pitäisi olla rakkautta, siihen perustuu kaikki." © Kari Hautala/Otavamedia
Lentokentällä avopuolisoaan kosinut laulaja Mikael Konttinen, 31, ei pidä kiirettä häiden kanssa.

TUNNUSTAN, että seuraavaksi hurahdan triathloniin! Viime aikoina olen hurahtanut aasialaiseen ruokaan. Pitkään olin innostunut kardemummakahvista.

Odotan kuitenkin, että hurahtaisin pitkästä aikaa kunnolla taas johonkin artistiin tai bändiin. Lapsena tykkäsin kovasti 90-luvun jutuista eli kuuntelin tietysti kunnon eurodancea, kuten Paradisiota ja Scatman Johnia.

En tiedä, mistä innostukseni ysäripoppiin on peräisin. Ehkä jotain tekemistä on sillä, että synnyin Ruotsissa, ja vietin varhaislapsuuteni siellä. Tukholma on edelleen lempikaupunkini. Kymmenen vuotta sitten asuin siellä vajaan vuoden verran kimppakämpässä, jossa asui myös juontajanakin tutuksi tullut Axl Smith.

TUNNUSTAN, että rakkaus on yksi elämäni kantavimmista voimista. On jännä juttu, miten rakkaus vain lisääntyy perheen kasvaessa. Jokaisen elämässä pitäisi olla rakkautta, siihen perustuu kaikki.

Olen mielelläni romanttinen musiikin kautta, mutta en ole kuitenkaan mikään kynttilöiden virittelijä. Pitäisi varmaan kokeilla sitäkin. Kahdenkeskistä aikaa pitäisi ylipäänsä järjestää enemmän puolison kanssa. Kiireen keskellä ja lapsia kasvattaessa oma parisuhde jää helposti sivuun.

Ennen lapsia matkustelu oli meille tosi rakas harrastus, ja olemme reissanneet lastenkin kanssa jo jonkin verran. Aikuisten aikaa pitää vain nykyään suunnitella enemmän ja järjestää arjen keskelle.

ENNUSTAN, että häiden järjestämisessä meillä menee vielä muutama vuosi – kestihän kihlautumisessakin yhdeksän vuotta. Tapasimme Päivin kanssa yhteisten ystäviemme kautta vappubileissä.

Olimme jo aiemminkin nähneet toisemme, mutta vappuna pääsimme vasta kunnolla juttelemaan keskenämme. Vapun jälkeen lupauduin vaihtamaan Päivin autoon kesärenkaat, ja sille tielle jäin.

TUNNUSTAN, että Päivin kosiminen viime syksynä aiheutti minulle pikkuisen paineita, sillä halusin yllättää hänet kunnolla.

Olemme kuitenkin ehtineet seurustella jo yhdeksän vuotta ja saada kaksi lasta, joten tunnemme toisemme todella hyvin. Pyysin Päiville kertomatta hänelle vapaapäivän töistä ja varasin meille kahdelle matkan Pariisiin.

Kosiminen Pariisissa olisi ollut jotenkin liian läpinäkyvää, joten päätin kosia jo lentokentällä. Kysyin lupaa tempaukselleni Helsinki-Vantaan lentokentän johtajalta, jonka myötä koko lentokentän väki innostui ideasta kovasti. Lopulta lentokapteenina toimiva kaverini lähti myös juttuun mukaan. Hän soitti juuri ennen polvistumistani Päiville pienen fanfaarin trumpetilla.

Yllätys onnistui täydellisesti, ja sain toivomani myöntävän vastauksen.

ENNUSTAN tai toivon, että tulevaisuudessa lennän nykyistä enemmän. Olen valmistunut vuonna 2011 Suomen ilmailuopistosta ammattilentäjäksi, ja palo taivaalle on kova.

En osaa valita kahden suuren intohimon, ilmailun ja musiikin, välillä. Hauskaa onkin ollut saada yhdistää nämä kaksi asiaa: Soitan Finnair Pilots Big Bandissa, jossa on mukana useampia soittavia lentäjiä. Treenaamme pari kertaa kuukaudessa, ja esiinnymme milloin missäkin.

TUNNUSTAN, että pelkään omien lasteni hyvinvoinnin puolesta. Usein minua mietityttää, että onko pojilla varmasti kaikki hyvin. Yritän opetella paremmaksi isäksi joka päivä.

Vanhemman pojan kanssa olimme huomattavasti enemmän varpaillamme, nuoremman kanssa olemme jo osanneet ottaa hieman rennommin. Isänä oleminen on elämäni kaikista vaativin ja vaikein rooli.

Pelkään joskus myös muiden läheisteni terveyden puolesta. Suvussamme on ollut vakavia sairauksia, kuten syöpää. Yritän kuitenkin olla miettimättä näitä asioita liikaa.

ENNUSTAN, että pojistani Alvarista ja Edvinistä kasvaa kunnon kansalaisia. Moni vanhempi toivoo jälkikasvustansa lääkäriä tai kapellimestaria, mutta meillä ei ole mitään sellaisia haaveita. Pojat saavat suunnata ihan mille alalle haluavat.

Pojista huomaa kyllä jo nyt, että laulaminen on heilläkin verissä. Hoilottamisen halu taitaa periytyä suvussamme, sillä oma isäni teki myös keikkamuusikon hommia.

Toivon, että olemme reiluja kasvattajia ja tarjoamme pojille tarpeeksi turvallisen ympäristön. Luotan rajoihin, rakkauteen ja määrättyyn karkkipäivään. Tunnustan kyllä, että itse saatan syödä karkkia joskus keskellä viikkoakin.

ENNUSTAN, että juoksen puolimaratonin loppukeväästä tai alkukesästä. Syyskuussa edessä on sitten taas Berliinin maraton. Juokseminen on minulle etenkin henkisen puolen testi. Juoksin ensimmäisen maratonini Vantaalla 2007.

X