Anna-lehti: Mari ja Kim Sainio eivät anna Kimin MS-taudin rajoittaa liikaa – ”Miksataan unelma niin, että voimme toteuttaa sen yhä yhdessä”

Työpaikalla rakastuneiden Mari ja Kim Sainion romanssilla oli raju alku – Kim oli varattu ja sairastui MS-tautiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Yhä umpirakastunut pariskunta ei anna MS-taudin rajoittaa liikaa elämää, Mari ja Kim Sainio eivät halua ajatella tulevaisuutta pelon kautta.

Työpaikalla rakastuneiden Mari ja Kim Sainion romanssilla oli raju alku – Kim oli varattu ja sairastui MS-tautiin.
(Päivitetty: )
Teksti:
Anastasia Ranta

Vuonna 2006 Mari Sainio aloitteli toista kauttaan Big Brotherin juontajana ja laittoi merkille uuden ohjaajan. Karismaattinen Kim Sainio luotsasi varmalla otteella suurta joukkoa.

Viikkojen aikana kiinnostus Kimiä kohtaan nousi niin, että ryhmäpalavereissa Mari hakeutui ohjaajan viereen ja lopulta selvitti miehen numeron kautta tämän asuinpaikan.

”Siis stalkkasin! Saatoin ajaa sattumalta myös Kimin kodin ohi”, hymyilevä Mari Sainio myöntää Anna-lehdessä.

Kimin huomio kiinnittyi kauniin ja hauskan juontajan merkille, mutta ei näyttänyt kiinnostustaan heti, koska oli naimisissa.

Toisen suoran talk show -lähetyksen jälkeen Mari ja Kim päätyivät kävelemään pitkin pimeää BB-talon kamerakäytävää.

”Näet sä mitään, anna sun käsi”, Kim Sainio kuiskasi Marille tarkoituksena varmistaa, ettei tämä kompastu.

Kun pari astui takaisin studiovalojen loisteeseen, käsien ote ei irronnut. Yöksi vaihtuneen illan aikana Mari paljasti ihastuksensa.

Kim avioliitto oli ajautunut kriisiin, mutta hän ei halunnut jättää pojilleen avioerokotia. Kim mietti asiaa myös oman asemansa kannalta.

”Vaikka en ollut Marin suora esimies, olin kuitenkin vastuussa koko joukosta. Olisiko suhde oikein? Silti en voinut kieltää Marille ihastusta, tunne oli niin vahva”, Kim kertoo.

”Ei tullut mieleenkään, että MS-diagnoosi olisi vaikuttanut tunteisiini häntä kohtaan”

Erään työpäivän aamuna Kimin jaloista oli kadonnut kokonaan tunto. Mari katsoi sivusta, kun muutamat työryhmästä painelivat Kimin selkää. Tuottaja passitti Kimin lääkäriin.

Diagnoosi tuli vuorokaudessa. Kimillä oli MS-tauti.

Arvaamaton tauti, joka voisi viedä nopeasti pyörätuoliin tai pysyä vähäoireisena.

Kimin tunteet menivät vuoristorataa: ensin hän oli helpottunut siitä, että tauti ei ollut vakavampi, sitten iski pelko liikuntakyvyn menettämisestä. Kaikkein suurimpana tunteena oli kuitenkin epäilys: ehkä Marin kaltainen ei haluaisi olla tällaisen diagnoosin saaneen kanssa?

Tai jos haluaisi, miten hän järjestäisi eron niin, että lapsille ei jäisi traumoja?

Mari taas arveli mielessään, että sairastuttuaan Kim haluaisi jäädä sittenkin perheensä luokse.  Mari ei myöskään voinut olla Kimiin yhteydessä, sillä perhe ja sukulaiset olivat hänen luonaan sairaalassa.

Diagnoosi ei kuitenkaan vaikuttanut palavasti ihastuneen Marin tunteisiin. Hän hyppäsi spontaanisti työpaikalle Kimin kaulaan tämän palattua sairauslomalta.

”Ei tullut mieleenkään, että MS-diagnoosi olisi vaikuttanut tunteisiini häntä kohtaan”, Mari sanoo.

Marin ja Kimin salasuhteen paljastuminen oli helpotus

Vajaa kuukausi myöhemmin lehti paljasti salasuhteen.

”Minulle kiinnijääminen oli helpotus. Tulin kotiin ja sanoin exälle, että anteeksi kun hoidin tämän näin päin persettä, mutta olen päättänyt lähteä”, Kim sanoo.

Kim pakkasi tavarat ja muutti Marin luo viiden sadan metrin päähän Käpylään. Vain kolmen viikon kuluttua diagnoosista pari asui yhdessä.

Mari poti kuitenkin huonoa omatuntoa Kim ex-vaimon tilanteen takia.

”Vaikka olin onneni kukkuloilla, mietin välillä hänen tilannettaan. En olisi millään tavalla halunnut loukata häntä”, Mari sanoo.

”Otetaan vastaan se, mikä tulee”

Yhä umpirakastunut pariskunta ei anna MS-taudin rajoittaa liikaa elämää, he eivät halua ajatella tulevaisuutta pelon kautta.

”Kim saa minut yhä nauramaan joka päivä. Olemme yrittäneet pitää yllä elämänfilosofiaa, että miksi murehtia asioita turhaan etukäteen. Että otetaan vastaan se, mikä tulee”, Mari sanoo katsoen Kimiä, eikä voi estää kyyneleiden tuloa.

Kun vaikeat päivät iskevät vasten Kimin kasvoja, Mari ohjaa Kimin mietteet myönteisemmiksi.

”Jos olen oikein synkällä visiolla liikenteessä, näen kodin täynnä erilaisia viritelmiä, joiden avulla minua retuutetaan. Silloin Mari muistuttaa, että ei kannata
miettiä liian yksityiskohtaisesti, vaan miksataan unelma niin, että voimme toteuttaa
sen yhä yhdessä”, Kim sanoo.

Lue myös: Miia ja Jan-Erik Merivirran rakkaus syttyi MS-kuntoutuksessa – Puoliso kantaa, kun omat voimat loppuvat

Lue lisää Anna-lehden numerosta 5/2022. Mari Sainio kertoo lehdessä, miten hän ja Kimin ex-vaimo ystävystyivät vaikean alkuasetelman jälkeen. Kim Sainio kertoo lehdessä hetkestä ennen kuin päätti paljastaa MS-diagnoosinsa julkisesti. Mari paljastaa lehdessä myös unelmansa.

X